چاپ مطلب چاپ مطلب

انزلی با زیبایی های وصف ناپذیر آرمیده در سواحل خزر/ تلاش برای افزایش ضریب ماندگاری گردشگران

همای گیلان:شهرستان بندر انزلی با زیبایی وصف ناپذیر آرمیده در سواحل رویایی دریای خزر هرساله میزبان مسافران و گردشگران از اقصی نقاط دنیا و کشور است.

 این شهرستان با برخورداری از جاذبه ‌های گردشگری و امکانات اقامتی، پذیرایی و تفریحی به عنوان قطب مهم گردشگری در کشور و حتی جهان مطرح است.

بندر انزلی یکی از شهرهای زیبای شمال ایران است که هر سال پذیرای میلیون ها توریست است، جاذبه های دیدنی زیادی دارد و در کنار کمیت، تنوع دیدنی هایش هر گردشگری را به چند روز ماندن در انزلی تشویق می کند.

بندر انزلی یکی از دیدنی ترین شهرهای استان گیلان هم به جهت طبیعی و هم معماری های دیدنی است. در سفر به انزلی دیدن برخی از آثار را نباید از دست داد.

تالاب انزلی مظهر زیبایی و حیات

تالاب انزلی به باور کارشناسان محیط زیست یکی از بزرگترین و جالبترین تالاب های دنیا از نظر تنوع زیستی است و در ساحل جنوب غربی خزر و در غرب دلتای سفید رود، در جنوب شهر انزلی واقع است. این تالاب با وسعت ۲۸۰ کیلومتر مربع مربع و عمق ۱.۵ تا ۲.۸ متری و جزایر کوچک و بزرگی که سر از آن بیرون آورده اند.

در زمستان میزبان انواع پرنده های دریایی به ویژه قوهای سفید، غاز، اردک، مرغابی، چنگر و دیگر پرندگان مهاجر است. یکی از جذابیت های بی نظیر تالاب انزلی نیلوفرهای آبی است که در سراسر تالاب به چشم می خورد. نیزارها و لاله دریایی نیز در حاشیه تالاب مناظری دیدنی در اختیار بازدیدکنندگان قرار می دهد. قایق سواری بر پهنه مرداب یکی از مفرح ترین لحظات سفر به بندر انزلی است.

موج شکن های انزلی چشمان گردشگران را خیره می سازد

موج شکن انزلی که برای جلوگیری از آسیب رساندن موج های دریا به کشتی ها و قایق ها ساخته شده، اکنون به محلی برای تفریح تبدیل شده است. تقریبا هر بازدیدکننده از انزلی یک عکس یادگاری در کنار موج شکن دارد.

برج ساعت سمبل انزلی

این برج که یکی از قدیمی ترین بناهای انزلی است و هنوز از آن استفاده می شود، پشت بازار سپه و میدان انزلی واقع شده است. این برج به دستور خسروخان گرجی حاکم ناصرالدین شاه در انزلی در سال ۱۱۹۴ شمسی ساخته شده است.

این برج آجری ۲۸ متری با چراغ روغنی اش به منظور دیده بانی و همچنین راهنمایی کشتی ها ساخته شده و پس از آن که در سال ۱۳۰۷ بازسازی شد در هر چهار طرف آن ساعتی نصب و از آن پس نامش را برج ساعت گذاشتند.

لبخند کاخ انزلی با معماری زیبا به گردشگران

در فاصله دو پل انزلی و غازیان، کاخ سلطنتی انزلی در وسعتی نزدیک به هزار و ۵۰۰ متر در کنار ساحل دیده می شود. این کاخ در فاصله سال های ۱۳۰۸ تا ۱۳۱۴ و پس از حادثه آتش سوزی کاخ خوشتار یا در کنار کاخ اصلی ساخته شد.

کاخ خوشتاریا خود متعلق به تاجر روسی بوده که برق را به ایران آورده است. کاخ امروز به موزه نظامی نیروی دریایی تبدیل شده که انواع سلاح گرم و سرد از زمان صفویه به بعد را در معرض تماشا قرار می دهد.

حافظیه از بناهای تاریخی زیبا و دیدنی شهر بندری انزلی

در بالای بلوار ساحلی انزلی و در کنار بنای شهرداری، بنایی سفید رنگ شبیه حافظیه شیراز قرار دارد. این بنا در سال ۱۳۱۱ به سفارش شهرداری و از سوی گروهی از مهندسان آلمانی احداث شد.

