سالاری با بیان اینکه در گیلان موانع برای سرمایه گذاری در گیلان متعدد است،خاطر نشان کرد: کارشکنی ها برای سرمایه گذاران قابل توجیه نیست و فقط وجود چند دستگاه برای رفع موانع سرمایه گذاران کافی نیستند.
همای گیلان: مصطفی سالاری در بیست و هفتمین نشست تخصصی توسعه سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان با بیان اینکه برای توسعه استان به مشورت های همه نیاز داریم ، افزود: در قالب کارگروه ها برنامه های توسعه استان را برنامه ریزی خواهیم کرد
وی با اشاره به اینکه بایستی تلاش کنیم تا برنامه های هدف گذاری شده محقق شود، تصریح کرد: باید با مردم شفاف سخن گفت و در زمان اجرای برنامه ها گزارش کار را به آنها ارائه داد و اگر برنامه ای طبق اهداف پیش نرفت ، آسیب شناسی و در جهت رفع آن کوشید.
وی خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم در مسیر درست و اصولی پیش برویم باید با در دست داشتن آمار و اطلاعات صحیح از وضعیت موجود برنامه ریزی دقیق داشته باشیم.
سالاری ادامه داد: ابتدا باید بدانیم کجا هستیم و چه وضعیتی داریم و بعد چشم انداز را ببینیم و مسیر و راه رسیدن به اهداف را تعریف کنیم.
وی تصریح کرد: دولت به تنهایی نمی تواند برنامه ها و توسعه را محقق کند؛ باید مشارکت مردمی ،سمن ها، اصناف، احزاب و اقشار مختلف در این مسیر کمک کنند.
وی با تاکید بر ضرورت شناخت تهدیدها و ظرفیت ها برای توسعه استان گفت: یکی از مهمترین تهدیدات گیلان، پیری جمعیت استان است.
استاندار گیلان مهمترین دلیل پیری استان را مهاجرت جوانان از استان عنوان و تصریح کرد: مهاجرت جوانان به خارج از استان دلایلی دارد که اثراتی نیز به همراه دارد.
سالاری با اشاره به ظرفیت بالای گردشگری گیلان گفت: برای گردشگری دو نوع موضوع مهمان نوازی و دیگری صنعتی شدن آن و درآمد زایی اش برای استان است که در رابطه با موضوع دوم باید کارهای جدی انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: فقط افزایش تعداد گردشگران مهم نیست،بلکه درآمدزایی از گردشگری از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی یکی دیگر از تهدیدات را برای کشاورزی استان دانست و گفت: کشاورزی درگذشته می توانست به راحتی نیازهای یک خانوار را تامین کند اما امروز با توجه به بهره وری ناکافی نمی تواند پاسخگوی معاش یک خانواده باشد.
وی با بیان اینکه در کشاورزی نیز بایستی کار علمی و جدی انجام بدهیم، تصریح کرد: اگر در کشاورزی از لحاظ افزایش درآمد چاره اندیشی نکنیم به سمت زوال خواهد رفت.
استاندار گیلان دریا را یکی دیگر از ظرفیت های مهم استان خواند و گفت: اگر اکنون دریا را از گیلان بگیریم اتفاق خاصی بر زندگی مردم نمی افتد، و باید از دریا برای بخش های گردشگری ، آبزی پروری و تجارت استفاده بهتر و بهینه تری داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه رشت در دهه های گذشته جزو شش شهر صنعتی کشور بود خاطرنشان کرد: این رتبه صنعتی رشت نشان می دهد که استان گیلان ظرفیت صنعتی شدن را دارد که یا استفاده نکردیم یا موانعی بوجود آمده که نشناختیم و موجب افول جایگاه صنعتی ما شده است.
سالاری با اشاره به اینکه امکان دارد برخی تعارض هایی را بین صنعت و محیط زیست استان عنوان کنند، اظهار کرد: نباید تصور کنیم که صنعتی بودن با محیط زیست تعارضی دارد ؛ بلکه باید بتوانیم این دو موضوع را با محافظت از محیط زیست کنار هم قرار دهیم و از مزایای ،نها استفاده کنیم.
** از هیچ کسی نه گفتن به سرمایه گذار را نمی پذیرم
وی با بیان اینکه در گیلان موانع برای سرمایه گذاری در گیلان متعدد است،خاطر نشان کرد: کارشکنی ها برای سرمایه گذاران قابل توجیه نیست و فقط وجود چند دستگاه برای رفع موانع سرمایه گذاران کافی نیستند.
وی خاطرنشان کرد: فضا سازی را باید بدرستی هدایت کنیم و تعارض های احتمالی بر طرف کنیم.
وی با اشاره به اینکه وقتی فضای نادرستی شکل بگیرد، یا سرمایه گذار نمی آید یا اگر آمد کار را توسعه نمی دهد متذکر شد: باید بازنگری جدی در این رابطه داشته باشیم و نه گفتن به سرمایه گذار را از هیچ کسی نمی پذیرم و باید هر جایی که تعارضی می بینیم به سرمایه گذاران راهکار بدهیم.
وی با بیان اینکه بایستی برای هر طرح و برنامه ای محافظت از طبیعت را داشته باشیم، گفت: محیط زیست و طبیعت گیلان مانع هیچ طرح اقتصادی و اشتغالزایی نیست.
سالاری با اشاره به اینکه فرهنگ و تمدن غنی مردم گیلان محسوس است، گفت: فرهنگ طی یک دهه شکل نمی گیرد، بدلیل ارتباط مردم استان با دنیا آنها از ارتباطات اجتماعی بالایی برخوردار هستند.
وی توجه مردم گیلان به علم و دانش را از دیگر ظرفیت های استان عنوان و بیان کرد: گیلان در قبولی کنکور جزو استان های پیشتاز است و خانواده ها هزینه های بسیاری را صرف علم و دانش فرزندانشان می کنند.
استاندار گیلان منطقه آزاد انزلی را یکی از ظرفیت های خوب استان ذکر و تصریح کرد: باید این ظرفیت را به زندگی مردم پیوند بزنیم.
سالاری خاطرنشان کرد: هرچه در استان گیلان هست باید خیرش به مردم استان برسد.
وی به لزوم توجه بیش از پیش به آبزی پروری تاکید و بیان کرد: کارهای خوبی در زمینه پرورش ماهی درقفس با مدیریت دکتر نجفی در استان انجام شده که قدردانی می کنیم اما بایستی چرخه کامل این سرمایه گذاری را ببینیم.
استاندار خاطر نشان کرد: باید در حوزه صنعت برند سازی کنیم و بر حوزه های جدید که با ظرفیت های استان همخوانی دارد کار کنیم.
**همه گزارش ها باید آماری باشد
استاندار گیلان با بیان اینکه باید تعارفات را کنار بگذاریم و با عدد صحبت کنیم، افزود: باید با عدد و آمار بگوییم اکنون در چه وضعیتی بسر می بریم و قرار است به چه وضعیتی برسیم.
وی با اشاره به اینکه هیچ حوزه ای نیست که باعدد قابل تعریف و بیان نباشد، خاطرنشان کرد: برای رسیدن به اهداف و تحقق برنامه ها به خرد جمعی و مشارکت همه نیازمندیم که نظرات را برای توسعه استان در برنامه راهبردی استفاده خواهیم کرد./دیارمیرزا