چاپ مطلب چاپ مطلب

۶ قضاوتی که دیگران در نگاه اول درباره ما می کنند

وقتی برای اولین بار دیگران را می بینیم، حتی پیش از آنکه با آن ها شروع به صحبت کنیم، درباره ی احساس مان به آن ها تصمیم می گیریم و درمورد توانایی های آن ها قضاوت می کنیم. این قضاوت ها به صورت ناخودآگاه و گاهی در کسری از ثانیه شکل می گیرد.

همای گیلان، به گزارش بهداشت نیوز: این همان قضاوت در نگاه اول یا برداشت اولیه است به بعدها به سختی می توان آن را تغییر داد. در اینجا به ۶ مورد از قضاوت هایی می پردازیم که دیگران در نگاه اول در مورد ما می کنند. این نکات را به خاطر داشته باشید چون می تواند به شما کمک کند در آشنایی های اول خود تأثیر گذار باشید.

۱- آیا قابل اعتماد هستید؟

قضاوت در نگاه اول

تنها یک دهم ثانیه زمان لازم است تا ذهن ما در مورد اعتماد به یک غریبه تصمیم گیری کند. دانشمندان دانشگاه پرینسون امریکا طی یک آزمایش به نکات جالبی پی بردند. آن ها به گروه اول تحقیق به مدت یک دهم ثانیه تصاویری از غریبه ها نشان دادند، اما گروه دوم فرصت نامحدودی برای تماشای عکس ها داشتند. اعضای هر دو گروه نظر خود را در مورد قابل اعتماد بودن یا نبودن افراد داخل تصاویر بیان کردند. جالب آنکه نظرات هر دو گروه یکسان بود.

بنابراین دوست جدیدتان قبل از آنکه چیزی بگویید ناخودآگاه در مورد اعتماد کردن به شما تصمیم می گیرد.

۲- چقدر مستعد رهبری هستید؟

خبرهای خوبی برای مردان طاس داریم! مردان طاس از نظر دیگران شخصیت بااراده ای دارند و از مهارت های مدیریتی و توانایی رهبری دیگران و محیط پیرامون خود برخوردارند. دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیای امریکا طی آزمایشی به این مسأله پی بردند. آن ها در این آزمایش به گروهی از داوطلبان شرکت در تحقیق تصاویری از مردان طاس و مودار نشان دادند. از نظر شرکت کنندگان آزمایش، مردان طاس جسورتر ، مقتدرتر، بلندقدتر و قوی تر بودند. با این حال، شرکت کنندگان سن آن ها را ۴ سال بیشتر از سن واقعی شان تشخیص داده بودند.

این مسأله در مورد مردانی صدق می کند که به طور کامل طاس هستند. مردانی که بخشی از موهایشان ریخته شامل این گروه نمی شوند. بنابراین اگر مردی که بخش هایی از موهایش را از دست داده بخواهد مقتدرتر به نظر برسد باید تمام موهایش را بزند.

۳- چقدر موفق هستید؟

اگر می خواهید این برداشت را از خود به وجود آورید که مرد موفقی هستید، لباسی بپوشید که کاملا اندازه ی بدن تان باشد. بهترین گزینه لباسی است که برای شخص شما دوخته شده باشد. دیگران به جزئیاتی مانند دوخت زیبا و دقیق لباس تان و اینکه چقدر در آن راحت به نظر می رسید توجه می کنند. آن ها با توجه به این نکته در مورد موفق بودن شما قضاوت می کنند. دانشمندانی از بریتانیا و ترکیه به این نکته پی بردند.

جالب آنکه زنانی که در محیط های کاری لباس های کوتاه با یقه های باز می پوشند در مقایسه با زنانی که اصول پوشش سازمانی را رعایت می کنند و لباس های محافظه کارانه تری می پوشند، کارکنان رده پایین تری به نظر می رسند. دانشمندان این مسأله را ناشی از این نکته می دانند که مردم از گذشته محافظه کارانه بودن زبان بدن را با قدرت مرتبط دانسته اند. درواقع نمایندگان ساختارهای حکمفرما بر جامعه همیشه لباس های موقر و سنگین به تن کرده اند.

۴- چقدر اعتماد به نفس دارید؟

شکل دست دادن هم از مواردی است که باعث می شود دیگران قضاوت مناسبی درباره ی شما داشته باشند. روانشناسان معتقدند دست دادنی مناسب محسوب می شود که کاملا قدرتمند، نه خیلی طولانی یا سریع و با نگاه به چشمان طرف مقابل خود انجام شود.

