چاپ مطلب چاپ مطلب

کارویژه( نقش ) بانک ها در رونق اقتصاد / سحر عامرى

اختصاصی همای گیلان: گستره فعالیت بانک ها گوناگون است،بانک ها این پتانسیل رادارند که پس اندازهاى کوچک را به سرمایه هاى انباشت شده تبدیل کنند و با مدیریت ساختارمند و دقیق پس اندازهاى اندک و غیر مستقیم را از بخش هاى داراى بازدهى و رشد نازل دریافت کرده و در بخش هایى که از رشد و ثبات بیشترى برخوردارند ، ساماندهى نماید.

photo_2016-06-22_21-07-58-310x165
بانک ها همچنین با ارایه هدفمند تسهیلات به متقاضیان ، به افزایش تولید و تخصصى تر شدن تولیدات واحدهاى اقتصادى و یا افزایش توان تکنولوژیکى ادارات ، موسسات و مراکز اقتصادى مى پردازند. در واقع مى توان کارویژه یا نقش بانک ها در رونق اقتصاد را این گونه برشمرد :
۱.اجراى سیاست هاى پولى
۲.رونق مبادلات تجارى
۳.تجهیز و تخصیص بهینه منابع
-اجراى سیاست هاى پولى :
شاید مهم ترین و یا یکى از اصلى ترین کارکردهاى بانک و نظام مالى ، کنترل و هدایت متغیرهاى اساسى اقتصادى کلان از طریق اجراى سیاست هاى پولى باشد ، متخصصان نظام بانکى ، بویژه در بانک مرکزى با تنظیم نرخ سود بانکى ( هزینه استفاده از پول ) ، تزریق حجم پول ، تعادل موازنه پرداخت هاى خارجى و… چشم انداز رسیدن به رشد موثر اقتصادى را ساماندهى مى کنند ، نتیجه نهایى این عملکرد _ در صورت قوت و صحت _ مى تواند به کنترل اقتصاد جامعه در نوسانات و بحران هاى اقتصادى و طى مسیر و روند توسعه منجر شود .
-رونق مبادلات تجارى :
تسهیل مبادلات تجارى از طریق حفظ ونگهدارى پول نقد و حمل و نقل ان بویژه در خصوص پول هاى فلزى از نقش هاى مهم نظام بانکى است . در حال حاضر ، بانک ها در کهکشان ارتباطى و با بهره گیرى از انواع خدمات متنوع کامپیوترى ، مى کوشند تا سپرده هاى پولى اشخاص حقیقى و حقوقى را با کامل ترین امنیت و سریع ترین زمان حسب درخواست مشترى جابجا نمایند، به طوریکه در کشورهاى غربى در بیش از ۹۰٪‏ مبادلات از این شیوه استفاده مى گردد.
-تجهیز و تخصیص بهینه منابع :
یکى از مشکلات رایج در جامعه امروزى این است برخى از افرادى که سرمایه در اختیار دارند توان و یا قدرت ریسک فعالیت اقتصادى ندارند و در عوض انسان هایى خلاق و کاردان وجود دارند که فاقد این امکانات و نقدینگى هستند ، بانک ها با تاسیس شعب مختلف مى کوشند تا پس اندازهاى راکد را تجمیع و در اختیار صاحبان حرف گوناگون قرار دهند تا در رشد و توسعه اقتصادى و تولید به کار گرفته شوند ، شاید یکى از دلایل عدم موفقیت کشورهاى جهان سوم را بتوان نبود مکانیزم لازم در امر تاسیس ، فعالیت و نظارت موسسات پولى و بانکى کارامد به شمار اورد .

/سحر عامرى

 

14380610577

About سردبیر

Check Also

سراب انتقال پایتخت؛ از رؤیا تا واقعیت

سراب انتقال پایتخت؛ از رؤیا تا واقعیت یادداشت از امیرحسین ابراهیمی تحلیلگر مسائل سیاسی آنچه …