- پایگاه خبری و تحلیلی همای خبر - https://homaykhabar.ir -

کشت بادام زمینی در ۳ هزار هکتار از باغ‌های گیلان

همای خبر:صالح محمدی در گفتگوی اختصاصی با تحریریه خبر گفت: بادام کاران گیلانی کشت بادام زمینی را در ۳ هزار هکتار از باغ‌های ۵ شهرستان گیلان آغاز کرده‌اند و تاکنون ۶۰ درصد این زمین‌ها به زیر کشت بادام زمینی رفته است.

وی افزود: پیش بینی می‌شود ۵ هزار خانوار بادام کار گیلانی، امسال حدود ۱۱ هزار تن پیله‌تر به ارزش هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برداشت کنند. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه شهرستان آستانه اشرفیه با سطح زیر کشت ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغ بادام زمینی، قطب اصلی بادام کاری در گیلان است، گفت: این محصول در شهرستان‌های رشت، تالش، رودبار و بندرانزلی هم کشت می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر طعم مطلوب بادام زمینی گیلان و استقبال خوب مردم و گردشگران از این محصول، گفت: کشت بادام زمینی از اوایل اردیبهشت هر سال آغاز شده و پس از گذراندن حدود ۱۲۰ روز دوره پرورش، از اوایل شهریور برداشت می‌شود.

صالح محمدی از فعالیت ۸ کارخانه و ۲۰۰ کارگاه سنتی برای فرآوری محصول بادام زمینی گیلان خبر داد و افزود: روغن بادام زمینی، کره بادام زمینی، علوفه و کنجاله بادام زمینی به عنوان خوراک دام از فرآورده‌های بادام زمینی است.

وی افزود: از روغن بادام زمینی هم در تهیه رنگ‌ها، لاک، الکل و روغن‌های روان کننده، حشره کش‌ها و نیتروگلیسیرین استفاده می‌شود.

کشت بادام زمینی از سال ۱۳۲۵ در گیلان آغاز شد.

کارشناسان معتقدند بادام زمینی به دلیل داشتن چربی‌های غیراشباع، پروتئین بالا و انواع ریز مغذی‌ها، خطر بیماری‌های قلبی، سرطان و آلزایمر را کاهش داده، اندام‌های داخلی بدن را تقویت کرده و علاوه بر مصرف خوراکی، مصارف صنعتی هم دارد