چاپ مطلب چاپ مطلب

امپراطوری خوب یا بد ؟!(۱ ) / دکترعلی رحیم پور، دکتری اقتصاد

اختصاصی همای گیلان: ۱ ) آیا لشکر کشی به کشور های دیگر استعمارگری و امپراتوری نیست ؟
۲ ) در پاسارگاد یک نوشته ای هست که روی تخته ای یا سنگی ، که تعداد کشور هایی که به ایران هخامنشی باج و خراج می دادند .
البته هدیه ! کشور لیبی را پاک کرده اند .


۳ ) امروزه به راحتی در آمریکا؛ اختلاف طبقاتی شدید دیده می شود . بخش زیادی از ثروت آمریکا چپاول کشورهای دیگر تحت عنوان ” تجارت بین الملل ” است !
این چپاول مستقیم و غیر مستقیم خواه و ناخواه برروی ملت آن اثر می گذارد .
با این وجود اختلاف طبقاتی آن کشور شدید است . بحث” یک درصد و وال استریت “البته که در یاد هاهست .
امپراطوری هخامنشی هم بدین گونه بوده است و موئد این ادعا ها هم کاخ های عظیم پاسارگاد و جنگ های پیاپی هخامنشیان با یونیانیان و دیگران بوده است که بطور گسترده در تاریخ ثبت شده است .
قطعا جنگ اولین اثرمستقیم آن ، ازبین رفتن انسان ها و اثرغیر مستقیم آن توسعه فقر و بیماری کشور شکست خورده است و غارت اموال آن کشور تحت عنوان غنیمت و آذوقه سرداران کشور گشا بوده است . آن هم در روزگاران کهن که آغاز و انجام جنگ های برون مرزی به سال ها می انجامید !
ساختن کاخ های عظیم در ایران هخامنشی ؛ قطعا از زندگی مردم ایران و جهان برداشته می شد یا اینکه مانند امروز آمریکا ؛ کشورهای دیگر را استعمار می کردند و سرریز آن را به داخل می آوردند ! وسبب رفاه می شدند .
که این شیوه حکومتگری خلاف انبیای الهی بوده است !
۴ ) چطور فرعون های مصر مظهر اشرافیت و خدایگانی بوده اند و مردم برده شان که در قرآن در باره فرعون دوره حضرت موسی فراوان سخن رفته است .
اما حکومت هخامنشی و دیگران از این مفاسد بدورند ؟! و مظهر آزادیخواهی و حقوق بشر اند ؟!
آیا در جنگ هخامنشیان ؛ سربازان امپراتوری ایران کشته نمی شدند و سرباران دشمن روبرو چی ؟!
به قول معروف ؛” صیقلی” بدون ” دود ” نمی شود ! و جنگ بدون خونریزی !
شدت و حدت جنگ به کهنه یا نو بودن جنگ ابزار های نظامی زمان ؛ بستگی دارد .
چنانکه می دانید تاریخ ایران از نظر جنگ های داخلی و خارجی بسیار ” پربار! ” است . بیشتر تاریخدانان و تحلیلگران ؛ یکی از مهمترین علت های عدم انباشت سرمایه در ایران را حمله مغول می دانند که به زبان امروزی زیرساخت های ایران را نابود کرده است .
۵ ) چرا بخشی از ایرانیان ؛ حمله اسکندر ؛ عرب ، مغول ، روس و انگلیس را به ایران تجاوز می دانند خصوصا اعراب را ( چون زبان و دین شان را عوض کرد )!
اما تجاوزات مکرر شاهان هخامنشی و ساسانی به یونان ، مصر و نصف دنیای آنروز را آزادیخواهی و انسانی می دانند و حتی عده ای مسلمان با برداشتی که از اسلام و قرآن دارند کوروش را ذوالقرنین می دانند !
فرضا درست باشد. آیا تاکنون شنیده است یا خوانده اید که یک پیامبر الهی در کاخ زندگی کند .
قرآن به صراحت گفته است : ما در هیچ قریه ای [ دولت – شهر ] پیامبری نفرستادیم جز آنکه مترفین ( سرمایه داران عیاش ) گفتند که به آن چه آورده ای ما کافریم . { سبا – ۳۴ }
خاصیت جنگ مانند خاصیت آتش است که جز ویرانی و نابودی ارمغان دیگری نداشته و نخواهد داشت .
چگونه می توانیم بگوییم آتش انداختن امپراتوری ایرانیان کهن به خرمن زندگی دیگران نیکوست و آتش اندازی امپراتوری های بیگانه در خرمن زندگی و اقتصاد ایرانیان نکوهیده ؟!
حمله شیر به آهویی و دیدن آن از قاب تلویزیون و دور بودن از صحنه جنایت ؛ به نظر برخی ها باشکوه و جذاب می نماید !اما باید بدانیم و دریابیم که آن آهوی نگون بخت نیز خانواده دارد و برایش نگران اند و در انتظار .
تازه این در جغرافیای جنگل های طبیعی یا ساختگی رخ می دهد و قانون آن نیز غریزی و طبیعی است اما قانون انسان ها در روزگاران کهن یا آسمانی بوده است مانند قلمرو دریای مدیترانه و زمینی بوده است مانند خاور دور که همواره توسط امپراتوران خرد و کلان آنروز جهان؛ این آموزه های رحمانی یا انسانی نادیده گرفته شده است .
حمله و تجاوز به ایران سبب اشرافیت اعراب و بردگی ایرانی ها در مناطق عرب نشین شد که می دانید و ظهور بنی امیه و عباس و چند پارگی ایران برای قرن ها .
بعد هم گفته شد انوشیروان عادل !بود. انوشیروان ؛ عدالتش همین بس که در یک روز و در زمان ولیعهدیش به سفارش موبدان زردشتی ، ۲۸ هزار مزدکی را به ظاهر به بهانه جایزه دادن و در باطن ؛ ( دیگر اندیشی و مخالف مذهب حاکم ) کشت و در چاله ای وارونه ساخت ! و بعد هم خود را انوشیروان ( دارنده روح جاویدان ) نامید .
بعد داستان پسر کفشگر و … که می دانید .
کاخ های متعدد ساسانیان و پرده شادروان( پرده ای که در بارگه عام !آویزان می کردند تا بخارات عوام ؛
فضای کاخ را نیالاید ).
نتیجه : ما در تاریخ ایران و جهان
نداریم پادشاهی که عادل باشد !
مگر کاخ با کوخ سازگار است ؟!
شکوه پاسارگاد آنروز
مانند شکوه
جزیره ی کیش امروز است
/دکترعلی رحیم پور. دکتری اقتصاد

About سردبیر

Check Also

فرار؛از”روستا”؛ قرار؛در”شهر”(۱۰)

🌓فرار؛از”روستا”؛ 🔶قرار؛در”شهر”🌘(۱۰) یادداشت از علی رحیم پور سرشکه  ۲)○استان البرز○ (بخش سوم) ○چای دبش○ شرکت …