اختصاصی همای گیلان، ۱۴تیرسالروز تصویب تاسیس دهیاری ها و شهرداریها است و بعنوان روز دهیار و روز شهردار اقدامی ارزشمند و فرصتی مناسب برای تجلیل از فعالیت های خالصانه شهرداران زحمت کش وپرتلاش و خادمین بخش مدیریت روستایی است.
دهیاران و شهرداران بعنوان اولین حلقه زنجیره مدیریتی کشور می باشند که تمام زحمات عرصه عمران و آبادانی و توسعه فرهنگی،اجتماعی و اقتصادی روستاها و شهرهای کشور بر دوش آنان می باشد به این مناسبت در شهرها وبخش های مختلف استان گیلان ازجمله بخش اطاقور مراسم تجلیلی ازسوی بخشداری برگزار شد واز زحمات وتلاشهای دهیاران این بخش قدردانی گردید.
بخش اطاقور بزرگترین بخش شهرستان لنگرود است که تعداد ۴۶دهیاری دارد و از پتانسیلهای بسیار خوبی در زمینه های مختلف ازجمله گردشگری وکشاورزی برخوردار است که با برنامه ریزی اصولی میتواند به یکی از مناطق گردشگری استان گیلان تبدیل شود واین میسر نمیشود مگر با همکاری ،تعامل وتلاش همه جانبه همه عوامل دخیل در تصمیم سازی این بخش اعم از روستاها وشهر الحمدالله درسالهای اخیر این بخش با نگاه ویژه مسوولین شهرستان همچون نماینده مردم لنگرود درمجلس شورای اسلامی، فرماندار و بخشدار توانمند این بخش روبه سوی توسعه وپیشرفت درحرکت است.
در حاشیه مراسم تجلیل از دهیاران باشیرزاد روشن،بخشدار اطاقور به گفتگو پرداختیم و وظایف یک دهیار را جویا شدیم.بخشدار اطاقور دراغاز این گفتگوبا تبریک روز دهیاریها وشهرداریها به همه دهیاران زحمت کش بخصوص دهیاران بخش اطاقوردهیاری را سازمانی مدنی و نیمه دولتی در کشور ایران دانست که در درون روستاها به انجام وظیفه میپردازد.
وی افزود:این سازمان تحت نظر دهیار اداره میشود و عملکردش مشابه سازوکار شهرداری در شهرهای این کشور است.
روشن خاطرنشان کرد:دهیاریها دارای کارکردهای متعددی هستند که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱- بازوی اجرایی شورای اسلامی در نظام مدیریت روستایی.
۲ – ارائهدهنده خدمات و تسهیلات عمومی.
۳ – تقویت کننده روند توسعه اجتماعی و فرهنگی.
۴ – بسترساز شهرهای آینده و کنترلکننده روند مهاجرت از روستا به شهر.
۵ – حافظ امکانات زیربنایی احداث شده در نواحی روستایی.
۶ – تقویتکننده روند توسعه کشاورزی.
۷ – قابلیت تصدی بسیاری از وظایف بخش دولتی.
۸. بهبود وضع زیستمحیطی روستا
وی درادامه به ویژگیهای یک دهیار موفق اشاره نمود وگفت:
اگر بخواهیم مسیر روشن تری از وظایف یک دهیار موفق ترسیم نمائیم، باید بگوییم که یک دهیار بایستی ۶ گام اساسی را فراراه خویش قراردهد.
دهیار باید وضعیت موجود روستا را کاملاً بشناسد.
در ابتدا دهیار بایستی از وضع موجود روستا شناخت کافی به عمل آورد که این شناخت خود در سه دسته کلی تنظیم میشود:
شناخت محیطی-کالبدی روستا (جاده ها،کانالهای آبیاری، مدرسه، درمانگاه ،زمینهای مسکونی و کشاورزی و … بهطور کلی هر روستا باید نقشه داشته باشد)
شناخت ویژگیهای اجتماعی روستا (جمعیت روستا-مرد و زن و جوان و پیر-مهاجرتهای فصلی و دائمی و گروهها و احزاب روستا)
شناخت منابع درآمدی و فعالیتها در روستا (فعالیتهای اقتصادی ،کشاورزی، دامداری، صنایع دستی و ماشینی و کارخانهها)
دهیار باید مسائل و مشکلات و نیازهای روستا را بشناسد.
دهیار باید با مشورت و نظرخواهی مردم مسائل و مشکلات و نیازها را اولویت بندی کند.
دهیار با همکاری کمیتههای متشکل از مردم و مسئولین راه حلهای قابل اجرا را پیدا کند.
از این راه حلها بهینهترین را انتخاب و منبع کسب درآمد و اجرای آن را تعیین کند. باید مشخص شود که چقدر پول و از کجا باید تأمین شود و ریز حسابهای مالی آن برآورد شود.
ودرنهایت با تعامل خوبی که با مسوولین بخش وشهرستان واعضای شورای اسلامی روستای خود برقرار میکند میتواند به این اهداف جامه عمل بپوشاند.
بعنوان نمونه بخش اطاقور در زمینه گردشگری بسیار مستعد است دهیاران محترم با شناسائی موقعیتهای گردشگری روستایشان میتوانند در رشدو شکوفایی منطقه نقش بسزایی داشته باشند وچشم انداز خوبی را برای اینده این بخش ترسیم نمایند.