- پایگاه خبری و تحلیلی همای خبر - https://homaykhabar.ir -

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان؛  فرزند زمان تربیت‌کنیم!

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان؛

فرزند زمان تربیت‌کنیم!

 

 

چنانچه بخواهیم خروجی فعالیت‌های کودک محور آینده‌سازانی برگزیده‌باشد، لازم‌است با برنامه‌ریزی مبتنی بر آموزه‌های اسلامی از معطل‌کردن کودکان در بازی‌های کودکانه پرهیز‌کرده و فرزند زمان تربیت‌کنیم.

 

 

به‌گزارش همای خبر، به نقل از روابط‌عمومی اداره کل کانون استان گیلان، این بخشی از سخنان بهروز جلایی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان در دومین نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی فعالیت‌های روز جهانی و هفته ملی کودک سال ۱۴۰۳ استان است.

بهروز جلایی با ابراز‌خرسندی از حضور در جمع دست‌اندرکاران دستگاه‌های فرهنگی متولی حوزه کودک و نوجوان استان گیلان افزود: همراهی با افرادی که متولی فرهنگ‌سازی در جامعه محسوب‌می‌شوند، با اهمیت است و دین اسلام نیز به عنوان کامل‌ترینِ ادیان، نگاهی جامع به انسان‌‌سازی، به‌ویژه نسل کودک و نوجوان دارد.

او در همین‌زمینه به مدیریت انسان پیش از تولد، در زمان حیات و ممات از سوی پروردگار پرداخت و آموزه‌های دین مبین اسلام در این عرصه را کارآمد و الگویی برای تمام انسان‌های تمامی ادوار دانست.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان هم‌چنین، اهمیت خانواده و جایگاه کودک به‌عنوان مایه قوام و دوام بنیان‌های خانوادگی را خاطر‌نشان‌کرد گفت: بسیاری از آسیب‌های متوجه کشور‌های غربی، ناشی از کم‌توجهی به مبانی و آموزه‌های دینی است.

این مسوول اضافه‌کرد: مشرق زمین مهد تمدن و خاستگاه ادیان توحیدی است و دین اسلام به‌عنوان کامل‌ترین دین و آموزه‌های معصومین(ع)، باید شیوه‌نامه‌ای برای تربیت کودک و نوجوان معرفی‌شود.

وی تصریح‌کرد: اگر بخواهیم کودک را بزرگ بشماریم، لازم‌است بن‌مایه نگاه خالق را بشناسیم و فرزند زمان تربیت‌کنیم.

جلایی این امر را مستلزم هدف‌گذاری، هم‌گرایی فعالان این حوزه و مطالبه‌گری دانست و گفت: چنانچه مسوولی به این دعوت پاسخ‌‌ندهد، شأن مسوولیت خود را حفظ‌نکرده‌است.

این مسوول استانی در پایان اشاره‌ای به پیشینه عضویت خود در کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان شهرستان فومن داشت و با اشاره به نقش موثر مربیان این مجموعه اظهار‌کرد: شیوه آموزش و تربیت در مراکز این نهاد فرهنگی مبتنی بر آموزه‌های دینی و اسلامی است.

 

اجرای ۵۰۰ ‌برنامه به مناسبت هفته ملی کودک در گیلان

 

مدیر‌کل کانون گیلان نیز صحبت‌های خود در این نشست را با اشاره به هم‌گرایی و هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی استان و به اشتراک‌گذاری ظرفیت‌ها، جهت پاسخ‌گویی به نیاز‌های نسل کودک و نوجوان آغاز‌کرد و با تاکید بر لزوم توجه به خواسته‌های آینده‌سازان، فراتر از روز جهانی و هفته ملی کودک گفت: این ایام بستری برای طرح‌ریزی برنامه‌های سالانه این حوزه است.

سید‌جلیل میرعظیمی تصریح‌کرد: ضرورت‌دارد تا با معطوف‌سازی نگاه جامعه به کودکان و پیش‌گیری از آسیب‌های اجتماعی متوجه این نسل، جهت برنامه‌ریزی‌های هدف‌مند برای تربیت آینده‌سازانی مسوولیت‌پذیر، آگاه، باور‌مند و مفتخر به نظام اسلامی تلاش کنیم.