پیش از این، مکان برگزاری کنسرت های موسیقی بوده و هنوز هم به دلیل شباهتی که با حافظیه دارد به همین نام خوانده می شود. اکنون از این محل در کنار جذابیت گردشگری به عنوان مکان برگزاری نمایشگاه های کوچک نقاشی و صنایع دستی استفاده می شود.

کشتی میرزاکوچک خان جنگلی مسافران را بسوی خود فرا می خواند

این کشتی تنها شناور سواحل شمالی کشور است که برای مقاصد تفریحی مورد استفاده قرار می گیرد. صرف یک وعده همراه با موسیقی و عبور روی آب های تالاب انزلی و دریای خزر تجربه ایست که ارزش امتحان کردن دارد.

شنبه بازار انزلی نمایشگاهی از فرهنگ بومی

شنبه بازار انزلی به شکل هفتگی در خیابان میرزا کوچک خان این شهر برگزار می شود. در این بازار که محل تجمع مردم انزلی و روستاهای اطراف است، همه نوع جنسی اعم از مرغ و جوجه زنده تا انواع سبزی های محلی، انواع ترشی، کفش، لباس، ابزار کشاورزی و غیره عرضه می شود.

بازار ساحلی که محل فروش صنایع دستی است نیز در بلوار ساحلی قرار دارد. بازار گیلار غازیان و بازار سپه در خیابان سپه نیز از دیگر مراکز خرید شهر هستند. گردشگران مرغوبترین سوغات انزلی را که شامل انواع ماهی، سبزیجات محلی، سیر ترشی و زیتون است را در شنبه بازار می توانند تهیه کنند. حلوا عسلی، کاکا و نباتی همدر اکثر قنادی ها و سوغاتی فروشی ها قابل دسترس هستند.

همچنین مرواریدبافی، رایج ترین صنایع دستی انزلی است مسافران می توانند این جلوه هنری را از بازار هفتگی و مراکز فروش سوغات تهیه کنند.

بدون شک عناصر اقلیمی برای گردشگران، همراه با دیگر شرایط طبیعی همانند چشم اندازهای طبیعی و انسانی از عوامل موثر در تعیین مقصد گردشگران به حساب می آید و وضعیت اقلیمی، یکی از مهمترین محرک ها برای تعیین مقصد گردشگران محسوب می شود.

به طور کلی عامل اقلیم در گردشگری ساحلی دارای اهمیت زیادی است چون گردشگری ساحلی، تلاقی خشکی و دریا است و دارای شرایط ویژه ای نسبت به سایر نواحی است.

شهرستان بندری انزلی همواره مقصد مسافران از اقصی نقاط دنیا و کشور است

شهرستان بندری انزلی همواره مقصد مسافران از اقصی نقاط دنیا و کشور به ویژه گردشگران ساحلی است. جذابیت های گردشگری در انزلی مشتمل بر جذابیت های طبیعی منحصر به فرد، جذابیت های تاریخی- فرهنگی و جذابیت های انسان ساخت و اقتصادی چون منطقه آزاد انزلی، مراکز خرید و غیره است. محصور بودن بین کوه و دریا از دیگر ویژگی های این شهر بندری که باعث افزایش گردشگری شده است.

نماینده مردم انزلی و عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در این خصوص می گوید: پیامدهای مثبت صنعت گردشگری افزایش درآمد و ایجاد اشتغال است.

حسن خسته بند افزود: شهرستان بندر انزلی با سواحل ماسه‌ ای و تالاب بین المللی در مقاطع‌ مختلف سال پذیرای شمار زیادی از گردشگران است.

وی تاکید کرد: جاذبه‌های طبیعی به همراه‌ چشم‌اندازهای بی‌نظیر و متنوع طبیعی از مهمترین عوامل جذب گردشگر در این منطقه‌ است.

نماینده مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی گفت: فعالیت گردشگری امروزه به عنوان یکی از مهمترین و پویاترین فعالیت ها در جهان مطرح است به طوری که شمار گردشگران خارجی و داخلی و میزان درآمدزایی آن در سطح جهانی پیوسته رو به افزایش است.

وی افزود: صنعت گردشگری دارای پیامدهای متفاوتی است که می توان آن را به منزله نیروی محرک توسعه اقتصادی در تمام کشورها محسوب کرد.

خسته بند با بیان اینکه گردشگری به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم بر اقتصاد یک کشور تاثیر می گذارد، اظهارداشت: ایجاد فعالیت، کار و استفاده از نیروی انسانی مفید و متخصص از آثار مهم و مفید این صنعت در جامعه است.

