همای گیلان:استاندار گيلان در گردهمايي شهرداران استان كه صبح امروز با حضور معاون عمراني و توسعه امور شهري و روستايي وزارت كشور برگزار شد با تاكيد بر اهميت توجه به انديشه شورايي خواستار اصلاح قوانين مديريت شهري به منظور افزايش ثبات مديريتي و ارتقاي خدمات رساني به شهروندان شد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني استانداري گيلان دكتر محمدعلي نجفي در اين نشست با اشاره به اهميت مديريت شهري در توسعه و آباداني اظهار داشت : الحمدا… باتوجه به حضور قوي مسئولين عمراني شاهد تحول در بخش عمران شهرها و روستاها هستيم هر چند كه در حوزه مديريت شهري مسائل و مشكلاتي وجود دارد كه تلاش ما بر اين است در حد مقدورات مشكلات را بر طرف كنيم.
نماينده عالي دولت در گيلان مديريت در حوزه شهري را مديريت مظلوم شهري دانست و با اشاره به مسائل و مشكلات موجود در مديريت شهري اظهار داشت : متأسفانه شاهد هستيم در شهري 4 ماه به طول مي انجامد تا شوراي شهر، شهردار را انتخاب كند و پس از طي اين مرحله پس از 2 ماه درگيري و تزلزل ،آن شهردار بركنار ميشود.
وي با تأكيد بر اهميت مردم سالاري وانديشه شورايي اظهار داشت : بايد بررسيهاي لازم درخصوص نوع انتخاب و تجديد نظر در نحوه تصميمگيري و هدايت بخشي در اين بحث با اهتمام ، جديت و اعتقادي كه به نظام شورايي داريم صورت پذيرد.
دكتر محمدعلي نجفي خطاب به شهرداران هم گفت شما عزيزان بايد در كنار شورا كه پتانسيل خوبي براي شما خواهند بود با تمام توان مسئولانه، فعالانه، كوشا، امين و پاكدستانه كار كنيد و از مشورت شورا نهايت بهره را بگيريد و از مديريت انفرادي بپرهيزيد.
وي بر تأكيد قرآن كريم بر شورا ومشورت اشاره كرد و آن را جزو اصول اصلي دين مبين اسلام دانست و افزود : بايد چگونگي حضور شورا در مديريت شهري را هدايت كنيم تا اصل مديريت شهري دچار تزلزل نشود.
دكتر نجفي افزود : افتخار ميكنيم كه نظام مقدس جمهوري اسلامي برانديشه شورا و مديريت فراگير تأكيد دارد و عنايت رهبر معظم انقلاب و دولت تدبير و اميد در اين بخش شفاف است.
استاندار گيلان حضور مردم در عرصههاي مختلف تصميمگيري را نمونه بارز مردم سالاري دانست و افزود : بدون حضور مردم در تصميمگيريهاي خرد و كلان قطعاً به اهداف عاليه نظام كه به دنبال آن هستيم نخواهيم رسيد.
دكتر محمد علي نجفي گيلان را از جمله استانهاي حادثه خيز كشور دانست و افزود : با وجود بيش از 40 حادثه غيرمترقبهاي تعريف شده در كشور ، دراستان گيلان امكان بروز بيش ا ز 30 نوع حادثه وجود دارد كه بايد باتوجه به حادثه خيز بودن استان، حمايتهاي لازم در اين زمينه صورت گيرد.
استاندار گيلان مديريت حوادث غيرمترقبه استان را مديريتي فعال و پويا دانست و افزود: متأسفانه در اين بخش بدليل نداشتن امكانات و اعتبارات مناسب دچار محدوديتهايي هستيم كه اگر اين اعتبارات به موقع تزريق نشود بروز حوادث كوچك ديگر ميتواند موجب خسارات دو چندان گردد.
استاندار گيلان به اقدامات خوب صورت گرفته در جلوگيري از آبگرفتگي در استان اشاره كرد و افزود : بيش از 30 نقطه از شهر رشت لولهگذاري شده است و با وجود بارندگي سنگين 116 ميليمتري در شهر رشت خوشبختانه حادثه آب گرفتگي كه در سالهاي گذشته در اكثر مناطق شهر رشت شاهد آن بوديم را نداشتيم البته در برخي مناطق با مشكل مواجه بوديم كه نيازمند كمك و اعتبارات ويژه هستيم.
دكتر محمدعلي نجفي به ميزان بالاي بارندگي در استان اشاره كرد و افزود : در كمتر از 12 ساعت بيش از 100 ميلي متر بارندگي داشتيم كه اين ميزان بارندگي مطابق با يكسال بارندگي برخي از استانها است لذا بايد از آمادگي لازم در اين بخش برخوردار باشيم.
استاندار گيلان با اشاره به ضرورت بروزرساني و تجهيز استان به ماشين آلات حوزه شهرسازي افزود : متأسفانه در طي 23 سال ماشين آلات حوزه شهرسازي نوسازي نگرديد و از اعتبارات ناچيز خود تلاش كرديم تا بخشي از اين مهم تحقق يابد اما نيازمند اعتبارات و كمك ويژه در اين بخش هستيم.
دكتر محمدعلي نجفي با بيان اينكه در بحث مديريت پسماند استان برنامههاي وسيعي را در دستور كار داريم افزود : تاكنون چند تفاهم نامه با رئيس سازمان محيط زيست كشور و همچنين استانهاي همجوار داشتيم و فرمانداران و حوزه مديريت شهري را در اين راستا فعال كرديم .