این مدیر‌فرهنگی نیل به این موضوع را نیازمند توجه هم‌زمان به کودک و خانواده عنوان‌کرد و با بیان این‌که نشاط‌بخشی و مهارت‌آموزی به کودکان و هم‌چنین، تربیت دینی و اجتماعی آنان در گرو تبیین اهمیت فرزند‌آوری برای جامعه و همراه‌سازی خانواده‌ها است، افزود: در قبال این امر مسوول‌هستیم و لازم‌است روز جهانی و هفته ملی کودک را بستر و بهانه‌ای برای تحقق این مهم قرار‌دهیم.

وی برهمین اساس نیز از برنامه‌ریزی‌های دستگاه‌های همراه در برگزاری فعالیت‌های روز جهانی و هفته ملی کودک سخن‌گفت و از اجرای ۵۰۰ برنامه دستگاه‌های فرهنگی و گروه‌های مردم‌نهاد فعال در حوزه کودک استان با شعار«برای کودکان، برای آینده» از ۱۴ تا ۲۰ مهر ۱۴۰۳ خبرداد.

مدیر‌کل کانون استان گیلان درهمین‌حال، از نواختن زنگ‌آغازین هفته ملی کودک و اهدای کارت کانون‌یاری به اعضای کانون‌یار این مجموعه، حضور اعضای برگزیده در خانه‌‌های فرهنگ، ادامه‌یافتن پویش هرکلاس، یک‌کتاب‌خانه و عیادت از کودکان بستری در مراکز درمانی سخن‌گفت.

او برگزاری نشست تخصصی«خودشناسی و خداشناسی در کتاب‌های کودک»، ویژه‌برنامه مهر‌خوانی، اعزام پیک‌امید به روستا‌ها و مناطق کم‌برخوردار و اجرای ویژه‌برنامه برای کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست را از دیگر برنامه‌های کانون به‌مناسبت روزجهانی و هفته ملی کودک اعلام‌کرد و افزود: برگزاری وبینار استانی قصه‌گویی، گستردن سفره سلامت و برپایی میز خدمت در مصلی‌های نماز جمعه از دیگر برنامه‌های کانون پرورش فکری به‌شمار‌می‌رود

میرعظیمی هم‌چنین، برگزاری جشن هفته ملی کودک در ۱۸ مهر ۱۴۰۳، اجرای فعالیت‌های فرهنگی‌، هنری و ادبی، برنامه‌های زیست‌محیطی برپایی کارگاه‌های آموزشی و فراهم‌سازی زمینه‌های بازدید‌کودکان از موزه‌ها در سطح استان را رهاورد همکاری و هم‌گرایی دستگاه‌های فرهنگی متولی حوزه کودک و نوجوان اعلام‌کرد و مشارکت‌حداکثری فعالان این عرصه را خواستار‌شد.

این مسوول هم‌چنین با اشاره به عملیات فجر صادق ۲ و فرو‌ریختن هینمه رژیم جعلی صهیونسیتی اظهار‌کرد: لازم‌است از این ایام برای آگاه‌سازی و تربیت کودکان و نوجوانانی مسوولیت‌پذیر استفاده‌کنیم که هم‌چون هشت‌سال دفاع‌مقدس، پاسداری اسلام و انقلاب اسلامی را برعهده‌گرفته و جایگزین خوبی برای مسوولان نظام محسوب‌شوند.

ادامه‌بخش این نشست که صبح روز پنج‌شنبه، ۱۲ مهر ۱۴۰۳ به میزبانی معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان در رشت صورت‌گرفت، ارایه پیشنهاد‌ها و برنامه‌‌ها از سوی مسوولان و نمایندگان اداره‌کل ‌کتابخانه‌های‌عمومی، آموزش و پرورش، هلال‌احمر، حفاظت‌محیط‌زیست، میراث‌فرهنگی‌و‌گردشگری، بهزیستی، فرهنگ‌‌و‌ارشاد اسلامی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، دفتر امور بانوان استانداری استان و سازمان فرهنگی‌اجتماعی‌ورزشی شهرداری رشت بود

شایان‌ذکر است، «برای‌خانواده‌کودکان، برای آینده‌ای امن‌تر و آرام‌تر»، «برای محیط‌زیست‌کودکان، برای آینده‌ای پاک‌ و سالم‌تر»، «برای رشد و شکوفایی کودکان، برای آینده‌ای پیشرفته‌تر»، «برای شنیده‌شدن کودکان، برای آینده مسوولانه‌تر»، «برای برابری کودکان، برای آینده‌ عادلانه‌تر»، «برای هویت کودکان، برای آینده‌روشن‌تر» و «برای رفاه کودکان، برای آینده باکیفیت و آسایش بالاتر» عنوان‌هایی که برای روزهای هفته ملی کودک سال ۱۴۰۳ انتخاب شده‌است