چاپ مطلب چاپ مطلب

اقتصاد گیلان(۹) انار+پادکست

اختصاصی همای خبر/❇️«استان گیلان»؛با مساحت
«چهارده هزار کیلومتر
مربعی»و جمعیت«دو و نیم
میلیون نفری»و«تراکم
جمعیت صد و هشتاد نفری»؛
یکی از استان«کوچک»و
«بسیار حاصلخیز»ایران است•
? ?
?{اَنار،نار یا انار خوراکی(نام علمی:Punica granatum)یکی از میوه‌های درختی است که دانه‌هایی اغلب قرمز و گاهی سفید یا رنگ‌هایی بین آن دو دارد.رنگ پوست آن نیز اغلب قرمز و گاه سیاه یا تقریباً زرد است؛این میوه در معدود کشورهای جهان نظیر ایران،افغانستان، پاکستان،عراق و ترکیه کشت می‌شود به همین خاطر عضو مرغوب‌ترین میوه‌های جهان و عضو ۱۰ میوهٔ برتر جهان است.}(اینترنت)
?{{برداشت انار ترش و شیرین در ۴۸۰ هکتار از باغ‌های استان گیلان
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: پیش بینی می‌شود ۳ هزار و ۸۷۷ تن انار ترش و شیرین به ارزش ۵۸ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از باغ‌های گیلان برداشت شود.
منوچهر پارسافر با اشاره به اینکه بیشترین باغ‌های انار ترش گیلان در شهرستان‌های ماسال، رودبار، املش و تالش قرار دارد افزود: ماسال با ۲۰۰ هکتار باغ انار ترش، رتبه نخست این محصول در گیلان را دارد.
?وی با بیان اینکه بیشتر شهر‌های گیلان باغ انار دارد گفت: شهرستان رودبار به دلیل شرایط آب و هوایی تنها تولید کننده انار شیرین با هزار و ۶۹۵ تن تولید در گیلان است.
?رودبار ۱۵۷ هکتار باغ انار شیرین دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به اینکه هزار و ۷۵۵ کشاورز گیلانی باغ انار دارند گفت: برداشت انار ترش در گیلان تا اواخر آبان ادامه دارد.
?کارشناسان معتقدند میوه انار برای اختلالات معده،مشکلات قلبی، مقابله با سرطان،مراقبت از دندان ها،درمان آرتروز، جبران کم خونی و بهبود دیابت مفید است.در گیلان با انار غذا‌های متنوعی پخت می‌شود که از آن جمله می‌توان به مرغ شکم پر، آش انار، خورشت انار، انار بیج،مرغ ترش و کال کباب اشاره کرد.}}
?(روابط عمومی سازمان
جهاد کشاورزی استان
گیلان(۱۴۰۱/۰۸/۰۵)
? ?
?ده کشور برتر تولید کننده
انار عبارتند از :
۱-ایران(Iran)
۲-هند(India)
۳-ترکیه(Turkey)
۴-افغانستان(Afghanistan)
۵-ایالات متحده(United States)
۶-چین(China)
۷-اسرائیل(Israel)
۸-مصر(Egypt)
۹-اسپانیا(Spain)
۱۰-بلژیک(Belgian)
?ایران،بزرگترین تولید
کننده انار در دنیا:
?با تولید سالانه هفتصد هزار تن انار در سال(آمارنامه کشاورزی ۹۶)،دارای رتبه اول تولید انار در جهان است.میتوان سطح زیر کشت باغات بارور انار را حدود ۶۹ هزار هکتار عنوان کرد و گفت: به طور متوسط عملکرد هر هکتار باغ انار ۱۰،۰۰۰ کیلوگرم است.کشورهای هند،چین،ترکیه و آمریکا به ترتیب رتبه‌های دوم تا پنجم تولید انار در جهان را دارا هستند.به گزارش فارس، مدیر کل میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد ادامه داد:سالانه حدود یک میلیون تن انار در کشور تولید می‌شود و همچنین اعلام داشت مهمترین ارقام تجاری انار که بیش از ۹۰ درصد را شامل می‌شود، انار ملس ساوه، رباب نیریز،قوجاق قم،اردستانی مهولات و بجستانی است.
?انار بومی کشور ایران تا کوه‌های هیمالیا در شمال هند است و یکی از اولین گیاهان اهلی شده‌است.ایران بزرگ‌ترین تولیدکننده اَنار در دنیا بوده و هندوستان دومین کشور تولیدکننده‌است
در ایران شهرستان‌های ساوه نی‌ریز و فردوس به‌ترتیب بزرگ‌ترین تولیدکنندگان اَنار هستند.
?اَنار در رنگ‌های مختلف از سفید تا سیاه وجود دارد و تقریباً در هر آب و هوایی و هرگونه خاکی می‌تواند رشد کند و میوه دهد،ولی آب زیاد در زمان رسیدن میوه باعث ترک خوردن آن میوه می‌شود. اَنار، گرمای زیاد با باد خشک و سرمای تا ۱۰- درجه سانتی‌گراد را می‌تواند تحمل کند.
?(آمار نامه کشاورزی ایران/۱۳۹۶)
?{{داده‌های صادراتی نیمه نخست سال جاری گمرک ایران نشان می‌دهد، ایران صرفا  ۷۵ هزار و ۳۹۷ دلار انار به ۸ کشور همسایه صادر کرده است.حجم اناری که به کشورهای عراق،کویت ، امارات،عمان،پاکستان،افغانستان،بحرین و ترکمنستان صادر شده نیز  ۱۷۳ هزار و ۷۸۸ تن است.
?در این بین ارزش هر کیلوگرم اناری که ایران در این مدت به کشورهای مختلف صادر کرده است،حداقل زیر  نیم دلار و حداکثر نزدیک به یک دلار بوده است.آمار شش ماهه نخست سال جاری نشان می‌دهد،ایران ۲۴هزار و ۷۷۶ تومان انار به بحرین صادر کرده؛ارزش دلاری این انار ۰.۹۹  است؛یعنی نزدیک به یک دلار است.بدین ترتیب بحرین گرانتر از سایر کشورهای هدف ایران، انار را از ایران می‌خرد.درمقابل کویت ارزانتر از سایرین این محصول را می‌خرد.در این بازه کویت انار ایران را ۰.۴۰ دلار یا ۱۰ هزار و ۴۵۸ تومان خریداری کرده است.}}
?(اکو ایران/نهم آبان ۱۴۰۱)
▶️سرشک▶️

با کانال همای خبر همراه باشیدhttp://@homaygilanir

نوشته:دکتر علی رحیم پور

صدا:میلاد علیپور

About مدیر خبر1

Check Also

 آغاز پروژه لوله گذاری کاروگیت خیابان شهید حق بین جهت هدایت آبهای سطحی توسط شهرداری لنگرود

 آغاز پروژه لوله گذاری کاروگیت خیابان شهید حق بین جهت هدایت آبهای سطحی توسط شهرداری لنگرود