چاپ مطلب چاپ مطلب

#اختصاصی_همای_خبر زرشک کوهی (مَلیسک) بخورید تا سالم تر بمانید

#اختصاصی_همای_خبر

 

زرشک کوهی و یا مَلیسک بخورید تا سالم بمانید

 

پاییز که از راه می‌رسد فصل یکی از خوشمزه های خودروی کوهستانی تمام می‌شود

زرشک کوهی که اصطلاحا بومیان به آن مَلیسک نیز می‌گویند، گیاهی که ظاهرا در قدیم از برگ و ریشه آن برای طب سنتی استفاده می‌شده،

دسترسی به زرشک کوهی با تیغ های فراوانش کمی سخت بنظر میرسد و گاهی ارتفاع حدودا۴متر آن هم ، برداشت را با مشکل روبرو می‌کند که البته تابستان اخیر شاهد مرگ یکی از کوهنوردان رودباری در این مسیر نیز بودیم

زرشک کوهی برخلاف سایر خوراکی های شمال ، مدت زمان حدوسطی دارد ، اوایل سرمای کوهستانی از نیمه شهریورماه تا اواسط مهرماه زمان خوبی برای برداشت بحساب می آید.

میوه بیضی شکل آن نمونه های متفاوتی دارد و اکثرا ترش مزه بوده ولی با آبگیری میوه و جداسازی هسته های آن ، ترشی نمود بیشتری پیدا می‌کند و شربت خارق العاده ای ساخته می‌شود.

تحقیقات نشان داده که خواص ضد باکتریایی و قارچی است

کمک به گوارش غذا ، پاک کردن مثانه کبد و کیسه صفرا ،کاهش کلسترول خون، پیشگیری از دیابت ، سم زدایی از دیگر خواص این گیاه است و باید دقت کرد در مصرف آن زیاده روی نشود که با مشکلات گوارشی و نفخ معده همراه خواهد بود،

از برگ و ساقه آن در قدیم الایام برای سقط جنین استفاده می‌شد.

خوشبختانه این گیاه نه بدرد هیزم میخورد و نه نگهداری لازم دارد و تیغ های بسیار آن، اجازه آسیب و انقراضش توسط بشر را نمی‌دهد و یا با تاخیر روبرو می‌کند

و راهی که آدم‌ها در تخریب کاکوتی و کاسنی و گون و…. در پیش گرفته اند به حذف اینگونه ارزشمند کوهستانی منجر نشده است‌

 

📷✍محمد سالدیده #خبرنگار همای خبر

About مدیر خبر1

Check Also

جشنواره عصر قلم/ شهرسازی نوین برای رشت در قالب طرح ” رها “

جشنواره عصر قلم / شهرسازی نوین برای رشت در قالب طرح ” رها “ ویژه …