اختصاصی همای گیلان:رضا اسلامی فرماندار سیاهکل در این نشست با اشاره به 9 دی و روز بصیرت ‘tj : در این روز مردم گیلان زودتر از سایر شهرها در صحنه حاضر شدند و نشان دادند که مردم گیلان همیشه در صحنه و در میثاق با رهبری پیش قدم هستند و ما نیز باید برای این مردم ولایت مدار تمام توان خود را به کار گیریم و امکانات لازم را در اختیارشان قرار دهیم.

اسلامی سیاهکل را یک شهر کوهپایه ای خواندوافرود: مساحت این شهرستان 1050 کیلومتر مربع می باشد و دارای شرایط اقلیمی خاصی است که سیاهکل را متمایز کرده که باید از آن استفاده کرد .
وی بیان داشت: از مجموع اعتباراتی که به شهرستان سیاهکل تعلق گرفته 4/9 برای آبفا 9/9برای آبفار و 2/4 هم به آب منطقه ای تخصیص داده شده است.
فرماندار سیاهکل یادآور شد: بودجه دولتی به صورت قطره چکانی تقسیم می شود و با توجه به پتانسیل هایی که در حال حاضر در کشور وجوددارد وامکاناتی که دولت تدبیر وامید پس از لغو اکثر تحریم ها با بضاعت موجود در کشور ایجاد کرده است که می توانیم نهایت استفاده را از وضع موجود داشته باشیم.
اسلامی بیان داشت: در جلساتی که انجام گرفته نگرانی های خودرا در خصوص مخازن 3000 متری و 600 متر مکعبی در شهرستان سیاهکل بیان داشتم که ممکن است با کوچکترین نوسانات در تصفیه خانه بزرگ آب ، با مشکل مواجه شود و ما نیز نتوانیم پاسخگوی مشکلات مردم شویم.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه در حال حاض به جای اینکه مردم از شهر به سمت روستا سوق داده شود، مردم روستا به سوی شهر در حال کوچ هستند که این زیبنده نظام و انقلاب نیست.
فرماندار سیاهکل گفت: سد دیلمان می تواند یک پتانسیل بزرگ باشد . این سد دارای ظرفیت 6/7 متر مکعب است که 2/45 از آن برای آب شرب و چیزی در حدود 0/6 مربوط به کارخانه سیمان و 8/45 میلیون متر مکعب مربوط به بخش کشاورزی است و احداث این سد می تواند تحول عظیمی را ایجاد نماید.
اسلامی اظهار داشت: در خصوص ایجاد جاده و فضاسازی برای سد دیلمان مساعدت های خوبی توسط آب منطقه ای صورت گرفت که ما نیز بتوانیم قانون 215 را از مجلس برای این طرح اختصاص دهیم ، اما تقاضا داریم مناطق پایین دست از سد دیده شود و می توان این طرح را به شرکت های سرمایه گذاری و BOT واگذار کرد که بخش پایین دست همزمان با احداث سد تعریف گردد و دیده شود.
مقام عالی دولت در سیاهکل همچنین اجرای آب بند در منطقه باباولی را ضروری دانست و خاطر نشان کرد: برای تغذیه سفره های زیر زمینی و آب چاه در فصول کم باران با مشکل مواجه می شویم و برای ارائه آب شرب به مردم ،احداث آب بند بسیاری از مشکلات در این منطقه را رفع خواهد کرد.
فرماندارشهرستان سیاهکل بیان داشت:متاسفانه رودخانه موشا در کمال بی ادبی غارت شدومردم مسلمااین افراد را نخواهند بخشیدواینجانب حتی مجوز برداشت یک قاشق شن این رودخانه را به کسی نخواهم داد.
مهندس اسلامی گفت : به جهت برداشت بی رویه شن از همین رودخانه وارتفاع ایجادشده از دهنه کانال با سطح رودخانه ، سالها 1500 تا 2000 کشاورز این منطقه با مشکل کم ابی مواجه بودند وضلع غربی رودخانه کانال سنگ چین شده اما ضلع شرقی دو موتور پمپ بود که آب را هدایت می کرداین موتورها به جهت اینکه یکسره کار می کردند می سوختند وبا هر سیلی بازوی آنها ازبین می رفت که پس از بررسی پل خرپای ورندیلی زدیم که بتواند آب را هدایت کنداما این پل در زمان کشاورزی وبا عجله زده شدوموجب گردید موتورهای دیزلی جمع آوری گردد.منتها از نقطه ای که پل زده شدتابه نقطه اصلی به وسیله ی ناودانی به طول یک کیلومترآب به کانال می رسد واین قسمت خاک رس است که اگر آب به این شکل رها شود بی شک در بهار آینده کل منطقه دچار رانش خواهدشدوالبته چند صد میلیونی که هزینه شده را با خود خواهد بردلذا تقاضا داریم که بازوتثبیت شودبعد کانال پرسی یا بتنی زده شود البته برای این کار اعتبار گذاشته ایم .
