جلسه آموزش دهیاران و روسای شوراهای اسلامی روستاهای بخش سنگر صبح امروز با حضور موسوی کارشناس C.B.R ، پورقاسم معاون اداره بهزیستی رشت ، رحیمی بخشدار سنگر و دهیاران وروسای شوراهای اسلامی سنگر در کتابخانه امام خمینی این بخش تشکیل شد.
در ابتدای این جلسه رحیمی بخشدار سنگر با اشاره به اینکه طرح ( سی.بی.آر ) از سال ۱۳۷۱ در ایران اجرا شده است گفت: الحمدالله ایران در اجرای این طرح با برنامه ریزی هایی که شده به خصوص در بخش روستاها امروز در جهان در جایگاه خوبی قرار دارد.
رحیمی مردم ایران را مردمی احساسی و متمدن دانست که همواره دستگیر افراد مظلوم و کسانی که به نحوی فرصت برابری با دیگر اعضای جامعه را ندارند هستند.
وی حضور دهیار در روستاها را برای اجرای دستورالعمل وهماهنگی برای اجرای برنامه ها را لازم و ضروری دانست.
بخشدار سنگر توانبخشی مبتنی بر جامعه را برنامه خوبی که می تواند باعث الحاق افراد معلول به جامعه وشکوفایی توانایی های آنها شود دانست و از همه مردم متعهد و دهیاران و شوراهای روستاها خواست تا با همکاری یکدیگر در اجرای این طرح کمک کنند تا مشکلات معلولین در روستاها برطرف شود.
موسوی کارشناس (سی .بی . آر ) و معاون اداره توانبخشی رشت در این نشست با بیان اینکه ، فرد معلول حق بهره گیری از اشتغال ، دسترسی به امکانات موجود در جامعه و … را دارد گفت : وظیفه همه ماست برای اینکه این افراد به خود باوری برسند و توانایی های آنها شکوفا شود کمک کنیم.
وی اضافه کرد : معلولین حتی می توانند در مناسک سیاسی نیز حضور پیدا کنند و از لحاظ حضور و تفکر تاثیر گذار باشند.
کارشناس سی .بی .آر و توانبخشی استان توامند سازی معلولین و برابر فرصتها ، ارتقاء کرامت انسانی فرد معلول و خانواده وی در جامعه و ارتقاء عزت نفس معلولان همراه با برخورداری اجتماعی آنها در جامعه از طریق مشارکت جامعه در قبول مسئولیت برنامه توانبخشی را از اهداف کلی این طرح دانست.
موسوی همچنین پیشگیری از تشدی اثرمعلولیت و عوارض آن ، کاهش موانع تسهیل دسترسی معلولین به امکاناتموجود در جامعه ، کار آفرینی واشتغال برای افراد دارای ناتوانی ساکن در روستاها ، افزایش مشارکت اجتماعی معلولان در فعالیت های سیاسی ، اجتماعی و فرهنگی و آگاه سازی جامعه نسبت به معلولان و توانبخشی آنان را از دیگر اهداف این طرح دانست.
وی در ادامه لازمه اجرای این طرح در روستاها را تشکیل شورای فنی توانبخشی مبتنی بر جامعه دانست وگفت : این شورا از هفت نفر تشکیل میشود که : رئیس یا یک نفر از اعضای شورای اسلامی روستا به عنوان رئیس این شورا تعیین میشود ، دهیار روستا به عنوان دبیر ، یک نفر از معتمدین محل به عنوان خزانه دار ، یک نفر توانیار اجتماعی ، یک نفر توانیار سلامت ، یک نفر به نمایندگی از خانواده های معلولین و یک نفر از معلولین فعال روستا به نمایندگی از سایر معلولین روستا اعضای این شورا تشکیل می دهند.
این کارشناس شرایط تشکیل شورای توانبخشی در روستاها را دارا بودن خانه بهداشت و دهیاری عنوان کرد و افزود : دهیاری روستاهای مربوطه ، دبیرخانه شورا می باشد و جلسات شورا در محل دهیاری تشکیل میگردد.( جلسات این شورا حداقل یکبار در ماه می بایست تشکیل شود)
موسوی اضافه کرد ، روستاهایی که فاقد شورای اسلامی یا دهیاری هستند ، در صورت پیشنهاد پایگاه سی. بی آر شهرستان به شورای اسلامی روستای مجاور و قبول شورای اسلامی روستای مذکور می توانند به عنوان روستای قمر تحت پوشش خدمات سی. بی .آر قرار گیرند.
این مسئول تشکیل صنوق شورا ، ارائه آمار واطلاعات خدمات انجام شده وگزارش هزینه های صندوق به مرکز سی . بی .آر شهرستان ، همکاری جهت حمایت مالی از معلولان تحت پوشش ، کمک به تحصیل در مدارس و حرفه آموزی جهت معلولان و… را ازجمله وظایف شورای مبتنی بر جامعه روستا داست.
وی اضافه کرد ، مسئولییت صندوق و هزینه کرد بر عهده شورا می باشد وهر شش ماه می بایست گزارش میزان گردش حساب صندوق و میزان هزینه کرد شورا با ذکر محل هزینه کرد برای دولت ارسال نماید.
موسوی وظایف دهیاری ها در این طرح را پیگیری مکاتبات وانجام امور مربوطه نظارت بر فعالیت و ارزیابی توانیاران ، تشکیل منظم و منسجم جلسات شورا ، همکاری در برگزاری دوره های آموزشی برای توانیاران و … عنوان کرد.
کارشناس سی . بی . آر خاطر نشان کرد که به ازای هر ۲ هزار نفر یک توانیار اجتماعی میتواند فعایت کند ومی بایست حتما در دوره های آموزشی توانیاران شرکت کنند.
موسوی بازدید مستمر از منازل معلولین تحت پوشش خدمات ، شناسایی ، ارزیابی ونیاز سنجی و ثبت اطلاعات در فرم های مربوطه ، انتخاب مربی آموزشی خانواده ها و معلولین، ارزیابی خدمات ارائه شده به خصوص در خانواده ها و… را جزء وظایف توانیار بر شمرد.
وی افراد کم بینا ، ناشنوا ، افرادی که مشکل یاد گیری دارند ، بیماران روانی مزمن و افرادی که توانایی حرکتی ندارند را جزئ این طرح دانست و از همه دهیاران و شوراهای اسلامی روستاها خواست تا در اجرای این طرح همکاری لازم را انجام دهند.