همای گیلان: رضا میرمعنوی تئاتر را یک هنر دولتی دانست و اظهار کرد: از صفر تا صد سرمایهگذاری تئاتر بهعهده دولت است.
وی با بیان اینکه اخیراً سرمایهگذاری در حوزه تئاتر افت قابل محسوسی داشته است، ادامه داد: سمت و سوی تئاتر در حال تغییر مسیر به طرف خصوصیسازی است.
این بازیگر گیلانی سریال معمای شاه، حمایت سرمایهگذاران بخشخصوصی از تئاتر را موجب انتفاع آن از بخش دولتی خواند و گفت: این روند به پیشرفت تئاتر در سطح کشور کمک میکند.
وی با بیان اینکه خصوصیسازی در عرصه تئاتر شمه رقابتی آن را نیز افزایش میدهد، افزود: گیلان سالنهای کافی برای اجرای تئاتر دارد، اما تجهیزات کافی برای اجرای تئاتر مانند نور و صحنه و لباس و دکور را ندارد.
میرمعنوی با اشاره به اینکه مدیران گذشته ما در این عرصه نیز هیچ آرشیوی برای ابزار تئاتر در گیلان تهیه نکردهاند، خاطرنشان کرد: سالنهای گیلان پاسخگوی اجرای تئاتر در سطح استان است.
وی بزرگترین ضعف تئاتر کشور را نبودن متن نمایشنامه عنوان کرد و افزود: به دلیل ضعف در نگارش نویسندگان، هنوز نمایشنامههای ما بر اساس نمایشنامه بزرگان تئاتر در کشور صورت میگیرد و در واقع افرادی مانند رادین و … حرف نخست را در تئاتر ایران میزنند.
عضو شورای نظارت و ارزشیابی تئاتر گیلان، با اشاره به اینکه مرور زمان نتوانسته از نویسندگان جوان ما نویسنده مطلوب بسازد، تصریح کرد: گاهی نویسندگان جوان ما خوب مینویسند، اما به طور کلی هنوز اعتمادی به نوشته آنها وجود ندارد، اما در این عرصه تلاش میشود تا قوت بیشتری به دست بیاید.
وی با اشاره به تقویت رشته ادبیات نمایشی در دانشکدههای کشور، خاطرنشان کرد: اخیراً جوانان زیادی در این رشته مشغول تحصیل هستند و نسل امروز نیازمند نمایش تئاتری است که دیالوگ امروز را در خود داشته باشد.
میرمعنوی به حضور جوانان در فضای مجازی و برنامهسازی در صدا و سیما به ویژه سیمای گیلان اشاره کرد و گفت: طنز تعریف خاص خود را دارد و کارهایی که از سیمای گیلان پخش میشود، طنز نیستند، مضحک و شوخی است گویا یک جوک را به نمایش در آوردهاند.
وی اضافه کرد: طنز به نمایشنامههایی گفته میشود که مفرح و خندهآور باشد و مخاطب همراه کمدین میخندد و در واقع کمدین با انتقاد از برخی مسایل اجتماعی مخاطب خود را میخنداند.
بازیگر نقش دکتر فروغی در سریال معمای شاه ادامه داد: در طنز کمدین هم مخاطب را میخنداند و هم او را به فکر وا میدارد که به نکته مورد نظر بیشتر توجه شود، طنز زبان انتقادی بوده و پرداز واقعی در گیلان نداریم و این کاراکترهایی که ایفای نقش میکنند، ساختگی است.
وی به استقبال جوانان و نوجوانان از بازیگری اشاره کرد و گفت: از آنجا که پس از آموزشهای لازم در آموزشگاههای بازیگری به جوانان تولید به قدری نیست که از تمام این استعدادها استفاده شود، جوانان و خانوادهها ناامید شدند و جذب فیلم و سریال نمیشوند.
میرمعنوی با تصریح بر اینکه سیمای گیلان توان به بازی گرفتن تمام آموزشدیدگان جوان را ندارد، خاطرنشان کرد: تولیدات کافی در زمینه فیلم و سریال در استان وجود ندارد.
وی هنر را زبان گویای جامعه دانست و یادآور شد: علاقه جوانان به عرصه بازیگری به خاطر این است که خانوادهها تمایل دارند فرزندان آنها در عرصه هنر به جامعه خود خدمت کنند.// فاررس