همای گیلان: دکتر قدیر محمدی، درباره مصرف کاهو و سکنجبین و تاثیر آن بر بدن گفت: در طب سنتی مزاج کاهو سرد و تر است و سکنجبین مزاج گرم و خشک دارد به این دلیل که سکنجبین از ترکیب سرکه و عسل درست میشود که به اندازه معین جوشانده شده و اثرات گرم و خشکی را بر جای میگذارد، درواقع اثرات گرم و خشک سکنجبین با اثرات سرد و تر کاهو تا حدودی یکدیگر را خنثی میکنند.
وی در ادامه افزود: با توجه به اینکه کاهو خواب آور، مسکن و ضد درد است میتواند به همراه سکنجبین مصرف شود و عارضهای نیز به همراه نداشته باشد.
تاثیر مصرف کاهو در افراد دارای مزاج بلغمی
محمدی، تصریح کرد: اگر کاهو را به تنهایی بدون سکنجبین مصرف کنیم ممکن است رطوبت، تری و سردی آن تاثیر نامطلوبی بر روی افرادی که سن بالا دارند یا دارای مزاج بلغمی هستند بر جای بگذارد اما اگر به همراه سکنجبین مصرف شود این عوارض را به همراه نخواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه کاهو جزء مواد غذایی است که خاصیت دارویی دارد، گفت: معمولاً اثرات سوء کاهو را سکنجبین از بین میبرد و از گذشته تیز در رژیم غذایی ایرانیان این دو به همراه یکدیگر مصرف شده است.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: سکنجبین نفوذ مواد را در بدن بیشتر میکند، باز کننده عروق بدن و مجاری است و خون بدن را تمیز میکند، از این جهت مصرف سکنجبین به تنهایی و یا با کاهو میتواند اثرات خوبی را بر بدن برجای بگذارد و و به دلیل گرم و خشک بودن سکنجین عوارض آن نیز با کاهو دفع میشود، در نتیجه این دو ماده عوارض یکدیگر را خنثی میکنند اما اثرات مثبت یکدیگر را خنثی نمیکنند.
محمدی، با بیان اینکه مصرف کاهو و سکنجبین با یکدیگر میتواند بیخوابی را درمان کند و دردهای مبهم بدن را کاهش دهد، خاطرنشان کرد: سکنجبین با شکر نیز درست میشود اما درست کردن آن با عسل بهتر است؛ مصرف کاهو وسکنجبین با هم برای بدن ضرری ندارد اما همچنان که زیاده روی آب زیاد میتواند برای بدن مضر باشد مصرف زیاد این ماده غذایی نیز میتواند آسیب رسان باشد.
عصرایران