توصیه های فنی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان درباره بلاست برنج
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به خطر افزایش شدت بیماری قارچی بلاست در شالیزارهای استان، تصریح کرد: خطر کاهش کمیت و کیفیت محصول در اثر بیماری بلاست وجود دارد.
به گزارش همای خبر، به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاوری استان گیلان، مهدی عبادت طلب ادامه داد: بر اساس اطلاعیههای پیشآگاهی صادر شده با توجه به شرایط آب و هوایی جاری، مزارعی که در ابتدای خوشه دهی در حد ۳۰ تا ۴۰ درصد ظهور خوشه هستند، در صورت وجود عامل بیماری در مزرعه با نظر کارشناسان ذیربط مبارزه شیمیایی با بیماری قارچی بلاست را در دستور کار قرار دهند، زیرا اگر این بیماری کنترل و مدیریت نشود، ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش عملکرد و کیفیت برنج را در پی خواهد داشت.
وی شرایط مناسب آب و هوایی برای گسترش بیماری را شامل رطوبت بالای ۹۰ درصد و دمای ۱۸-۲۸ درجه سانتیگراد دانست که مستعد توسعه بیماری قارچی بلاست به ویژه در ارقام محلی است و گفت: این بیماری در مرحله برگ سبب کاهش سطح سبز برگ و در نتیجه کاهش غذاسازی و رشد بهینه گیاه خواهد شد و در مرحله خوشه به صورت بلاست سنبلچهها و گردن خوشه بروز مییابد، بلاست سنبلچهها سبب کاهش کیفیت و خرد شدن دانهها در زمان فرآوری شده اما بلاست گردن خوشه بیشترین خسارت را به بار میآورد و با قطع رابطه غذایی گیاه از ریشه به خوشه، موجب پوکی و خشک شدن کامل آن می شود.
عبادت طلب با بیان اینکه بهتر است در صورت مساعد بودن شرایط آب و هوایی و وجود بیماری بلاست برگ در مزرعه، کشاورزان برای اطمینان از سلامت مزرعه و حفظ عملکرد در زمان مناسب از یک مرحله قارچ کش استفاده کنند، یادآور شد: استفاده از سموم قارچ کش مناسب با هماهنگی مدیریتهای جهاد کشاورزی و کلینیکهای گیاهپزشکی باشد