همای گیلان:علی باستانی اظهار کرد: رفلاکس معده، احساس ناخوشایندی است و در صورت شدت گرفتن، زندگی را به کام هر کسی تلخ میکند؛ عارضهای که در اصطلاح عامیانه به ترش کردن معروف است و این سوزش پس از خوردن غذا یا در ساعات پیش از خواب، تشدید میشود.
وی با اشاره به اینکه رفلاکس از شایعترین بیماریهای گوارشی است، افزود: رفلاکس به بازگشت محتویات معده به مری گفته میشود که بصورت سوزش سر دل، برگشت محتویات غذایی و در مواردی بصورت سوزش ناحیه حلق، سرفههای مزمن و درد قفسه سینه، ظاهر میشود و در موارد خفیف و پس از غذا خوردن، میتواند طبیعی شمرده شود.
باستانی ادامه داد: رفلاکس معده در مواردی ممکن است باعث ناراحتی شدید شده و با عوارض مهمی همراه باشد، هر چند رفلاکس در بیشتر موارد خوش خیم بوده و با اقدامات ساده قابل کنترل است، اما در موارد شدید و طول کشیده میتواند با عوارض مهم و حتی سرطان مری همراه باشد.
این فوق تخصص تصریح کرد: مواردی که به بهبود رفلاکس کمک میکند، اصلاح شیوه زندگی است شامل نخوابیدن بلافاصله بعد غذا حداقل ۴۵ دقیقه تا یک ساعت، استفاده از بالشهای بلند با ارتفاع حدود ۲۰ سانتیمتر، رژیم غذایی مناسب و خودداری از مصرف غذاهای چرب، نعناع، شکلات، قهوه و چای، کاهش وزن، ترک سیگار و الکل است.
باستانی در مورد رفلاکس معده یادآور شد: در موارد شدید که رفلاکس معده طول کشیده و همراه با علائمی مثل کاهش وزن، گیر کردن غذا در مری، استفراغ مکرر، سیاه شدن رنگ مدفوع یا سابقه خانوادگی سرطان مری است، مراجعه به پزشک و اقدامات تشخیصی تکمیلی مثل آندوسکوپی، ضروری به نظر میرسد.ایسنا
مصرف سیر خام بهتر است یا پخته؟
یک متخصص تغذیه با اشاره به خواص درمانی سیر گفت: مصرف روزانه سیر تا ۸ درصد فشار خون بالا را کاهش میدهد و مانع تصلب شرایین میشود. |
مرتضی صفوی در رابطه با خواص درمانی سیر اظهار داشت: مصرف سیر، خواص درمانی بسیاری داشته و در واقع گیاه دارویی به شمار میرود که بسیاری از افراد به دلیل بوی آزار دهنده آن در جمع، از خوردن آن امتناع میورزند.
وی افزود: سیر چربی خون را کاهش داده و فشار خون را تنظیم میکند و برای بیماران قلبی مصرف آن توصیه میشود. همچنین جهت پیشگیری از سرطان روده، پروستات و ریه مناسب است و از آلرژی، اسهال، درد مفاصل، آرتروز و فشار خون بالا در ماههای آخر بارداری جلوگیری میکند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مصرف سیر تا ۸ درصد از فشار خون بالا را کاهش میدهد گفت: همچنین خوردن این داروی گیاهی مانع تصلب شرایین میشود. سیر بهتر است با معده خالی مصرف نشود و ترجیحاً به صورت پودر یا ترشی برای کسانی که به بوی آن حساساند مصرف شود.
به گفته صفوی، سیر قدیمیترین گیاهی است که خواص ضد سرطان داشته است. پزشکان قدیم در هند نیز برای درمان عفونتهای قارچی، میکروبی و تومورها مصرف آن را توصیه میکردند.
وی تصریح کرد: سیر خام فعالیت بیولوژیکی کمتری در بدن داشته و با پختن و جویدن خاصیت آن بیشتر میشود بنابراین توصیه میکنیم خانوادهها برای پیشگیری از بیماریها و حفظ سلامت خود مصرف روزانه سیر را فراموش نکنند/جام جم انلاین