اقای پزشکیان اگر در گیلان به دنبال تحول،ایجاد کارگاه عمرانی،خارج نمودن مدیران استانی از برنامه های روتین شده هستید این قابلیت ها تنها بخشی از صفات ذاتی ابوذر ندیمی است
یادداشت از علیپور نیاول- مدیر مسئول همای خبر
کسی نیست که ایرانی باشداما دوستدار تحول ،توسعه و پیشرفت ایران اسلامی نباشد.
با شکل گیری انقلاب اسلامی و شعار استقلال و ازادی ،تحریم های مختلفی برای این کشور از سوی کشورهای ابرقدرت اتخاذ شد هر چند این تحریم ها اسیب های فراوانی برجامعه ومردم در حوزه های اقتصادی وفرهنگی وارد نمود و روز به روز برمشکلات کشور اضافه شد ، اما نباید سهم عدم مدیریت را در این بحران اقتصادی نادیده گرفت.متاسفانه هر چقدر جلوتر رفتیم مدیران ترسو،بی برنامه و روزمره تحویل مردم دادیم و بر میزان نارضایتی در جامعه اضافه نمودیم .شاید یکی از ویژگی های ما گیلانیان نسبت به استانهای دیگر ، تشکیل پرونده ،اتهام و خارج نمودن مدیران قوی از گردونه مدیریت بود.در ابتدای انقلاب، انسانها به دلیل تقوا و خدا ترسی، وجدان بیدارتری داشتند وحقایق را قبول می نمودند و کمتر وقت خود را صرف این رذایل اخلاقی می کردند.
باتغییر سبک وسطح زندگی مردم و گرایش اکثریت قریب به اتفاق مردم به زندگی سرمایه داری ،تقوا هم کم رنگ شد و بعد روحانی فدای بعد جسمانی گردید و در سالهای اولیه انقلاب ،جامعه عاری از ناهنجاری اجتماعی امروز بود ودر ذهن هیچ آدمی این حجم فساد و ناهنجاری نمی گنجید .اما با پیشرفت تکنولوژی و تشکیل زندگی ماشینی قلبهای پر مهر و محبت ما ایرانیان تبدیل به قلب یخی شد .طوری که حتی پدر به پسر و یا پسر به پدر رحم نمی کند.شاید یکی از تفاوت های ما با برخی از کشورهای توسعه یافته، فرهنگ سازی باشد. مثلا در آن جوامع شبکه های اجتماعی باعث تقویت مدیران شد و جامعه مدیران به سمت تحول سوق داده شد، اما در جامعه ما که عموما به دلیل عدم فرهنگ سازی، نحوه استفاده از تکنولوژی را بلد نیستیم ،مدیران را ترسوتر و روزمره تر بارآوردیم.قاطعانه بگویم این شبکه های اجتماعیست که جامعه را مدیریت می کند و بر تصمیم سازی یا تصمیم گیری مدیران اثر مستقیم می گذارد.اما هستند مدیرانی که می توانند جامعه بحرانی و بهم ریخته را مدیریت کنند اما ما میل به تخریب بزرگان مان داریم .تمایل داریم افرادی را وارد چرخه مدیریت نماییم که از ما حرف شنوی دارند .از پلن A مدیریت به پلن C سقوط کردیم .الان هم مانده ام که آیا رای ندادن به نوبخت در مجلس باعث ترقی رشت می گردید ؟ یا تجربه ها وقدرت نفوذ وی باعث پسرفت این شهرستان می شد؟
شاید این مطالب من خوشایند برخی ها نباشد ولی من این مطالب را در تاثیر تعلق به جناح یا حزب نمی نویسم بلکه بر اساس دلسوزی و عدالت قلم ، نگارش می کنم.بنده در زمان انتخابات از طرفداران دکتر پزشکیان بودم .باید بگویم وفاق ملی کار بسیار پسندیده ای است و در همه جناح ها می شود نابغه ها را پیدا نمود و
انتظار می رود در انتخاب استانداران از افراد توانمند و مدیر استفاده شود.
با شناخت ۲۰ ساله ای که از ابوذر ندیمی در دوران نمایندگی وی دارم، به جرات می توانم بگویم که وی در حوزه مدیریت از جمله مدیران مقتدری است که توان اداره کرسی های بالای کشوری را دارد.وقتی وی پیگیرکاری می شد پشت استان وشهرستان به وی گرم بود که اتفاق بزرگی رقم خواهد خورد.
اگر بحرانی در شهرستان اتفاق می افتاد، چهره مصمم وفکور وی به آدم القا می نمود که شدت بحران بسیار کمتر از آن چیزی ست که ما فکرش را می کردیم.وادار نمودن مدیران شهرستانی به تحرک و تکاپو و ارتباط مستقیم با مردم ،تلاش وافر و رایزنی این مدیران با مدیران ارشد خود در جهت اخذ اعتبارات یا حل مشکل مردم از جمله خواسته ها و انتظارات وی از مدیران بود .درخواست وظایف فراتر از حوزه مدیریت شهرستانی،مدیران را از اتاق های شیشه ای و پشت میز نشینی تبدیل به مدیران میدانی نموده بود ؛ به گونه ای که اکثر مردم روستا نام تک تک مسئولین وی را می دانستند.
در مصاحبه با خبرنگاران در حوزه های مختلف سیاسی،اقتصادی ،فرهنگی و…بسیار تسلط داشت و حافظه قوی و حاضر به جواب بودن باعث فصاحت وبلاغت کلام وی میشد در تعطیلات مجلس ،مدیران شهرستانی از دست وی آسایش نداشتند و کمتر جمعه ای بود که این مدیران در کنار خانواده خود باشند و در روستاهای دورافتاده دنبال حل مشکلات مردم نباشند.
در حل مشکلات مردم به این ها بسنده نمی نمود بلکه دعوت مدیران استانی در تریبون های ازاد در دو شهرستان و گفتگوی نزدیک مدیران استانی با مردم باعث شده بود که علاوه بر حضور مداوم مدیران شهرستانی در دفتر مدیران ارشد ،مردم هم به دلیل دیدار نزدیک با مدیران کل در شهرستان ،بساری از مشکلات خود را از طریق استان حل نماییم .
خداوند را شاهد می گیرم که بیان این واقعیت ها تنها بخشی از ویژگی های مدیریتی ندیمی ست . به طور حتم وی از معدود مدیرانیست که گیلان به خود دیده است .
اما سالهاست که مردم گیلان از تدابیر مدیریتی وی بی بهره اند و با وجود علاقمندان زیاد در این استان ، از وجود وی استفاده نمی گردد.
شایسته است که جناب دکتر پزشکیان بانگاهی به دوران مدیریت و تجربه و دانش وی و با انتخاب وی به عنوان استاندار، گیلان ، “این کشتی به گل نشسته” را نجات دهد.قطعا با انتخاب وی گیلان متحول خواهد شد.