چاپ مطلب چاپ مطلب

نجفی در نشست کمیسیون فرهنگی اکو ویژگی منحصر به فرد گیلان آن را به بهشت جهانگردان تبدیل کرده است / آگشته :آماده ایم تا سطح روابط شهر لاهیجان را با کشورهای عضو ارتقاء دهیم

همای گیلان:استاندار گیلان با بیان اینکه تجمیع دریا ،کوه و جنگل در این استان در دنیا کم نظیر است گفت: ویژگی منحصر به فرد گیلان آن را به بهشت جهانگردان تبدیل کرده است.

ویژگی منحصر به فرد گیلان آن را به بهشت جهانگردان تبدیل کرده است

محمدعلی نجفی در بیستمین نشست کمیسیون فرهنگی اکو که در لاهیجان برگزار شد، با ابراز خرسندی از میزبانی این نشست، اظهار کرد: بسیار خوشحال هستم که فرصتی دست داد تا از طرف تمام ایرانیان عزیز در این اجلاس سخن بگویم.وی با اشاره به اینکه گیلان از دیرباز به مهمان‌نوازی و فرهنگ گستری شهره بوده است، افزود: این استان میزبان فرهنگ و هنر چندین هزار ساله مردمی ست که آغوش هنر و فرهنگ این مرز و بوم را بر روی سایر کشورها گشودند.نجفی خاطرنشان کرد: سال‌هاست که از تاسیس اکو توسط سه کشور می‌گذرد اما تعامل گیلان با این کشورها به لحاظ فرهنگی ، چندین قرن قدمت دارد.استاندار گیلان ادامه داد: در طول دو دهه از همکاری‌های نزدیک میان کشورهای عضو، مدل جدیدی از همکاری‌های منطقه‌ای به نمایش درآمد و پیشرفت‌های قابل توجه در حوزه‌های گوناگون محیط زیستی ، بانکداری ،صنعت ومعدن ،حمل و نقل و فرهنگ حاصل شد.

وی تاکید کرد: بدون تردید مشارکت در چارچوب سازمان همکاری‌های اقتصادی با در نظر گرفتن اشتراکات فرهنگی و اجتماعی ،معبر روشن و اطمینان بخشی برای همگرایی دو سویه فراهم می‌کند.

نجفی با اشاره به اینکه تشکیل اکو از ابتدا بر مبنای فعالیت‌های اقتصادی بوده، بیان کرد: اگر توسعه کشورها در سایه منابع انسانی و توسعه فرهنگ محور نباشد،دیری نخواهد پایید و روند حوادث جاری و قدرت طلبی سیاست‌مداران، شعله‌های رابطه را خاموش خواهد کرد، از این رو شناخت تمدن و تاریخ و اشتراکات فرهنگی کشورهای اکو، سنگ بنای اصلی ارتباط بین کشورهاست.

استاندار گیلان با اشاره به آثار به جا مانده از تپه‌های مارلیک،گیلان را صاحب تمدن و فرهنگ عظیم چند هزار ساله دانست و یادآور شد: گیلان تنها خطه‌ای از کشور است که نه با جنگ و شمشیر ،بلکه با منطق و عشق به اسلام گروید و آنقدر بر این عقیده استوار ماند که به مامن علویان و شیعیان تبدیل شد.

نجفی،حوزه گردشگری و صنایع دستی را حوزه‌ای دانست که می‌توان در آن حرف‌های زیادی برای گفتن داشت.

وی افزود : ظرفیت استان گیلان در جذب توریسم موجب حضور میهمانان زیادی از کشورهای منطقه شده است.

نجفی تجمیع دریا ،کوه و جنگل در گیلان را در دنیا کم نظیر دانست و عنوان کرد: ویژگی منحصر به فرد گیلان آن را به بهشت جهانگردان تبدیل کرده است.

وی برگزاری نمایشگاه‌های آثار فرهنگی سایر کشورها در گیلان و همچنین نمایش آثار هنری هنرمندان گیلان در نمایشگاه‌های منطقه را از دیگر ظرفیت‌های استان برای ارتباط با اکو دانست و گفت: گیلان آمادگی بر پایی این نمایشگاه‌ها را با رویکرد فرهنگی و اقتصادی دارد.

استاندار گیلان در پایان تصریح کرد: موزه میراث روستایی گیلان از گنجینه‌های تاریخ وتمدن و فرهنگ این سرزمین است و با گواهینامه و جوایز بین المللی زیادی که اخذ کرده، فرصتی‌ مغتنم برای ارتباط دو سویه با اکو و همچنین ظرفیتی برای پذیرش سرمایه‌گذاران است.

گفتنی‌ست؛ در این نشست سفرای افغانستان، پاکستان، تاجیکستان،جانشین سفیر ایران در سازمان همکاری اقتصادی اکو و رئیس موسسه فرهنگی اکو حضور داشتند.

بیستمین نشست کمیسیون فرهنگی اکو امروز و فردا (پنجم و ششم مهرماه) ادامه دارد و در آن، در ارتباط با مسائل مربوط به موسسه فرهنگی اکو بحث و تبادل نظر خواهد شد.

بازدید از موزه تاریخ چای و مزار کاشف السلطنه بانی چای ایران و جاذبه‌های شهر لاهیجان و تله‌کابین از برنامه‌های جنبی این نشست است.

