با حکم محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی، حبیب جهانساز به عنوان رییس جدید سازمان چای کشور منصوب خواهد شد.
همای گیلان، در تازه ترین تحولات در وزارت جهاد و کشاورزی، حبیب جهانساز با حکم محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی جانشین محمد ولی روزبهان در رییس سازمان چای خواهد شد.
محمد ولی روزبهان در گفتگویی خبر تغییر و کنار رفتن خودش از سازمان چای کشور را تایید کرد. جهانساز پیش از این معاون بهبود تولیدات گیاهی جهادکشاورزی استان گیلان بود. وی همچنین دانش آموخته رشته کشاورزی است.
محمد ولی روزبهان در حدود ۳ سال و نیم رییس سازمان چای کشور بود. وی در اواخر مهرماه سال ۱۳۹۳ جانشین علی محرر در سازمان چای کشور شده بود.
در طول چند سال و تغییر و تحولات اخیر شاید تنها حکمی که در خصوص مدیریت سازمان چای شاید بحق ترین حکم ؛ حکم مسئولیت مهندس جهانساز باشد در این مجموعه .
چرا که تمام روسای اخیر نه بر اساس لیاقت و پیشبرد و کمک به صنعت چای بلکه فقط با بازی سیاست و به سفارش این و اون گمارده !!شده بودند.
به روند رشد مسئولیت جناب مهندس جهانساز اگر دقت شود تنها فردیست که از بدنه کشاورز و کشاورزی بوده و درد کشاورز و چایکار را میداند .
اما به جرات میتوان گفت در شرایط کنونی جرات میخواهد مسئولیت سازمان چای پذیرفتن ، چراکه با تشدید تحریم ها و حمایت همه جانبه دولت از محصولات کشاورزی مثل گندم و… که با رزق روزانه مردم سرکار دارد در سالهای آتی اگر وضع به همین منوال پیش برود صنعت چای به قهقرای بیشتری خواهد رفت چراکه دولت در روزگار خوشی حتی نتوانست دست کمکی به موقع برای چایکار باشد و همیشه در دادن پول و تسهیلات به چایکاران خلف وعده کرده به طوریکه مساحت باغهای چای شمال از۳۲ هکتار به زیر ۱۸ هکتار رسیده است و این چایکار بوده که هر روز فقیر و فقیرتر شده است و مسولینی که رزومه مدیریتشان را فقط پرکردند.
اگر به نتیجه خروجی تمام مسئولین سازمان چای در طول چند سال اخیر نگاه کنیم جز چند آمار از برگ سبز استحصالی و حتی چای خشک که آن هم در راستی آن دارای شبهاتی است ، دستاوردی نداشته اند و اگر مسولان اواخر وام بهزراعی اندک و بی موقع را در طبل و کرنا کردند چیزی جز افزون بدهی هر ساله و انتقال آن از سالی به سالی دیگر نبود چراکه مهم ابتدا کیفیت و کمیت محصول ، رضایت چایکار و رضایت کارخانه دار بوده که تماما از نارضایتی دم میزنند و نشان از تعارض آمارهای رشد سطح محصول ، کیفیت با واقعیات کنونی در این صنعت دارد .
باید واقع بین باشیم که اگر قرار است مهندس جهانبازی همان رویه قدیم مسولان را پیش بگیرد و کار بنگاه داری کند ( محصولی از کشاورز بخرد به کارخانه دار دهد و بعد منتظر سوبسید دولت باشد ) و نتواند از ظرفیتها و نیروهای با سواد و حتی با تجربه موجود و ایجاد تعامل با سازمانها و صنعتگران همسو بهره ببرد و همچون مسئولین گذشته این مجموعه در دایره بسته دور باطل بزند و اگر نخواهد از حضور نیروهایی با توان بالای هوش و علم بهره ببرد اگر نتواند در جذب نیروهای جوان و با انگیره و با سواد نه فقط در فصل برداشت در کارخانجات بلکه زمان بهزراعی در پاییز و زمستان بهره مند شود و نتواند راهکاری جدید ارایه دهد مطمنا حضور او فرقی با دیگران نخواهد داشت و دوسال آخر کار خودرا با پیشینه ای نامطلوب بازنشست خواهد شد !!
اگر قرار به آمدن مهندس جهانبازی جهت برون رفت از شرایط کنونی و ایجاد شرایط بهتر جهت نگهداری از باقیمانده باغهای چای موجود است ( چرا که کمتر کسی حاضر است به ایجاد باغ چای جدید اقدام کند ) باید از افرادی در کنارش بهره ببرد که علم و حلمشان شرایط را بهبود دهد چرا که افراد کنونی حاضر اگر طرحی برای رفع مشکل چای و چایکارن داشتند وضعیت چایکار این چنین نبود !!!
چای تنها محصول در جهان است که یک بار کشت میشود و در شرایط مطلوب تا صد سال قابلیت بهره برداری حتی تا سالی بیشتر از پنج بار را دارد و این را زمانی مسولین درک خواهند کرد که این محصول تا حداکثر بیست سال آینده با توجه به پایان عمر بوته های چای و ایجاد کشت و کار جدید با هزینه های گزاف روی دستشان بماند.
برای مهندس جهانساز آرزوی موفقیت می کنیم و امیدوارم به آهن سرد تا به امروز مسولان نکوبد و ابتدا با سروسامان بخشیدن نیروهای موقت و جوان ( که سالهاست با بی مهری مسولین گذشته که اگر نیت و حضورشان اگر خیر بود در بدنه سازمان چای با حجم بالای بیکاری در گیلان سعی در جذب این نیروها و رونق صنعت چای همت می گماشتن ) در استرس از دست دادن شغل نصفه و نیمه ، انگیزه کافی برای کار و ایجاد و انتقال طرحهای موفق به روسای خود ارایه می دادند
و دوم با استفاده از تمام ظرفیتهای موجود علمی و عملی با خروج از دایره بسته کنونی و استفاده از افراد توانمند در کنار خود؛ مطمنا روزهای بهتری را میتوان برای صنعت چای متصور خواهیم بود.