هادی قاسمی رئیس اتحادیه نانوایان لاهیجان:
تقسیم آرد به نانوایان در اختیار اشخاص نیست؛ دستگاه هوشمند نانینو تعیین کننده میزان آرد نانواییهاست
ما نیز معتقدیم دستگاه نانینو اشکالات زیادی دارد و بارها اعتراض نموده ایم اما هنوز پاسخ مناسبی از نهادهای ذیریط دریافت نکرده ایم.
متاسفانه سامانه نانینو تمام اختیارات ما را سلب کرده و فقط بر میزان تنش های ما افزوده است
در شرایطی که نان جزء غذای اصلی مردم به حساب می آید و در سبد غذایی جامعه ما نسبت به کالاهای دیگر ارزانتر و مقرون به صرفه تر است چند سالیست که با تصمیمات نادرست نانوایان را با چالش روبرو کرده است.
این حساسیت در همه ادوار وجود داشته است اما در چند سال اخیر اعتراض مردم و خبازان در موضوع نان بسیار افزایش یافته است .
این اعتراضات به دلیل توزیع ناعادلانه سهمیه آرد به نانواها، کیفیت نامطلوب نان، مشخص نبودن ساعات پخت نان، مشکلات سامانه نانینو و دلایل دیگر می باشد و شدت این اعتراضات به قدری بالا گرفت که حجت الاسلام سلیمانی امام جمعه لاهیجان هم در نماز جمعه نسبت به اعتراض نانوا ها و مردم واکنش نشان داد و از مسئولین بالادست خواست برای حل این مشکلات عمومی شهر وارد عمل شوند.
همای گیلان – حسب رسالت خبری خود و در پی اعتراض نانوایان و مردم دو سال گذشته نسبت به این مسئله ورود نموده و پس از آن اتحادیه نانوایان با دعوت نماینده شرکت نانینو و حضور حداکثری خبازان نسبت به حل این مشکل وارد گامهای اجرایی شد.
رئیس اتحادیه نانوایان لاهیجان در این جلسه توضیحات نماینده نانینو را قانع کننده ندانست اما با این اعتراضات مشکل سهمیه آرد حل نشد.
گفتنی آنکه در ادامه موضوع به اداره کل صمت کشیده شد و در این جلسه که روسائ اتحادیه نانوایان حضور داشتند، پورحیدری مدیر کل صمت اعتراض بسیار تندی نسبت به روش شرکت نانینو داشت.اما باز هم این مشکل حل نشد و به نظر می رسد که نمایندگان محترم باید در این موضوع ورود نمایند.
توضیح آنکه همای خبر(گیلان) برحسب حساسیت موضوع مجددا گزارشی با هادی قاسمی رئیس اتحادیه نانوایان انجام داده است تا مردم و نانوایان پرتلاش و دغدغه مند اطلاعات بیشتری در قبال چگونگی توزیع آرد داشته باشند.
با هم این گفتگوی خواندنی را مرور می کنیم؛
هادی قاسمی در ابتدا گفت: با عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما و همشهریان عزیز و گرامی جا دارد به نوبه خودم بعنوان عضوی از اتحادیه نانوایان شهرستان لاهیجان از امام جمعه محترم و مردمی شهرستان تقدیر و تشکر داشته باشم.
دغدغه ای که چند سالی است واحدهای خبازی با آن دست و پنجه نرم میکنند در خطبه های نماز جمعه مطرح شد و البته لازم میدانم که منشا ایجاد این دغدغه ها و مشکلات و برای شما مطرح نمایم.
رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان لاهیجان اظهار داشت: همانگونه که مستحضرید از زمان شروع فعالیت دولت شهید جمهور رئیسی سامانه ای به نام نانینو جهت بهبود و نظارت بر نحوه توزیع آرد واحدهای خبازی راه اندازی شد ، که این سامانه کاملا بصورت هوشمند عمل نموده و براساس عملکرد کارتخوان هوشمندی که در اختیار واحدهای خبازی قرار گرفته ماهیانه سهمیه آرد به واحدها اختصاص داده میشود.