آگشته :آماده ایم تا سطح روابط شهر لاهیجان را با کشورهای عضو ارتقاء دهیم

شهردار لاهیجان برای توسعه روابط فرهنگی با کشورهای عضو سازمان اکو اعلام آمادگی کرد.
مهندس سعید آگشته در مراسم افتتاح بیستمین نشست موسسه فرهنگی اکو که به میزبانی شهرداری لاهیجان برگزار شد، افزود: با توجه به سابقه فرهنگی و هنری لاهیجان آمادگی خود را برای تعمیق و توسعه در روابط فرهنگی با کشورهای عضو اکو اعلام می نمایم.
وی تصریح کرد: با توجه به پتانسیلهای عظیم موجود آماده ایم که با برگزاری نمایشگاههای مشترک فرهنگی و اقتصادی سطح روابط شهر لاهیجان را با کشورهای عضو ارتقاء دهیم و با تعریف پروژه های مشترک فرهنگی ، علمی ، دانشگاهی و هنری گام های مهمی در توسعه روابط برداریم.
شهردار لاهیجان که در جمع سفرا و نمایندگان دائم سازمان فرهنگی اکو سخن می گفت، اضافه کرد: مقدم شما را به لاهیجان عروس شهرهای ایران اسلامی خیر مقدم عرض کنم و خوشحالم که مقدم شما را درشهری گرامی می داریم که از دیر باز مهد فرهنگ ، تمدن و هنر و مدنیت بوده است.
آگشته گفت: لاهیجان شهری است که ریشه در تاریخ ایران دارد و بزرگان و آزادی خواهان و هنرمندان و فلاسفه و عرفایی همچون ،سلار دیلمی و فیاض لاهیجی و عبدالرزاق لاهیجی و دکتر ابراهیم حشمت و استاد حسین محجوبی و محصص و شیخ زاهد گیلانی و حزین لاهیجی ازسویی و بقاع متبرکه و آثار معماری و بناهای تاریخی ازسویی دیگر روح و کالبد شهری را ساخته اند که نماد مدنیت یک کشور می باشد.
وی با بیان اینکه لاهیجان به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام، نه تنها روح و کالبد لازم برای این بزرگی را دارد، بلکه به لطف ایزد منان و خالق زیبایی ها هر آنچه که یک منطقه برای زیبایی لازم دارد را درخود جای داده است .
شهردار لاهیجان افزود: شهر لاهیجان درطول سال به خصوص ایام تعطیل عید نوروز و تابستان از میلیون ها گردشگر استقبال می کند و امکان بازدید و گردشگری چهار فصل را دارد .
آگشته با اظهار خوشحالی از حضور سفرا و نمایندگان عضو موسسه فرهنگی اکو در لاهیجان گفت: شهرداری لاهیجان آمادگی دارد با برگزاری فستیوال های فرهنگی ، هنری و ورزشی به خصوص ورزشهای بومی کشورهای عضو اکو نقش خود را در دیپلماسی شهری بخوبی ایفاد نماید .
شهردار لاهیجان گفت: امیدوار هستیم اولین دوره مسابقات ورزشی کشورهای اکو را در لاهیجان میزبان باشیم .
آگشته افزود: شهر لاهیجان با وجود جذابیت های فراوان در حوزه اکو توریسم و گردشگری طبیعت و با توجه به اینکه جزء ۱۴شهر نمونه گردشگری تاریخی طبیعی ایران اسلامی است حتماً فرصت مناسبی برای ایجاد یک سازمان گردشگری مشترک خواهد بود که امید وارم این فرصت مورد توجه اعضاء محترم سازمان اکو قرار گیرد.
شهردار لاهیجان اضافه کرد: به عنوان رئیس دبیرخانه بررسی بهترین عملکردشهرهای اسلامی و مجمع جهانی شهرهای اسلامی و لاهیجان به عنوان مقر این دبیرخانه مفتخریم که از شما بخواهیم شهرهای خودرا دراین دبیرخانه عضونمایم تا گامی در جهت شکوفایی شهری و ارتقاء کیفیت زندگی در شهرها برداشته شود .
آگشته در پایان افزود: آرزو می کنیم اجلاس لاهیجان دست آوردهای بزرگی داشته باشد .
لازم بذکر است: بیستمین نشست فرهنگی موسسه اکو با حضور سفرای افغانستان، پاکستان و تاجیکستان و رییس اکو وزارت خارجه و همچنین با حضور دکتر نجفی استاندار گیلان، ابوذر ندیمی نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس شورای اسلامی، شهردار، رییس و اعضای شورای اسلامی شهر لاهیجان و فرماندار لاهیجان در سالن جلسات شهرداری لاهیجان برگزار شد.
سازمان همکاری اقتصادی (اکو) ، یک سازمان اقتصادی منطقه ای است و کشورهای ایران، پاکستان و ترکیه در سال ۱۹۶۴ میلادی نخستین بار این سازمان را پایه ریزی کردند.

پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، کشورهای افغانستان، جمهوری آذربایجان، قزاقستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ازبکستان و تاجیکستان به اکو پیوستند و این سازمان هم اکنون با ۱۰ عضو، حدود ۳۳۰ میلیون جمعیت را شامل می شود.

طبق اساسنامه این سازمان، اکو برای بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار کشورهای عضو تلاش می کند و برای حذف تدریجی موانع تجاری در این منطقه فعالیت دارد.

تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی در این ۱۰ کشور از دیگر اهداف اکو اعلام شده است.

 زبان رسمی اکو، انگلیسی است و مقر اصلی آن، شهر تهران است.

مؤسسه فرهنگی اکو نیز نهاد فرهنگی سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) است که در سال ۱۳۷۴ تأسیس شده و مرکز آن در ایران و شهر تهران است.

وظیفه این موسسه، گسترش همکاری و تبادل های فرهنگی میان کشورهای عضو اکو است

 

About سردبیر ارشد

Check Also

رئیس اتاق اصناف لاهیجان خبر داد ؛ نظارت ویژه اصناف به مناسبت ایام شب یلدا و روز مادر

رئیس اتاق اصناف لاهیجان خبر داد ؛ نظارت ویژه اصناف به مناسبت ایام شب یلدا …