وی اذعان داشت: آثاری که گردشگری در جامعه باقی می گذارد شامل توسعه پیشرفت آژانس های مسافرتی و وسایل حمل و نقل، استفاده از درآمدهای ناشی از سرمایه گذاری های خارجی، توسعه فرودگاه ها و راه ها، ایجاد موسسات و مراکز حفظ و نگهداری آثار باستانی و تاریخی و محیط زیست، توسعه موسسات دیگر وابسته به این صنعت است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: گردشگری فعالیتی است که غیر از مزایای اقتصادی و اشتغال زایی، تاثیرات اجتماعی و فرهنگی بسیاری دارد.

وی افزود: با توسعه گردشگری می توان باعث سطح رفاه زندگی اجتماعات بومی شد.

خسته بند ادامه داد: روحیه مهمان نوازی توام با اخلاق، اقتصادی کردن شرایط سفر و ایجاد زیرساخت های لازم برای گردشگران به جهت بهره مندی صحیح از این صنعت پرسود الزامی است.

انزلی از قطب های توریستی موثر کشور است

وی در ادامه با معرفی انزلی به عنوان نگین حاشیه خزر اظهارداشت: این شهرستان از قطب های توریستی موثر کشور است.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه انزلی دارای بندری ملی و بسیار مهم است، یادآورشد: با توجه به ظرفیت های موجود در این بندر و تلاش و همت مسئولان برای توسعه و ثروت زایی، ارزآوری و بهره وری بیشتر، بندرانزلی این قابلیت را دارد که از مهمترین قطب های اقتصادی و گردشگری کشور و آسیای میانه باشد.

بدون شک گیلان از مراکز مهم گردشگری ایرانی و خارجی است و بخصوص انزلی با سابقه ای که در تاریخ وجود دارد زبانزد خاص و عام است. گردشگری یک صنعت فرابخشی است بنابراین باید برای توسعه صنعت گردشگری و افزایش ماندگاری گردشگران در تمام ایام سال در شهرستان بندی انزلی کوشش مضاعف انجام شود.

اقتصاد این شهرستان وابسته به گردشگری است، پویایی و استمرار فعالیت های گردشگری در رونق اقتصادی و بهبود معیشت مردم بسیار موثر خواهد بود.

فرماندار شهرستان بندر انزلی نیز در این زمینه می گوید: از راهکارهای جذب گردشگر می توان به توسعه اماکن اقامتی مناسب از قبیل هتل ها، هتل آپارتمان ها، مراکز گردشگری و تفریحی، رستوران ها و غیره را نام برد.

قاسم روحانی فر کیفیت بخشی به خدمات در اماکن گردشگرپذیر را برای توسعه صنعت توریسم ضروری دانست و افزود: بخشی از این کار وظیفه دولت و بخش دیگر به عهده سرمایه گذاران خصوصی است.

وی همچنین نحوه برخورد و تعامل مردم با گردشگران را در جذب و ماندگاری مسافر بسیار موثر خواند و اظهارداشت: فرهنگ گردشگری باید به گونه ای ارتقا یابد که مردم خود را میزبان مسافران بدانند و گردشگر وقتی وارد شهر می شود احساس امنیت، آسایش و آرامش کند.

فرماندار انزلی گفت: این شهرستان دارای ظرفیت ‌ها و مزیت ‌های بی بدیلی در صنعت گردشگری است.

وی در ادامه انزلی را هدف و کانون گردشگری در کشور دانست و اذعان داشت: استفاده بهینه و کاربردی از ظرفیت گردشگری این شهرستان بستری برای افزایش درآمد، کاهش بیکاری و رونق همه‌جانبه منطقه خواهد شد.

انزلی دارای ظرفیت ‌ها و مزیت ‌های بی بدیلی در صنعت گردشگری است

روحانی فر بر توجه به زیرساخت ‌های عمرانی و توسعه فضاهای زیربنایی و گردشگری انزلی تاکید کرد و یادآورشد: توجه به زیرساخت‌ های گردشگری از ضروری‌ ترین مباحث در این شهرستان است.

به هر حال گردشگری یکی از صنایع بزرگ و در حال رشد جهان به شمار می رود، تالاب ها از مکان های مورد توجه برای عده بی شماری از گردشگران محسوب می شوند.

