همای گیلان: داود زارع پیش از ظهر امروز در مراسم جشن درختکاری در دانشگاه گیلان سیمای منابع طبیعی و آبخیزداری استان را تشریح کرد.
وی صیانت و پاسداشت منابع طبیعی را از وظایف اصلی و اهداف مهم حافظان انفال الهی دانست و اظهار کرد: پیش از انقلاب اسلامی این سرمایه مهم مورد بهرهبرداری گسترده قرار میگرفت و مورد تاراج واقع میشد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی با درایت معمار کبیر انقلاب و مقام معظم رهبری تمام تلاش بر حفظ سرمایههای طبیعی کشور بهکار گرفته شده است، افزود: برای پاسداشت منابع طبیعی همکاری بین مسئولان نظام و مشارکتهای مردمی افزایش چشمگیری یافته است.
وی اجرای طرحهای توسعه جنگل و زراعت چوب را در دستور کار منابع طبیعی گیلان عنوان کرد و گفت: در قالب پروژه طرح صیانت در سالهای ۸۰ تا ۹۳ تنها در یک مورد بیش از ۱۷ هزار و ۱۲۰ هکتار جنگلکاری به انجام رسیده است.
زارع با اشاره به اینکه در بخش زراعت چوب نیز اقدامهای موثری انجام شده است، خاطرنشان کرد: استقبال در زمینه زراعت چوب با توجه به ترویج فرهنگ منابع طبیعی و لزوم حفاظت از عرصههای جنگلی و بهبود چشمگیر بوده است.
وی گیلان را در بحث تولید صنوبر قطب کشور خواند و خاطرنشان کرد: در هفته منابع طبیعی از یک گونه رقم تحقیقاتی صنوبر با عنوان «گیلدار» رونمایی میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه در هفته منابع طبیعی جاری ۲۰۰ هزار نهال بین مردم به صورت رایگان توزیع میشود، یادآور شد: سالانه جنگلکاری دستی در حدود دو هزار هکتار اراضی گیلان پیگیری و انجام میشود.
وی به اجرای برنامههای هفته درختکاری در گیلان خبر داد و متذکر شد: در هفته منابع طبیعی پایگاه اطفای حریق لاکان رشت مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
زارع از اجرای برنامه خودش کاشت نهال در شرکت شهرکهای صنعتی گیلان خبر داد و یادآور شد: درختکاری زیتون در مساحت ۵۰۰ هکتاری در لوشان نیز از دیگر برنامههای هفته منابع طبیعی است.
امروز به مناسبت روز درختکاری در فضای ۵۰۰ متری دانشگاه گیلان کاشت نهال انجام شد.//فارس