چاپ مطلب چاپ مطلب

آنچه که میانجی گفت و گو با خود به تهران آورد

همای گیلان: شیخ صباح الخالد الصباح وزیر خارجه و معاون اول نخست وزیر کویت روز گذشته وارد تهران شد و با رئیس جمهور و وزیر امور خارجه دیدار و گفت وگو کرد. به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان وی حامل پیام امیر کویت برای دکتر روحانی بود. معاون نخست وزیر کویت پیش از سفر به ایران گفته بود که محتوای این نامه درباره همکاری میان ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس با ایران است. به گفته وی، پیشنهاد مندرج در این پیام، گفت و گوی چندجانبه با ایران بر اساس منشور ملل متحد و اصول قوانین بین‌الملل است.

اما رسانه آلمانی دویچه وله با صراحت بیشتری عنوان کرد: «کویت نقش میانجی میان ایران و عربستان برای حل اختلافات این دو کشور را به عهده گرفته است.» خالد الجارا… قائم مقام وزیر خارجه کویت هم در گفت‌وگو با النهار تایید کرد که کشور متبوعش پیشنهاد میانجی گری میان ایران و عربستان سعودی را برای حل اختلاف میان این دو کشور مطرح کرده است. حمید ابوطالبی مشاور سیاسی رئیس جمهور نیز در توئیتر خود نوشت:«دیداروزیرخارجه وفرستاده ویژه امیرکویت باروحانی جهت تسلیم پیام امیرکویت؛تاکید براینکه ارسال پیام گامی بلندازسوی منطقه برای گفت وگوباایران است»

روحانی: گفت و گو اصلی‌ترین راه برای حل و فصل مسائل منطقه‌ای است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری ، رییس جمهور در دیدار فرستاده ویژه امیرکویت و وزیر امور خارجه آن کشور با تشکر از پیام کتبی امیر کویت، اظهار داشت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توسعه هر چه بیشتر روابط دوستانه و برادرانه با کشورهای مسلمان و همسایگان براساس احترام متقابل، حسن همجواری و اخوت اسلامی است. حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی با تأکید بر اینکه اراده ملت‌ها را مهم‌ترین مولفه در حاکمیت و اداره کشورها می‌دانیم، اظهارداشت: جمهوری اسلامی ایران علیرغم اینکه در دوران پس از انقلاب اسلامی مورد تجاوز دشمنان قرار گرفت و هیچگاه نیز به هیچ کشوری تجاوز نکرده است، نقش خود را به عنوان مهم‌ترین سد در برابر هرگونه تجاوز و تروریسم در منطقه اثبات نموده است. روحانی با اشاره به اینکه ثبات و امنیت منطقه حساس خاورمیانه تنها در سایه گفتگو، دوستی و همکاری میان کشورهای منطقه به ویژه همسایگان برقرار می‌شود، خاطر نشان کرد: تردیدی وجود ندارد که پیشرفت و توسعه کشورها و ملت‌های منطقه به نفع ثبات و امنیت همگان خواهد بود. رئیس جمهور تأکید کرد: قدرت و توان جمهوری اسلامی ایران همواره برای دفاع از امنیت و ثبات منطقه و حمایت از همسایگان بوده است.
الصباح: در مسیر مقابله با گروه های تروریستی باید تلاش یکپارچه ای میان کشورهای منطقه برقرار شود
شیخ صباح الخالد الصباح معاون اول نخست وزیر و وزیر امور خارجه کویت نیز در این دیدار پیام کتبی امیر کویت را به رییس‌ جمهوری کشورمان تسلیم کرد و گفت: امیر، دولت و مردم کویت همواره احترام فراوانی برای دولت و ملت جمهوری اسلامی ایران و نقش تأثیرگذار این کشور در منطقه، قائل هستند. وزیر امور خارجه کویت تلاش و اهتمام جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری‌ها و مناسبات میان کشورهای منطقه به ویژه همسایگان را قابل تقدیر دانست و افزود: باید با استفاده از اشتراکات و ظرفیت‌های موجود در راستای توسعه همه جانبه مناسبات میان دو کشور تلاش کنیم. فرستاده ویژه امیر کویت همچنین تروریسم تکفیری و افراطی‌گری در منطقه را خطرناک برشمرد و خاطر نشان کرد: باید در مسیر مقابله با گروه‌های تندرو تروریستی و افراطی در منطقه تلاش یکپارچه‌ای میان کشورهای منطقه برقرار شود و همه برای استقرار ثبات و امنیت منطقه تلاش کنند.
ظریف: نقش امیر کویت در تقویت حسن همجواری کشورهای منطقه قابل ستایش است
به گزارش ایرنا، محمد جواد ظریف هم در دیدار «شیخ صباح الخالد الصباح»، ضرورت نگاه به آینده با توجه به دشمنان و خطرات مشترک را یادآور شد. در این دیدار وزیران امور خارجه ایران و کویت درخصوص روابط دوجانبه و مسائل منطقه ای گفت وگو و تبادل نظر کردند. وزیر امور خارجه کشورمان ضمن خوشامدگویی به همتای کویتی خود ، همسایگان را اولویت مهم سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران برشمرد. ظریف، کویت را یکی از همسایگان خوب و مهم ایران خواند و افزود: نقش امیر کویت در تقویت حسن همجواری کشورهای منطقه قابل ستایش است.
تأکید وزیر خارجه کویت بر رفع اختلاف‌نظرها و سوء‌تفاهم‌ها بین کشورهای منطقه در فضایی آرام
«شیخ صباح الخالد الصباح» نیز در این دیدار با اشاره به اهمیت ایران در منطقه و جهان، سابقه روابط دو جانبه را یادآور شد و افزود: اشتراکات زیاد تاریخی، فرهنگی و مذهبی میان ایران و کشورهای منطقه وجود دارد و ما هم باید نگاه به آینده را محور روابط و گفت وگوهای خود قرار دهیم.‌ شیخ صباح همچنین اظهار داشت: با توجه به خطرات مشترک از جمله تروریسم در منطقه، باید نگاه به آینده داشته باشیم چرا که کشورهای منطقه مصالح خودشان را بهتر از دیگران تشخیص می دهند. وی افزود: ضرورت دارد اختلاف نظرها و سوء تفاهم ها میان کشورهای منطقه در یک فضای آرام و با گفت وگوهای صریح برطرف گردد.
سفیرایران درکویت: این سفر فی نفسه مهم است
در خصوص اهمیت این سفر علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی ایران درکویت گفت: این سفر فی نفسه مهم است و موجب گسترش و تحکیم مناسبات شده و راه را برای همکاری های فیمابین باز می‌کند. شایان ذکر است روابط برخی از کشورهای عربی منطقه که متأثر از سیاست های خصمانه عربستان سعودی هستند، پس از فاجعه منا و شکست مفتضحانه سعودی در یمن و سوریه، با ایران دچار چالش هایی شد. این تنش تا حدی پیش رفت که عربستان در سال جاری مانع از حضور حجاج ایرانی در مراسم حج شد. عربستان و بحرین روابط خود را با ایران در سال گذشته قطع کردند و امارات نیز روابطش با تهران را کاهش داد. اما کویت، عمان و قطر روابط بهتری با کشورمان دارند.//خراسان

با کانال تلگرام همای گیلان همراه باشید

About سردبیر

Check Also

 آغاز پروژه لوله گذاری کاروگیت خیابان شهید حق بین جهت هدایت آبهای سطحی توسط شهرداری لنگرود

 آغاز پروژه لوله گذاری کاروگیت خیابان شهید حق بین جهت هدایت آبهای سطحی توسط شهرداری لنگرود