- پایگاه خبری و تحلیلی همای خبر - https://homaykhabar.ir -

باحضور استاندار صورت پذیرفت؛ نخستین رهاسازی ماهی نادر «شیب» پس از ۱۵ سال تحقیق در گیلان

همای خبر:بچه‌ماهی خاویاری از گونه نادر «شیب» با حضور استاندار گیلان برای نخستین‌بار پس از ۱۵ سال تحقیق، در رودخانه سفیدرود و محدوده پارک ملی بوجاق رهاسازی شد.

به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان؛ مراسم رهاسازی بچه‌ماهی‌های بومی و خاویاری دریای خزر با حضور هادی حق‌شناس استاندار گیلان، جمعی از مسئولان استانی و کارشناسان شیلات، صبح امروز(سه‌شنبه)  در محدوده پارک ملی بوجاق و در بستر رودخانه سفیدرود برگزار شد.

در این برنامه که با هدف تقویت ذخایر آبزیان و حمایت از معیشت جامعه صیادی استان انجام شد، هزاران قطعه بچه‌ماهی از گونه‌های بومی نظیر کپور، سفید و سوف در رودخانه سفیدرود رهاسازی شدند.

استاندار گیلان در جریان این مراسم با اشاره به اهمیت رهاسازی بچه‌ماهیان در رودخانه سفیدرود اظهار کرد: باید از سازمان شیلات ایران و مرکز تحقیقات بین‌المللی ماهیان خاویاری در استان گیلان قدردانی کرد که سال‌ها در مسیر بازسازی ذخایر دریای خزر فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی گسترده‌ای داشته‌اند.

حق شناس با بیان اینکه امروز شاهد نتیجه ۱۵ سال تحقیق در زمینه ماهیان خاویاری هستیم، گفت: برای نخستین‌بار پس از سال‌ها کار پژوهشی، ماهی خاویاری “شیب” که از خانواده تاس‌ماهیان است، در دریای خزر رهاسازی شد؛ ماهی‌ای که بیش از ۸۵ درصد ذخایرش در منطقه خزر و دریای سیاه به‌دلیل آلودگی‌ها، صید بی‌رویه و عوامل دیگر از بین رفته است.

وی با تأکید بر اهمیت احیای ذخایر آبزیان در شرایط دشوار زیست‌محیطی دریای خزر گفت: این اقدام، آغاز راهی امیدبخش برای احیای گونه‌های ارزشمند خاویاری است و انتظار می‌رود بخش خصوصی نیز در این حوزه ورود جدی‌تری داشته باشد.

*ظرفیت‌های بکر گیلان در آبزی‌پروری؛ فرصتی برای سرمایه‌گذاری

نماینده عالی دولت در گیلان با بیان اینکه در حوزه ماهی سفید نیز گام‌های مؤثری برداشته شده، افزود: تنها در سال جاری، شیلات ایران برنامه دارد ۱۲۰ میلیون قطعه بچه‌ماهی سفید در رودخانه‌های منتهی به خزر رهاسازی کند که تاکنون ۲۶ میلیون قطعه آن اجرا شده است.

حق شناس با اشاره به تأخیر در بازدهی اقتصادی این طرح‌ها گفت: صید این بچه‌ماهیان معمولاً سه تا چهار سال بعد انجام می‌شود و حداکثر ۱۰ درصد از رهاسازی‌ها به صید منتهی می‌شود که این آمار باید بهبود یابد و نیازمند همکاری محیط زیست، کاهش آلودگی‌ها، مدیریت منابع و مشارکت مردم است.

وی همچنین با اشاره به سرانه پایین مصرف ماهی در ایران تصریح کرد: میزان مصرف ماهی در کشور ما حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد سرانه جهانی است، این در حالی‌ است که ماهی، نسبت به گوشت قرمز و مرغ، عوارض بسیار کمتری برای سلامت دارد و باید جایگاه بیشتری در سبد غذایی خانوارها پیدا کند.

استاندار گیلان در پایان تأکید کرد: ظرفیت‌های طبیعی استان در حوزه آبزی‌پروری و گونه‌های خاویاری، فرصت مغتنمی است که با ورود سرمایه‌گذاران و حمایت دستگاه‌های اجرایی می‌تواند به احیای ذخایر و توسعه اقتصادی استان منجر شود.