به عنوان یک واقعیت نباید اثرات غیر قابل کنترل گردشگری را بر منابع طبیعی مانند تالاب ها فراموش کرد چون می تواند بسیاری از منابع وابسته به آن را از بین ببرد. گردشگری به طور بالقوه منافع اقتصادی زیادی برای کشورها در بر داشته و نقش مهمی در رشد اقتصادی ایفا خواهد کرد.

طبیعت زیبا همچون تنوع جوامع گیاهی و جانوری نظیر تالاب های ایران آنها را به مکان هایی مناسب برای گردشگران مبدل کرده است. به طور کلی مجموعه ای از فعالیت های تفرجی در ارتباط با تالاب ها مانند تماشای حیات وحش، قایقرانی، شکار امکان پذیر است که می تواند درآمد بالایی را برای جوامع محلی و ملی به همراه داشته باشد. تالاب ها شاهکار خلقت، گنجینه طبیعت و زیستگاه بسیاری از گونه های جانوری و گیاهان آبزی به شمار می آیند که نقش بسیار زیادی در جذب گردشگر دارند.

تالاب انزلی از قطب های بزرگ گردشگری کشور است و هر ساله تعداد زیادی از گردشگران سراسر کشور در ایام تعطیلات به خصوص فصل بهار و تابستان به این منطقه مسافرت می کنند.

در این ارتباط مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به اینکه اجرای طرح عملیاتی اکوتوریسم در تالاب انزلی جایگاه این تالاب را ارتقا می دهد، گفت: تالاب انزلی از مراکز توریستی معروف ایران است.

محمدرضا برجی افزود: تالاب بین المللی انزلی متشکل از اکوسیستم های مختلف بوده و این تنوع باعث رشد و توسعه زندگی سنتی این منطقه شده است.

وی اظهارداشت: تالاب انزلی در فصول مختلف مناظر زیبا و مختلفی دارد و توریست ها با شرکت در برنامه های اکوتوریسم در تالاب می توانند از مشاهده تغییرات فصلی لذت ببرند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان ادامه داد: طبیعت گردی تالاب انزلی باعث ایجاد یک چرخه مثبت در توریسم، اقتصاد و محیط زیست خواهد شد.

به هر ترتیب تالاب انزلی منطقه وسیعی با شرایط متفاوت زیست محیطی است که تشکیل شده از گستره آب شیرین با بستری از نیزار و مناطق آبی کم عمق و چمنزارهایی است که بصورت فصلی غرقاب می شوند.

تالاب بین المللی انزلی از شاهکارهای خلقت

این تالاب از سوی یک مرز شنی از دریای خزر جدا شده است، بیشتر نواحی شرقی تالاب و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم به طور گسترده ای پوشیده از نیزار است اما غرب و نواحی مرکزی دارای سطح باز آبی است.

همچنین سه منطقه حفاظت شده در تالاب انزلی تعیین شده است که شکار، ماهیگیری، قطع درختان و بسیاری از فعالیت های مختلف دیگر در این منطقه اکیدا ممنوع است، طبق قانون این مناطق تنها مناطق حفاظت شده داخل تالاب هستند.

تالاب انزلی از گردشگاه های مهم گیلان است که به دلیل وجود جاذبه های طبیعی، زیستگاه منحصر به فرد پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی و هوای سالم دارای ظرفیت های بالقوه ای از نظر اکولوژیک برای جذب توریست است.

از آنجا که گردشگری و اقتصاد گردشگری در حال تبدیل شدن به یکی از ارکان اصلی اقتصاد بین الملل است و از دیگر سو طبق نظر بسیاری از برنامه ریزان به عنوان رکن اصلی توسعه پایدار از آن یاد می شود که می تواند با برنامه ریزی اصولی و مناسب و شناسایی مزیت ها و محدودیت های گردشگری نقش موثری را در توسعه این مناطق و در نتیجه توسعه ملی و تنوع بخشی به اقتصاد ملی داشته باشد.

به هر حال انزلی به واسطه چشم انداز و طبیعت زیبایش، مهمترین مکان برای گردشگری بوده و همچنین این ناحیه یک مقصد معروف گردشگری در ایران است./مهر

کلید واژه های مطلب:
آثار تاریخی انزلی
|
تالاب انزلی
|
گردشگری
|

About

Check Also

دیدار همزمان نمایندگان رشت و صومعه سرا با سیاهکار زاده: ترسیم فرصت های هم افزایی نمایندگان مجلس گیلان با سازمان منطقه آزاد انزلی

دیدار همزمان نمایندگان رشت و صومعه سرا با سیاهکار زاده: ترسیم فرصت های هم افزایی …