استاندار گیلان: شهید آوینی با «روایت فتح» جنگ را برای مردم ملموس کرد
در آئین گشایش سومین جشنواره فرهنگی، قرآنی و هنری شهید سیدمرتضی آوینی که صبح امروز در دانشگاه گیلان برگزار شد، استاندار گیلان بر اهمیت ژرفاندیشی در مفاهیم والای قرآن کریم و ضرورت عملیاتی ساختن آن در تمامی ارکان جامعه تأکید کرد.
دکتر هادی حقشناس ضمن ابراز خرسندی از میزبانی دانشگاه گیلان برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری متنوع، از جمله جشنواره بینالمللی حرکت، این فعالیتها را نشانهای از پویایی و نشاط علمی و فرهنگی در دانشگاه گیلان دانست.
دکتر حقشناس در بخش دیگری از سخنان خود، یاد و خاطره شهید آوینی را گرامی داشت و افزود: در تاریخ پس از انقلاب اسلامی، چهرههایی بودند که با وجود دوره مسئولیت کوتاه، چنان تأثیر شگرفی بر جای گذاشتند که یاد و آثارشان برای همیشه در حافظه ملت ماندگار شده است و شهید آوینی بیشک یکی از این افراد برجسته است
وی با اشاره به پیامدهای ویرانگر جنگ تحمیلی و خسارات وارده به زیرساختهای کشور، تصریح کرد: شهید آوینی با بهرهگیری از تخصص خود در حوزه هنر و رسانه و با درک عمیق از وقایع آن دوران، توانست روایتی صادقانه و هنرمندانه از جنگ ارائه دهد و با خلق اثر بیبدیل «روایت فتح»، فضای معنوی، رشادتها و دلاوریهای رزمندگان را برای عموم مردم به تصویر کشید.
نماینده عالی دولت در گیلان، هنر را مؤثرترین ابزار برای انتقال مفاهیم ارزشمند دانست و با اشاره به نفوذ آثار هنری در جامعه خاطرنشان کرد: هر پیامی که از طریق ابزارهای هنری نظیر فیلم، تصویر و صوت منتقل شود، به دلیل جذابیت و عمق تأثیرگذاری بیشتر، با استقبال گستردهتری از سوی مخاطبان مواجه میشود.
استاندار گیلان در پایان سخنان خود، بار دیگر بر لزوم توجه به آموزههای قرآنی و بهرهمندی از آن در زندگی روزمره تأکید کرد و افزود: توجه به ظرفیتهای داخلی، استفاده از توانمندیهای متخصصان ایرانی و خودباوری مبتنی بر اصول قرآنی، از جمله مفاهیم اساسی اعتقادی ماست که زمانی اثربخش خواهد بود که در زندگی فردی و اجتماعی مردم جاری و ساری شود.
شایان ذکر است استاندار گیلان در این جشنواره، از دکتر فاطمه کریمی عضو هیئت علمی بازنشسته دانشگاه گیلان و خواهر شهید حاج ابوالحسن کریمی دادستان شهید انقلاب اسلامی گیلان، به نمایندگی از خانواده شاهد و ایثارگر، تجلیل به عمل آورد.
گفتنی است سومین جشنواره فرهنگی، قرآنی و هنری شهید آوینی با حضور ۱۲۰ دانشجو و دریافت بیش از ۳ هزار اثر از دانشگاههای سراسر کشور، در روزهای ۲۷ و ۲۸ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ به میزبانی دانشگاه گیلان در حال برگزاری است