وقتی قدرتمند و در حالی که کف دست شخص مقابل را محکم گرفته اید دست می دهید، این حالت نشانه ی اقتدار و میل به تسلط یافتن قلمداد می شود و به این نکته اشاره دارد که رقیب خطرناکی هستید. وقتی خیلی سست دست می دهید، این پیام را می دهید که علاقه ای به برقراری ارتباط ندارید و شخص کم اراده ای هستید. وقتی خیلی سریع دست می دهید یعنی می خواهید هر چه زودتر به این کار پایان دهید و این مسأله حاکی از ناآرامی و احساس تردید شما نسبت به خودتان است. اگر می خواهید نگرش منحصر به فرد خود را نشان دهید و اعتماد دیگران را جلب کنید، با هر دو دست خود با طرف مقابل خود دست دهید. با این کار به عنوان شخصی خوش مشرب و صادق در یاد دیگران خواهید ماند.

۵- چقدر وظیفه شناس هستید؟

تناسب و وضعیت کفش ها در شغل و زندگی شخصی شما تأثیرگذار است. وقتی کفش هایتان کثیف و کهنه است، شخص مقابل با خود فکر می کند کسی که به کفش هایش اهمیت نمی دهد حتما به او هم اهمیت نخواهد داد. به علاوه در موقعیت های کاری، کفش های شما در تصمیم گیری دیگران برای همکاری با شما تأثیرگذار هستند.

کفش ها می توانند اطلاعات زیادی را درباره ی سن، موقعیت اجتماعی، میزان درآمد و حتی ثبات عاطفی ما بیان کنند. این نکته طی یک آزمایش علمی در دانشگاه کانزاس امریکا کشف شد. روانشناسان تصاویر زیادی از کفش های افرادی را به دانشجویان نشان دادند و از آن ها خواستند درباره ی ویژگی های صاحبان کفش ها قضاوت کنند. دانشجویان کفش های کلاسیک و تمیز (حتی اگر نو نبودند) را متعلق به افرادی وظیفه شناس و بامسئولیت می دانستند. از نظر آن ها کفش های شیک و گران قیمت نشان دهده ی مقام و استواری بود. دانشجویان معتقد بودند صاحبان کفش های براق و غیرمتعارف افراد برونگرایی هستند. از نظر آن ها کفش های نو، مطابق آخرین مد روز و خیلی بزرگ متعلق به کسانی بود که مضطرب بودند، میل زیادی به تحت تأثیر قرار دادن دیگران داشتند و نسبت به ظاهر خود وسواس داشتند.

۶- چقدر ماجراجو هستید؟

دیگران نه تنها شما را از روی ظاهرتان بلکه از روی نحوه ی حرکت کردن تان هم ارزیابی می کنند. در آزمایش محققان دانشگاه دورهام بریتانیا، دانشجویان شرکت کننده در تحقیق فیلم هایی از نحوه ی راه رفتن افراد مختلفی را تماشا کردند و از آن ها خواسته شد نظر خود را درباره ی ویژگی های شخصیتی آن افراد بیان کنند.

طبق اظهار نظر شرکت کنندگان پژوهش، وقتی نحوه ی راه رفتن پرانرژی و قاطعانه باشد، نشان دهنده ی برونگرایی، میل به ماجراجویی و ثابت قدم بودن شخص است. چنین افرادی همیشه چیزی که به دنبال آن هستند را به دست می آورند اما گاهی سرد و ارتباط ناپذیر به نظر می رسند. بنابراین اگر معمولا به سرعت راه می روید، بهتر است که سرعت را خود را کمتر کنید و خود را با سرعت همراه تان هماهنگ کنید.

کسانی که آرام تر راه می روند و سرشان همیشه رو به پایین است، از نظر دیگران افرادی کم حرف، منفعل و خجالتی هستند. افرادی که شکل راه رفتن شان نامنظم است، اشخاص ناآرامی به نظر می رسند. بنابراین اگر می خواهید دیگران را تحت تأثیر قرار دهید شانه هایتان را عقب دهید و صاف و بااعتماد به نفس راه بروید.

قضاوت هایی که در چند ثانیه ی اولیه ی ملاقات با دیگران درباره ی آن ها می کنیم می تواند اشثباه باشد. کسانی که آهسته راه می روند در مقایسه با کسانی که به سرعت قدم بر می دارند، لزوما علاقه ی کمتری به سفر کردن ندارند. با این حال، زمانی که برای ملاقات مهمی آماده می شوید مراقب پیام هایی که بدن و ظاهر شما ناخودآگاه به شخص مقابل تان ارسال می کند باشید.

با کانال همای خبر همراه باشید

About عطیه نصرتی

Check Also

دبیر شورای عالی امنیت ملی: دکترین هسته‌ای ایران تغییر نکرده است

دبیر شورای عالی امنیت ملی: دکترین هسته‌ای ایران تغییر نکرده است