در ادامه نماینده مردم شهرستانهای لاهیجان وسیاهکل در زمینه قیام مردم گیلان در روز 8دی اشاره نمودوافزود:مردم گیلان در شرایطی که تعدادی از فتنه گران از مسیر انقلاب دور شده بودند در یک حرکت خود جوش در مقابل آنان ایستادگی کردند وبه دیدار مقام معظم رهبری رفتند تا اعلام نمایند که پای این انقلاب ایستاد ه اند.
دکترنیک فر افزود:این حرکت مردم گیلان در تاریخ ثبت شد ونشانگرآن است که این مردم وفادار این انقلاب هستند.
وی اظهارداشت :مردم این منطقه حق بزرگی به گردن این انقلاب دارندلذا از همه کسانی که در گذشته زحمت کشیده اند تشکر می کنم.
نیکفرتصریح کرد:آب مهترین اساس زندگی بشری به حساب می آید و60 تا 70 در صد بدن ما از آب تشکیل شده است واگر آب نباشد حیات بشری معنا ندارد.
نماینده مردم در خانه ملت از مدیرعامل آب منطقه ای خواست تا نسبت به احداث سددیلمان اقدام نمایند ومسئولین هم پیگیر باشند.
آنگاه مدیر عامل آب منطقه ای استان گیلان اظهارداشت:9دی انقلاب دیگر در ایران بود از این رو برای ما بسیار حایز اهمیت است.
مهندس لطفی افزود:شهرستان سیاهکل ریشه تاریخی دارد ودر انقلاب هم پای کار بوده است اما ادعای خاصی ندارد واز پیشرفت متوازن برخوردار نیست.
وی با اعلام این مطلب که حسن امید وار مدیرآبفای این شهرستان زحمات زیادی کشیده است گفت:با راه اندازی مخزن 1000متر مکعبی مشکل آب شرب دیلمان برای ده سال آینده حل خواهد شد ودر شهر سیاهکل هم ساخت دو مخزن 600 و3000 مترمکعبی وخط انتقال 4120 در دستور کار است که اسناد مناقصه این مخازن وخط انتقال آماده است.
وی تصریح کرد:برآورد اولیه ما 12میلیارد است که همه آنها دریک پکیچ قرارداردودر همین ماه به مناقصه خواهد رفت.
مدیر عامل آب منطقه ای استان گیلان اضافه کرد: سیاست دولت براین است که ازاوراق و اسناد خزانه برای پیمانکاری در بحث اجرا استفاده کندواز پیمانکارانی قوی بهره بگیرد که برای صد ودویست میلیون معطل نباشدلذا محل پرداخت ما اعتبار عمرانی و اوراق بهاداراست .
مهندس لطفی در زمینه احداث سد دیلمان اضافه کرد:این سد در همین ماه به مناقصه می رود ودر ماه آینده ابلاغ وقبل از سال هم اجرا می شود.
در پایان مدیر عامل آب و فاضلاب شهری گیلان طی سخنانی گفت:پروژه های در حال اجراء در شهرستان سیاهکل شامل حفر وتجهیز یک حلقه چاه واجرای خط انتقال آب می باشند که هدف ازاین پروژه ها تامین آب وتحت فشار قرار دادن شبکه آب خیابانهای کاسپین وکدوبنک است .
مهندس سید محسن حسینی اظهار داشت:برای ایجاد تاسیسات تصفیه خانه فاضلاب از فاینانس (سرمایه گذاری خارجی)استفاده نموده که جهت جمع آوری شبکه فاضلاب شهر سیاهکل در نظر گرفته شده است
وی اذعان داشت : برای تکمیل مخزن 1000 متر مکعبی شهر دیلمان که در مرحله نهایی می باشد وهم اکنون کار برقی رسانی به ایستگاه پمپاژ واسط در حال انجام است که امید واریم در دهه فجر به افتتاح برسد.
پایگاه خبری و تحلیلی همای خبر پایگاه خبری و تحلیلی همای خبر|پایگاه خبری و تحلیلی همای گیلان|پایگاه خبری و تحلیلی استان گیلان|اخبار گیلان| اخبار روز گیلان | خبرهای گیلان| با اخبار گیلان همراه شوید|
