چاپ مطلب چاپ مطلب

حوادث اخیر از منظری دیگر فرزین رحمتی گیلوائی (دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات منطقه ای)

 

اختصاصی همای خبر/پس از بروز هرگونه اعتراض خشونت آمیز یا اغتشاش معمولا دو منشاء اصلی مورد توجه است:

رد پای بیگانه و گروه های معاند محرک،
فریب خوردن عده ای از مردم و افتادن در دام پهن شده توسط مخالفین نظام.

اگر چه صحت و سقم موارد مذکور غیرقابل انکار بوده اما به منظور تحلیلی موسع می توان عوامل دیگری را نیز در هرگونه کنش انتقادی موجه یا غیر موجه مورد بررسی قرار داد که در اینجا قصد داریم به ضریب تاثیر یکی از نقوش مهم یعنی مدیریت داخلی در حوادث اخیر بپردازیم.

ظهور انقلاب اسلامی در سال ۵۷ در نظام بین المللی دوقطبی آن هم در محل تلاقی دو ابرقدرت یک پیام ویژه برای جهانیان داشت و آن تغییر نظم جهانی و در معنای دقیق تر تحقق وعده های الهی بود؛
وعده هایی که نوید ظهور حضرت ولیعصر(عج) را می داد.
حال یک وظیفه ی جدی بر گردن مسئولین نظام بود، حفظ نظام اسلامی.
حفظ نظام اسلامی تنها به معنای مراقبت از آن در برابر تغییر حاکمیت سیاسی نبوده و نیست، بلکه جلوگیری از ایجاد شکاف بین طبقات مختلف جامعه نیز از ارکان مهم این محافظت به شمار می آید.
منطقی است که هر حاکمیت سیاسی برای تثبیت و تداوم جایگاه خود آن هم در ساختار آنارشیک نظام بین الملل به دنبال تقویت قدرت ملی باشد.
بدیهی است که به هر اندازه قدرت ملی افزایش یابد میزان آسیب پذیری نظام اسلامی کاهش خواهد یافت.
یکی از منابع غیر مادی و نرم‌ قدرت ملی سرمایه ی اجتماعی است که همانند چسبی مردم را در کنار یکدیگر نگه میدارد.

عمده ترین سرمایه ی اجتماعی میزان اعتماد مردم نسبت به حاکمان جهت پذیرفتن مسئولیت های مدنی است.
واضح است که آسیب دیدگی ارزش های اجتماعی مانند همبستگی، صداقت، همدردی، دوستی و امثالهم، منجر به آسیب دیدن سرمایه ی اجتماعی و قدرت ملی خواهد شد!

پس عمل به ارزش های اجتماعی -به ویژه از جانب مسئولین- یعنی افزایش اعتماد عمومی و کسب سرمایه اجتماعی و تقویت چسب نگهدارنده جامعه، تقویت قدرت ملی و کاهش شکاف اجتماعی و نهایتا محافظت از نظام اسلامی به منظور فراهم نمودن بستر مناسب جهت حوادث آخرالزمان!

متاسفانه امروزه بسیاری از مسئولین -موثر بر کیفیت زندگی مردم- را می بینیم که با عدم پایبندی به ارزشهای اجتماعی و بی توجهی عملی به نیازهای جامعه ضربه های مهلکی بر پیکره سرمایه ی اجتماعی وارد میکنند و خود آگاه یا ناخودآگاه نقش ستون پنجم دشمن را در جبهه ی خودی ایفا خواهند کرد!

بسیار گفته می شود که برخی از مسئولان نسبت به مشکلات جامعه گوش شنوا ندارند، شاید بهتر باشد بگوییم که گوش شنوا دارند اما رغبت عمل ندارند!

سهل انگاری است اگر دلیل اتفاقات اخیر در کشور را صرفا معطوف به مبحث حجاب بدانیم و نقش مشکلات اقتصادی و معیشتی را که ناشی از مواردی چون سوء مدیریت است نادیده بگیریم.

وقتی مقامی مسئول در راستای رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی جامعه تصمیمی موثر و محسوس نگیرد، در واقع موجبات نارضایتی عمومی را فراهم آورده و اگر این بی توجهی همچنان ادامه یابد طبیعتا نارضایتی ها به بروز رفتارهای هیجانی و بعضا خشونت آمیز می انجامد.

در این‌ میان هرگونه اعتراض با تحریک، کنترل و هدایت بیگانگان و مخالفین نظام سیاسی حاکم، در پرتو بی توجهی عملی برخی از  مسئولان نسبت به مرتفع نمودن نیازهای اساسی جامعه منتقد، مصادره شده و به نفع اهداف دیگری سوق داده خواهد شد.

نتیجه اینکه در بهم خوردن چرخه ی رسالت جامع و اصلی انقلاب، نقش موثر مسئولان نمایان شده و مزید بر تمامی علت های اصلی حوادث ناگوار میگردد که خود جای بسی تامل دارد.

با کانال همای خبر همراه باشیدhttp://@homaygilanir

About مدیر خبر1

Check Also

جشنواره عصر قلم/ شهرسازی نوین برای رشت در قالب طرح ” رها “

جشنواره عصر قلم / شهرسازی نوین برای رشت در قالب طرح ” رها “ ویژه …