وی توضیح داد: مشکلی که با راه اندازی سامانه برای واحدهای خبازی ایجاد شده این است که چهارچوب و دستورالعمل مکتوب و مشخصی که بتوان بر اساس آن الگوی چگونگی خرید در کارتخوان رعایت گردد ارائه نشده است ، کما اینکه در همین رابطه با همکاری فرمانداری محترم ، اداره صمت و جهاد کشاورزی همایش با موضوع همایش آموزشی سامانه فروش نان ( نانینو ) که با حضور نمایندگان شرکت نانینو ( امید پی ) و حضور نانوایان عزیز در محل سالن همایش اتاق اصناف برگزار گردید که متاسفانه در نهایت نتوانست جوابگوی مشکلات این قشر زحمتکش باشد.
رئیس اتحادیه نانوایان گفت: ببینید آقای علیپور شما وقتی به فروشگاهی مراجعه و کالای جدیدی مانند تلویزیون ، یخچال و غیره میخرید یک دفترچه راهنما به شما ارائه میگردد که در آن چگونگی عملکرد کالای خریداری شده توضیح داده شده است اما متاسفانه همانگونه که خدمت شما عرض کردم در مورد سامانه نانینو چنین اتفاقی نیفتاد و سردرگمی ها و نارضایتی ها به حداکثر رسید و مشکلاتی از قبیل قطعی دستگاه کارتخوان بدلیل ضعف اینترنت خصوصا در روستاها ایجاد شد و باعث شد دستگاه کارتخوان عملکرد درستی نداشته باشد.
وی افزود: در شرایط خرابی دستگاه کارتخوان تا تعمیر یا تعویض دستگاه توسط شرکت پشتیبان چند روز زمان لازم است در صورتیکه سامانه بر اساس پخت روزانه و عملکرد روزانه کارتخوان میزان سهمیه آرد ماهیانه واحدهای خبازی و تعیین میکند.
وی گفت: در رابطه با اینکه سهمیه آرد توسط چه فرد یا سازمانی تعیین می گردد برای روشن شدن افکار عمومی باید خدمتتان اعلام کنم که فرد یا شخص و سازمان خاصی در تعیین سهمیه آرد واحدهای خبازی تعیین کننده
نمی باشد بلکه سامانه هوشمند نانینو با توجه به عملکرد کارتخوان وپخت روزانه نان واحد های خبازی سهمیه آرد واحدهارو تعیین می نماید و افراد هیچگونه دخالتی در این موضوع ندارند .
هادی قاسمی در رابطه با کیفیت نان واحدها اعلام کرد : همانگونه که مستحضرید نان لاهیجان نسبت به شهرستان های همجوار از کیفیت بهتری دارد و در رابطه نان سنگک هم باید عرض کنم عوامل زیادی در کیفیت نان تاثیر گذار است از قبیل : آرد ، آب ، خمیر مایه و ……
وی توضیح داد: مضاف بر آنکه نیروی کار ماهر نیز تاثیر زیادی در کیفیت نان دارد که متاسفانه با توجه به نرخ متعارف دستمزد تعیین شده برای نیروی کار در واحدهای خبازی نیروی کار ماهر قادر به همکاری نبوده و با دستمزد بالاتر در استان هایی که نرخ نان آنها بیشتر میباشددر قبال دریافت دستمزد بیشتر مشغول به فعالیت هستند .
این مقام مسئول در مورد ساعت کاری واحدهای نانوایی عنوان کرد: قبل از راه اندازی سامانه نانینو میزان آرد اختصاصی به واحدهای خبازی ثابت بوده و نانوای عزیر بر اساس آن به تنظیم ساعت کاری واحد خود اقدام میکردند و اکثر واحدهای خبازی در چهارچوب ساعت تعیین شده توسط کارگروه فعالیت می نمودند اما پس از آنکه سامانه نانینو راه اندازی شد میزان آرد اختصاصی به واحدهای خبازی هر ماه شناور بوده بطوریکه بعضی از واحدها با کاهش زیاد سهمیه مواجه شدند که به ناچار ساعت کاری خودش رو میبایست بر اساس سهمیه آرد اختصاص یافته تنظیم نمایند یا اینکه در ماه ۱۰ روز فعالیت داشته و ۲۰ روز باقیمانده را بخاطر تمام شدن آرد تعطیل نمایند که در این صورت مردم ضرر میکنند .
وی گفت: اگر شما واحد نانوایی را مثل سایر بنگاه های اقتصادی در نظر بگیرید، طبیعی است هر فعال اقتصادی وقتی مشتری برای واحد هست دوست دارد تایم کاری بیشتری مشغول به فعالیت باشد و مشتری بیشتری و جذب کند و در نهایت به درآمد بیشتری دست یابد.
انتهای پیام/