چاپ مطلب چاپ مطلب

لاهیجان؛ عروس شهرهای ایران + تصاویر

لاهیجان از زیباترین شهرهای گیلان و از جمله ایران بوده و از موقعیت جغرافیایی این شهر در ناحیه کوهپایه‌ای، که تپه ماهورهایی آن را به بوته‌های همیشه سبز چای در ردیف کاری‌های منظم هندسی پوشانده است.

همای گیلان:ین شهرستان با مساحت ۴۳۶.۷ کیلومترمربع و بیش از ۱۶۸ هزار نفر جمعیت در ناحیه شرقی استان گیلان واقع شده است و فاصله آن تا رشت ۴۵ کیلومتر است.

لاهیجان، از شمال به دریای خزر، از جنوب به شهرستان سیاهکل، از شرق به شهرستان‌های لنگـرود و رودسر و از غرب به شهرستان‌های آستانه اشرفیه و رشت محـدود می‌شود شهرستان لاهیجان به علت قرار گرفتن در کوهپایه‌های زیبای البرز، لقب پایتخت گردشگری جهان اسلام را به خود اختصاص داده است.

لاهیجان از زیباترین شهرهای گیلان و از جمله ایران بوده و از موقعیت جغرافیایی این شهر در ناحیه کوهپایه‌ای، که تپه ماهورهایی آن را به بوته های همیشه سبز چای در ردیف کاریهای منظم هندسی پوشانده است و همراه با معماری بسیار زیبا و خانه های ویلایی با سقف ها و رنگ آمیزی متنوع ، جلوه زیبایی به شهر بخشیده است.

به عبارت دیگر در لاهیجان زیبایی های طبیعت و شهرسازی یکدیگر را تکمیل کرده اند . این شهر سرزمینی هموار و جلگه ای است که حاصل رسوبات به جا مانده از رودهای گیلان است.

از نظر موقعیت و ویژگی های تاریخی یکی از شهرهای مهم گیلان به شمار می رود و مدت ها مرکز (بیه پیش) گیلان بوده است وجه تسمیه لاهیجان ریشه در ویژگی اقتصادی آن دارد.

به طوری که کلمه لاهیجان از دو جز (لاه) به معنی ابریشم و (جان) پسوند مکان تشکیل شده ، که در معنی شهر ابریشم است . آب و هوای آن در بخش جلگه ای معتدل و مرطوب و در قسمت کوهستانی سردسیر و خوش آب و هواست.

این شهر قدمتی ۸۰۰ ساله دارد و به روایتی توسط (لاهیج بن سام بن نوح) ساخته شده است و شهر لاهیجان به علت قرار گرفتن در کوهپایه های البرز ، لقب پایتخت گردشگری جهان اسلام را به خود اختصاص داده و نیز نزدیکی به مرکز استان، سبب گسترش سرمایه گذاری در صنعت گردشگری شده است.

جاذبه‌های گردشگری لاهیجان

تله کابین، تالاب بین‌المللی امیرکلایه، بام سبز و استخر لاهیجان، آبشار شاه نشین، موزه تاریخ چای ایران و آرامگاه کاشف‌السلطنه، پل خشتی لاهیجان، حمام گلشن، بافت تاریخی لاهیجان و غار شیخان‌بر یا شیخان‌ور از جاذبه‌های گردشگری لاهیجان است.

خانه محمد صادقی، بقیه چهار پادشاه محل دفن (سیدخرم، هادی، علی و حسن‌کیا) مساجد جامع و اکبریه، مقبریه شیخ تاج‌الدین ابراهیم ملقب به زاهد گیلانی، بقعه سید رضا کیا از فرزندان امام علی نقی(ع)، بقاع سید احمد میرشمس‌الدین، سیدحسن و سید موسی از فرزندان امام موسی کاظم (ع) از دیگر جاذبه‌های گردشگری لاهیجان است.

جاذبه‌های تاریخی لاهیجان:

حمام گلشن: حمام گلشن لاهیجان در محله ی میدان ، در مقابل مسجد جامع و مقابر چهار پادشاهان قرار دارد . این حمام در سال ۱۲۳۹ ه . ق توسط حاج علی اکبر حاکم لاهیجان ساخته شد.

پل خشتی لاهیجان: این پل در منتهی الیه شمال غربی شهر لاهیجان در محله ی پردسر بر روی رودخانه شیم رود احداث شده است . بنای اصلی پل را متعلق به دوره ی کیائیان ( صفویه ) می‌دانند.

مسجد اکبریه: این مسجد در محله گابنه و رو به روی بقعه ی متبرکه سید ابراهیم قرار دارد و راه دسترسی به آن از طریق خیابان کاشف السلطنه ی غربی به سمت محله گابنه میسر است.

 

بقعه شیخ زاهد گیلانی: این بنا در روستای شیخانور در فاصله ی ۳ کیلومتری جاده یلاهیجان به لنگرود، در میان مزارع سر سبز قرار دارد و مدفن شیخ زاهد تاج الدین ابراهیم گیلانی است که مرشد شیخ صفی الدین اردبیلی بود .

هماهنگی اجزاء و نوع ساخت بنا ، نشانگر آشنایی معماران و سازندگان به اقلیم خاص گیلان است . بنای بقعه دارای دو اتاق مربع و مستطیل شکل است که در کنار هم قرار گرفته اند.

زیباترین قسمت بنا‌، گنبد هرمی و هشت ترک آن است که شیب تند آن را با کاشی زرد ، آبی ، سفید و سیاه ، با نقوش هندسی و گلدار پوشانده اند . سقف گنبد سفال پوش است.

مجموعه میر شمس الدین‌: این مجموعه در محله اردو بازار و در قسمت شمال غربی میدان شهدا قرار دارد و متعلق به امیر شمس الدین حسینی ، فرزند امام موسی کاظم ( ع ) است صحن مجموعه مستطیل شکل ، با اضلاع نامنظم است.

مقابر چهار پادشاهان‌( چهار اولیاء ): مقابر چهار پادشاهان ، در ضلع جنوبی میدان چهار پادشاهان و رو به روی مسجد جامع و حمام گلشن ، که از سه طرف توسط خانه ها و مغازه ها محصور است ، قرار دارد و قدیمی ترین مقبره ی این مجموعه متعلق به سید خورکیا یا سید خرم کیا است.

مسجد جامع لاهیجان‌: این مسجد در مقابل حمام گلشن و بقعه ی چهار پادشاهان قرار دارد . بنای کنونی مسجد به شکل مستطیل است

About

Check Also

🎬گلادیاتور ۲ تنها قسمت دومی که ساخت ان نیاز بوده!!

🎬گلادیاتور ۲ تنها قسمت دومی که ساخت ان نیاز بوده!!