چاپ مطلب چاپ مطلب

آیین عشق ،آیین هندو در سرزمین خدایانِ هزار معبد /جلال میرزااقایی

اختصاصی همای گیلان: شبه قاره هند که زمانی چرچیلِ افسانه ای عالم سیاست ،با استقلال آن گفت که بال و پر بریتانیای کبیر قیچی شد ،نه تنها جزو عجایب عالم جغرافیا بلکه ،عجایب عالم هستی نیز می باشد .
کمتر کشوری و ملتی، تاریخ و هویت فرهنگی و ملی و ذات هنر افسانه ای شبیه آنها در صحنه گیتی وجود دارد!.
محل تلاقی نه تنها آبهای اقیانوسی غرب و شرق کره زمین ،بلکه تلاقی ادیان ابراهیمی و غیر ابراهیمی هم می باشد.
اگر چه در خشم طبیعت و نوعی عدم سازگاری دوسوی آبهای اقیانوسی ،طوفانهایی نصیب این شبه قاره میشود و خسارت هایی هم وارد می کند ، ولی در تلاقی ادیان و به یمن وجود دم مسیحیایی انسا نهای افسانه ای نظیر بودا ،گاندی ،جواهر لعل نهرو و فرزند فاضل و اندیشمند شبه قاره ،اقبال لاهوری و…روحی افسانه ای ،در کالبد فرهنگی هزار تکه این سرزمین دمیده شد که قلم از بیان آن عاجز و مات و مبهوت می ماند .
افسانه ها همگی در این سرزمین ،رنگ حقیقت میگیرند و اسقلالش و زندگی رهبر استقلالش بیشتر افسانه است تا حقیقت تا جاییکه همه هنر مندان و نویسندگان و روشنفکران و..کشور استعماری، عاشق و طرفدار و مجذوب ،اندیشه های رهبر استقلال کشور مستعمره بودند .
تبیین و تبدیل ،اختلافات قومی و فکری هزار معبد به آیین همزیستی انسانی فقط و فقط از معجزه عشق بر می آید و بس ،که” بودا”ی سِحّار و “گاندی” معمار و “نهرو” ی هشیار این اکسیر معجزه را در روح و کالبد مردم ای شبه قاره دمیدند.
شیوه های گفتاری و رفتاری در تعامل روزانه و حتی مراودات اجتمایی همه و همگی رنگ عبادت و نهایت خضوع و خشوع را در آستان معبد مقدس را نمایان می کند .رقص و آواز و نفیر آیین مقدس بودای بزرگ “نیروانا” را در هر کوی برزن و در هر آیین محلی و ملی و حتی بعد از سوزاندن جنازه عزیزان خویش و سپردن آن به رود ” گنگ” مشاهده میشود و در همان حال با احترام زیاد به آیین مسلمانان در تدفین رفتگان آنها ،نگاه می کنند .آنها از دروازه های خروجی هزار معبد به ورودی معبد انسانی رسیدند و چه زیبا حوزه سیاست را مسحور اندیشه ها ی ناب انسانی خویش کردند .
بودای غیر مصلوب که دم مسیحیایی آیین عشق اش ،نصیب ملتی شد که معجزه عشق را شناختند و آنرا ساختند و این ملت عشق شبه قاره هند بود که به نیکی در یافت که فقط معجزه ناجی آنها خواهد بود و عشق این معجزه را ارزانی آنها کرد .
روزنامه فارین پالیسی( foriegner politic)ارگان رسمی شورای سیاستگذاری سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا در گزارش سالانه ۲۰۱۶ میلادی ،هندوستان را یکی از ابر قدرت های سال ۲۰۳۰ میلادی اعلان کرد .
امروز همه شاخص های اقتصادی و آماری و حتی فرهنگی ،گویا و تاییدی بر پیش بینی روزنامه فارن پالیسی می باشد .
آری دوستان!
خواجه ها و راجه های هندی بعد از استقلال به جای آیین برادری ،آیین برابری را پیشه کردند و در معبد خدایان خویش فقط به تلطیف روح انسانی پرداختند و با تاسی از آیین بودا ،همنوعان خویش را عاشقانه و خالصانه ،دوست و همراه و هم سرنوشت یافتند و به نیکی پی بردند ، ایمانی که دنیایش را آباد نکند ،هیچوقت نمی تواند‌ آخرتش را آباد کند .این ایمان ،عشق می زاید و معجزه.

جلال میرزااقایی

با کانال همای خبر همراه باشید

About عطیه نصرتی

Check Also

بن بست نسلی کلیسا در اتحادیه اروپا

بن بست نسلی کلیسا در اتحادیه اروپا امیرحسین ابراهیمی تحلیلگر مسائل بین الملل   سال …