وي افزود : نبايد در استان گيلان كه جزو استانهاي برتر گردشگري كشور محسوب ميشود شاهد بوي تحفن زباله و چهره نازيبا در منطقه سراوان كه در ورودي شهر قرار دارد باشيم.
استاندار گيلان فرهنگ سازي را از جمله موارد مهم در مديريت پسماند دانست و افزود : اداره كل آموزش و پرورش را در جهت تحقق اين مهم فعال كرديم و زنگ محيط زيست در مدارس نواخته شد و همچنين حقوق شهروندي را به صورت كتابچهاي تعريف كرديم.
نماينده عالي دولت در گيلان افزود : بايد حوزههاي مختلف شهري و روستايي در امر فرهنگ سازي و مديريت پسماند فعالانه عمل كنند.
نماينده دولت در گيلان بر جلوگيري از تغيير كاربري اراضي كشاورزي و برخورد با ساخت و سازهاي غيرمجاز و جلوگيري از تصرف اراضي توسط افراد سودجو تأكيد كرد و افزود : حوزههاي مختلف كشاورزي، منابع طبيعي و سازمانهاي مرتبط را در اين بخش فعال كرديم و دستورالعملهاي لازم در اين خصوص ابلاغ گرديد .
استاندار گيلان همچنين از تشكيل كارگروهي به منظور تبيين حقوق مالكيت اراضي ساحلي خبر داد وا فزود : تعيين متولي بهرهبرداري اراضي ساحلي در مناطق مختلف از جمله مواردي بود كه در دومين جلسه ستاد تسهيل امور سرمايه گذاري و كارآفريني مصوب گرديد.
وي ضمن انتقاد از چهره نازيبا سواحل استان افزود : در اين بخش نيازمند انديشه كشوري و تعيين سازمان متولي و مديريت تصميمگيري ميباشيم.
استاندار گيلان درآمد شهرداريهاي استان را بسيار كم دانست و افزود : باوجود 52 شهرداري در استان كل بودجه شهرداري هاي استان در سال جاري 450 ميليار تومان است كه اين بسيار كم است.
وي بر ضرورت توسعه سرمايهگذاري بخش خصوصي تأكيد كرد و افزود : باتوجه به محدوديتهاي اعتباري دولت، حضور سرمايهگذاران بخش خصوصي در جهت توسعه و عمران و آباداني از جمله موارد مهمي به شمار ميرود كه بايد در جهت تحقق اين مهم تلاش كنيم.
استاندار گيلان اظهار داشت : بايد ما بين سرمايهگذار و سرمايه بر تفاوت قائل باشيم و در جهت حضور فعال سرمايهگذاران و هدايت بخش خصوصي تلاش كنيم.
وي با اشاره به اهميت اجراي پروژه راه آهن قزوين- رشت- انزلي- آستارا اظهار داشت : اين پروژه مهم كه از توجيه اقتصادي بالايي برخوردار ميباشد و بهترين مسير جهت اتصال شرق- غرب- شمال- جنوب و مسير نوستراك است خوشبختانه مورد توجه و عنايت خاص رئيس جمهور قرار دارد و دستور ويژه لازم در اين خصوص را صادر كردند.
وي خواستار توجه ويژه مسئولين به ساخت 11 كيلومتر باقي مانده آزاد راه رشت- قزوين شد و افزود : باتوجه به حضور 3 تا 6 ميليون نفري مسافران در ايام مختلف تعطيلات در استان كه در برخي از ايام منجر به معطلي 8 تا 12 ساعته مسافران در اين مسير كه به شكل گلوگاه در آمده است شده لذا توجه ويژه مسئولين در جهت بهرهبرداري هرچه سريعتر از اين پروژه را مي طلبد.
دكتر محمدعلي نجفي اجراي سدهاي لاستيكي را از جمله برنامههاي كاري استان عنوان كرد و با بيان اينكه سد منجيل جوابگوي آبدهي180 هزار هكتار از اراضي پيشبيني شده را ندارد افزود : اكنون ظرفيت سد منجيل به يك ميليارد و صد ميليون مترمكعب كاهش يافته است هرچند كه باتوجه به محدوديت منابع آبي تكميل ظرفيت اين سد نيز مقدور نيست لذا بايد برنامهريزي لازم در اين بخش صورت پذيرد.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري نيز در اين نشست 60 درصد جمعيت استان را جمعيت شهري و 40 درصد آن را جمعيت روستايي عنوان كرد و افزود : استان گيلان داراي 43 بخش، 52 شهر و 2592 روستا داراي سكنه است.
شعبانپور بودجه شهرداريها استان در سال 93 را 450 ميليارد تومان عنوان كرد و افزود : 203 ميليارد تومان اين رقم در 6 ماهه نخست سال جاري تحقق پيدا كرده است.
در ابتداي اين نشست تعدادي از شهرداران به بيان نقطه نظرات و پيشنهادات خود پرداختند.
پایگاه خبری و تحلیلی همای خبر پایگاه خبری و تحلیلی همای خبر|پایگاه خبری و تحلیلی همای گیلان|پایگاه خبری و تحلیلی استان گیلان|اخبار گیلان| اخبار روز گیلان | خبرهای گیلان| با اخبار گیلان همراه شوید|