اختصاصی همای گیلان: همه ما می توانیم هم در خانه و هم در بیرون از خانه برنامه غذایی سالم مان را حفظ کنیم. شرطش این است که در رستوران هم، درست مثل خانه ، پیرو دستورالعمل های برنامه غذایی سالم باشیم.
* وقتی همبرگر سفارش می دهیم:
۱- سایزهای کوچکتر را به سایزهای بزرگتر ترجیح بدهیم.
۲- برگری سفارش بدهیم که گوشتش راسته بدون چربی باشد و بطور کامل پخته شود.
۳- برای دریافت فیبر بیشتر نانی را انتخاب کنیم که از گندم کامل یا جو سبوس دار باشد.
۴- برگر خود را بدون سس مایونز یا سس های مخصوص سفارش بدهیم.
۵- برای دریافت کلسیم بیشتر پنیر کم چرب سفارش بدهیم و یا بدون پنیر.
* وقتی مرغ سفارش می دهیم:
۱- مرغ کبابی را به مرغ سرخ شده ترجیح بدهیم.
۲- پوست مرغ را قبل از مصرف جدا کنیم.
۳- ساندویچ مرغ خود را بدون سس مایونز یا سایر سس های مخصوص سفارش بدهیم.
۴- برای دریافت فیبر بیشتر، نانی سفارش بدهیم که از گندم کامل یا جوی دوسر تهیه شده باشد.
۵- از سفارش دادن بال مرغ سرخ شده یا سایر غذاهای برشته شده در روغن خودداری کنیم.
* وقتی پیتزا سفارش می دهیم:
کالری یک قطعه پیتزا با خمیر ضخیم تقریبا دو برابر کالری یک قطعه پیتزا با خمیر نازک است.
۱- پیتزاهای کم پنیر را امتحان کنیم؛ هرچه مقدار پنیر پیتزا کمتر باشد یعنی کالری کمتری دارد.
۲- ترجیحا از سفارش پیتزاهای پپرونی و حاوی سوسیس و کالباس خودداری کنیم.
۳- پیتزای سبزیجاتی را که حاوی بروکلی ، فلفل دلمه ای ، قارچ و اسفناج ، نخودفرنگی و گوجه فرنگی باشد ، سفارش بدهیم.
۴- از سفارش و مصرف پنیر اضافه که چیزی جز چربی اضافه نیست ، خودداری نماییم.
* وقتی سالاد سفارش می دهیم:
۱- تاکید کنیم که سالادمان حاوی سبزی تازه (کاهو،خیار،گوجه فرنگی،کلم،گل کلم،فلفل دلمه ای و…) باشد.
۲- بخواهیم که سس سالادمان فاقد چربی یا کم چرب باشد.
۳- پنیر فاقد چربی یا کم چرب سفارش بدهیم.
۴- در سالاد کاهو ، کاهوهای تیره تر را به کاهوهای روشن تر ترجیح بدهیم.
۵- سفارش بدهیم ، به سالادمان لوبیا اضافه کنند تا پروتئین هم به آن افزوده شود.
۶- سفارش بدهیم به سالادمان مرغ کبابی اضافه کنند تا پروتئین هم به آن اضافه شود.
* وقتی صبحانه سفارش می دهیم:
۱- منابع سرشار از فیبر، غلات صبحانه کم شیرین با شیرکم چرب سفارش بدهیم.
۲- نان شیرمال را به بیسکویت های پرکالری ترجیح بدهیم.
۳- یک آبمیوه طبیعی یا چند میوه تازه سفارش بدهیم.
۴- سفارش بدهیم که املت را به جای تخم مرغ کامل، با سفیده تخم مرغ درست کنند.
۵- به جای نان هایی که از آردسفید تهیه می شوند مثل لواش و تافتون، نان سبوس دار مثل سنگک را ترجیح بدهیم.
۶- در کنار نان و پنیر ، بخواهیم خیار یا گوجه فرنگی هم باشد.
* وقتی دسر و نوشیدنی سفارش می دهیم:
۱- سفارش و مصرف نوشابه های گازدار را برای خودمان ممنوع یا محدود کنیم.
۲- بستنی ماستی یا ماست میوه کم چرب یا فاقد چربی را سفارش بدهیم.
۳- آبمیوه طبیعی یا دوغ بدون گاز و کم نمک بنوشیم.
۴- مصرف کیک ها و سایر دسرهای پرچرب را برای خودمان ممنوع یا محدود کنیم.