چاپ مطلب چاپ مطلب

گوجه سبز سبب کاهش فشار و چربی خون می‌شود

همای گیلان: گوجه سبز سبب کاهش فشارخون ‌و چربی خون،حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معده‌ای – روده‌ای می‌شود.

60403t.jpg

 گوجه سبز (آلوچه)میوه‌ای آبدار و ترش مزه است که قدمت ۲ هزار ساله دارد و چینی‌ها اولین کسانی بودند که به کشت آن اقدام کردند.

درختان گوجه سبز در نواحی معتدل بهترین رشد را دارند و در آب و هوای ملایم به رنگ‌های قرمز، نارنجی، زرد، ارغوانی و سبز روشن در می‌آیند.

با مصرف ۱۰۰گرم گوجه سبز، کربوهیدرات ۸.۵۱ گرم، چربی ۲.۸۴ گرم، پروتئین ۱.۶ گرم، فیبر خام ۰.۵ درصد، ۵ درصد ویتامین آ، ۲.۱ درصد ویتامین ب ۱ (تیامین)، ۱.۹ درصد ویتامین ب ۲(ریبوفلاوین)، ۲.۸ درصد نیاسین، ۱۳ درصد ویتامین ث، ۵.۱ درصد کلسیم، ۲.۲ درصدفسفر، ۵ درصدآهن و ۳.۶ درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می‌شود.

برخی گیاه شناسان معتقدند مصرف گوجه‌سبز برای بهبود طعم دهان مفید است؛از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است که بخوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشارخون ‌و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معده‌ای – روده‌ای است.

گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود، از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. این میوه اثرات قابل‌توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد.

همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی این میوه هستند. مطالعات نشان می‌دهد که این میوه می‌تواند در درمان تومورها موثر باشد. همچنین به‌دلیل وجود اسید اسکوربیک(ویتامین ث‌)،برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می‌شود.

مصرف گوجه سبز برای درمان شب‌کوری مفید است و همچنین بیماری‌های نقرس، رماتیسم و تصلب شراین با خوردن گوجه سبز بهبود می‌یابد.

خشک شده گوجه سبز، برای درمان اعصاب و کم‌خونی مفید است. همچنین اعمال کلیه‌ها را تنظیم می‌کند.

جوشانده ۲۵ تا ۳۰ گرم برگ درخت گوجه سبز، کشنده انگل‌های معده است و این خاصیت در هسته گوجه سبز هم وجود دارد. البته فراموش نکنید برگ گوجه سبز نفاخ است و برای معده مضر است، مگر آن که همراه با یک مسهل خورده شود.

برخی معتقدند این میوه ترش‌مزه برای درمان تومورها هم موثر است و کودکان در حال رشد خوب است روزانه مقداری گوجه سبز میل کنند.

کسانی که به مزه ترش حساسند، می‌توانند از پخته شده آن در انواع خورش‌ها استفاده کنند. به دلیل طبیعت سرد گوجه سبز در برخی شهرهای شمالی کشورمان این میوه را همراه با سبزی‌های کوهی (دلار یا نمک سبز) که خاصیت گرم دارند، مصرف می‌کنند. دلار یکی از طعم دهنده‌های میوه و ماست در گیلان است.

اگر آلوچه یا گوجه سبز کاملا تمیز و ضد عفونی شده و به صورت کمپوت خورش و ترشی آن‌ها در حد مناسب مصرف شوند، هیچگونه خطری را متوجه مصرف‌کننده نمی‌کند و مواد مغذی مناسبی را نیز به بدن می‌رساند.// ایسنا

About سردبیر

Check Also

جواز های تاسیس واحد های صنعتی فاقد پیشرفت ابطال می شود

جواز های تاسیس واحدهای صنعتی فاقد پیشرفت ابطال می شود مدیرکل صنعت ، معدن و …