تا اندازه ای، داشتن چربی دور شکم ضروری است؛ زیرا از استخوان ها و اندام های داخلی بدن محافظت خواهد کرد. چاقی شکم و پهلو خیلی زود به وجود می آیند؛ بهتر است که علت بزرگ شدن شکم تان را بشناسید. تا اندازه ای، داشتن چربی دور شکم ضروری است؛ زیرا از استخوان ها و اندام های داخلی بدن محافظت خواهد کرد؛
همای گیلان: چاقی شکم و پهلو خیلی زود به وجود می آیند؛ بهتر است که علت بزرگ شدن شکم تان را بشناسید.
تا اندازه ای، داشتن چربی دور شکم ضروری است؛ زیرا از استخوان ها و اندام های داخلی بدن محافظت خواهد کرد. چاقی شکم و پهلو خیلی زود به وجود می آیند؛ بهتر است که علت بزرگ شدن شکم تان را بشناسید. تا اندازه ای، داشتن چربی دور شکم ضروری است؛ زیرا از استخوان ها و اندام های داخلی بدن محافظت خواهد کرد؛
البته ما نیز قبول داریم که چربی زیاد نیز تا حدی نگران کننده است و باید جویای علت آن بود؛ اما نگران نباشید؛ با انجام ورزش و همزمان کاهش و محدود کردن مصرف کربوهیدرات، می توانید هرگونه چربی در بدن را از بین ببرید؛ دلایل زیادی برای وجود چاقی شکم و چربی در قسمت پهلوها در سنین نوجوانی و جوانی وجود دارد.
ژنتیک
رشد سلول های چربی در هر فرد کاملاً بستگی به ژنتیک شخص دارد؛ اگر والدین شما یا اجدادتان دارای درصد زیاد چربی اطراف شکم بوده اند، باید بدانید که شما نیز در معرض خطر چاقی شکمی هستید؛ بله، ژنتیک تأثیر بسیار زیادی در تعیین اینکه چربی در کدام قسمت های بدن شما ذخیره شود، خواهد داشت.
ممکن است براساس ژنتیک تان دارای شکل بدنی هلو یا سیب باشید؛ زیرا تجمع چربی هر شخص با شخص دیگر متفاوت است؛ این تجمع کاملاً بستگی به فرم بدنی فرد دارد؛ برای افرادی که دارای بدنی با فرم گلابی هستند، تجمع چربی بیشتر در نواحی پایینی، یعنی پاها و لگن اتفاق خواهد افتاد؛
اما برای افرادی که دارای فرم بدنی سیب هستند، چربی در قسمت میانی بدن آنها یعنی میان تنه، تجمع خواهد داشت؛ افرادی که دارای فرم سیب هستند بیشتر در معرض تجمع چربی شکمی هستند.
لازم است بدانید که چربی دور شکمی دو نوع دارد:
نوع اول چربی احشایی (visceral)
نوعی چربی مخفی و پنهان شده در اطراف روده و معده است؛ این چربی را به سخت می توان شناسایی کرد و به عواملی مثل ژنتیک، رژیم غذایی و انجام ندادن فعالیت های فیزیکی بستگی دارد؛ افرادی که اندامی به شکل سیب دارند چربی احشایی در دور شکم ذخیره می شود.
نوع دوم چربی زیر پوستی (Subcutaneous)
این نوع چربی کاملاً قابل مشاهده و قابل لمس است؛ مثل چربی دور شکم، این چاقی به فرد ظاهری چاق و فربه خواهد داد.
متابولیسم ضعیف
برطبق مطالعات صورت گرفته، متابولیسم بدن با بالا رفتن سن کاهش یافته و رفته رفته موجب تجمع چربی دور شکم می شود؛ البته جالب است بدانید که زنان، بیش از مردان در معرض این نوع از چاقی قرار دارند.
شاید شما نیز دوستانی دارید که همیشه غذاهای چرب و شیرین و سرخ کرده می خورند؛ اما باز هم شکم شان تخت است! چگونه چنین چیزی ممکن است؟! علت این اتفاق همین متابولیسم است؛ این اشخاص دارای سطح متابولیسم بالاتری نسبت به دیگر افراد هستند؛
اگر متابولیسم تان چندان بالا نیست، احتمال زیاد شکم برجسته ای باید داشته باشید؛ علائمی مثل مشکلات تیروئید، دیابت و دیگر بیماری ها نیز می توانند علت این متابولیسم پایین باشند.
تغییرات هورمونی
احتمالاً در مورد چربی دور شکمی در میانسالی چیزهایی شنیده اید؛ این بدین معنی است که همزمان با نزدیک شدن زنان به سن میانسالی، نسبت چربی بدن در مقایسه با وزن شخص افزایش می یابد؛ در طی دوران یائسگی زنان سطح استروژن بدن به شدت کاهش یافته و مقدار اندروژن یا هورمون های مردانه زیاد می شود؛
این باعث می شود تا احتمال تجمع چربی در اطراف شکم و چربی های کمری بیشتر شود؛ هورمون ها تأثیر بسیار زیادی در تنظیم و تعادل تجمع چربی در بدن دارد.
استرس و فشار خون
استرس با افزایش سطح کورتیزول در خون موجب تجمع چربی در بدن خواهد شد.
بیماریها
زنانی که از بیماری دیابت، سرطان سینه، وقفه تنفسی در خواب (اختلالی که باعث توقف تنفس برای مدت کوتاهی در طول خواب می شود)، سرطان روده بزرگ و فشار خون بالا، سکته مغزی رنج میبرند، بیش از دیگران دچار تجمع چربی دور شکمی می شود.
عضلات افتاده
اگر عضلات اطراف ناحیه شکم شما دچار افتادگی شده است، همین عضلات می تواند عامل تجمع چربی باشد؛ تمام چیزی که به آن نیاز دارید، تقویت عضلات اطراف ناحیه شکم است تا شکم و کمری باریک تر داشته باشید.
وضعیت بدنی نامناسب
همین بدنشستن عامل اصلی چربی اطراف شکم است؛ همه افراد باید از همان اوایل کودکی، صاف نشستن را آموزش ببینند؛ نشستن به حالت قوز کرده و با وضعیت نامناسب ستون فقرات، نه تنها به اندام های داخلی بدن تان آسیب می رساند؛ بلکه منجر به جمع شدن چربی در ناحیه شکم و کمر نیز می شود.
سبک ساکن زندگی
زندگی ساکن، یکی از عوامل اصلی جمع شدن چربی اطراف شکم است؛ اگر بخواهید همه وقت روز را جلوی تلویزیون بنشینید و مشغول مطالعه و تماشای فیلم و سریال باشید، به طور قطع سبک زندگی ساکن را انتخاب کرده اید؛ نداشتن برنامه منظم ورزشی یا عدم تحرک، خیلی زود شما را چاق می کند؛ به بیان دیگر، معتاد تلویزیون بودن شما را چاق خواهد کرد.
پرخوری
اگر شما زیاد غذا بخورید، آرام آرام وزن تان بالا رفته و خیلی زود شکم تان چاق تر از قبل خواهد شد؛ اگر پرخوری با سبک زندگی ساکن همراه شود، شک نکنید خیلی زود فرم بدنی تان به هم خواهد ریخت.
چربی شکمی علاوه بر به هم ریختن تناسب اندام تان، پیامدهای دیگری نیز به همراه دارد؛ بیماری های قلبی، کلسترول بالا، سکته های مغزی و قلبی و دیابت نوع دو را فراموش نکنید.