ایران کشوری با نه درصد ثروت دنیا ، و یک درصد جمعیت در جهان ✍ رضا بژکول پژوهشگر اجتماعی
مدیر خبر1 خرداد 17, 1402مقالهدیدگاهها برای ایران کشوری با نه درصد ثروت دنیا ، و یک درصد جمعیت در جهان ✍ رضا بژکول پژوهشگر اجتماعی بسته هستند251 Views
اختصاصی همای خبر/با اندکی تحمل می شود از تیتر بفهمیم که کجا ایستاده ایم !
همه از فقر و فساد می نالند. از دولت محترم جدید تا مجلس انقلابی ، تا مدیران اجرایی از گذشته تا به امروز ، از چپ تا راست از هر صنفی از فقر می نالند.
اما یکی نیست بپرسد دانستن شرط عقلانیت است اما عملکردن به شعارها شرط ماندن برای زیستن، پس چرا زمانی که قدرت دارید ، عمل نمی کنید!
کدام کشوری با نه درصد ثروت و یک درصد جمعیت از فقر می نالند ؟
کدام کشوری با داشتناآین همه منابع زمینی و طبیعی هنوز در زندگی یومیه خود مانده و می نالد ؟
کدام کشوری با چهار فصل بکر با بهترین نیروی انسانی در چهار عمل اصلی که طراز دهنده دخل و خرج و شفافیت و ایجاد رفاه است ، باز می ماند؟ و…..
برای اینکه فقر را در جامعه بزداییم نیازمند چند اصل مهم هستیم تا انها را بازبینی و روی آن تمرکز کنیم تا اقتصاد و سیاست را در کنار هم بپرورانیم !
?اصل اول :
شایسته سالاری است که می تواند داشته های ما را در جهت درست و بهینهراز تولید تا توزیع و عدالت اجتماعی بسترسازی نمایید .
?اصل دوم :
شفافیت است که می تواند ما را از همه چیز اگاه کند ، دخل و خرج ها را کنترل نمایید و جلوی هر فسادی را بگیرید، که لازمه اش داشتن مطبوعات ازاد ، احزاب ازاد و رسانه ازاد است .
? اصل سوم :
ازادی است که می تواند مرجعی باشد برای بیان خواسته ها و نیازها و اگاه کردن دولت ها از مشکلات بوجود امده یا بوجود اورندگان ، که آن هم نیازمند جامعه مدنی قوی و آزاد است
?اصل چهارم :
گفتگو است که می تواند یک کشور را از شرایط بوجود امده و کاستی ها و کمبودها و البته راه حل های علمی نجات دهد ، که آن هم لازمه اش گفتگوهای جمعی و تخصصی توسط اقتصاددانان اکادمیک ،اگاه و مستقل که خوشبختانه در کشور به وفور دیده اما در پستو خانه ها یا دانشگاه ها نشسته اند ، استفاده کرد ..
?اصل پنجم :
داشتن ثبات اقتصادی است که می تواند امید را در جامعه زنده کند ثبات اقتصادی پیش زمینه ثبات زندگی و ثبات در جهت رفتن به سوی رفاه برای زیستن بدون دغدغه در خانواد ها که ان هم نیازمند دولت مقتدر و عملگرا و شایسته سالار است .
اصل های دیگری هم می شود اضافه کرد تا برای ثبات اقتصادی و رفاه اجتماعی و سلامت عمومی از آن بهره گیریم .
حال که دولت ، مجلس ، قوه قضاییه یکدست شده اند و بعد از سالها منتج به نتیجه امیدواریم هموار کننده خواسته های بالا باشند تا از انی که بودیم ، به آنی که باید باشیم ، برسیم