چاپ مطلب چاپ مطلب

به همت شورای شهر رشت؛ خانه هوشنگ ابتهاج خریداری می شود

به گزارش همای گیلان_نقل از گیلان مصور، عصر امروز طرح دو فوریتی خرید خانه هوشنگ ابتهاج، استاد غزل معاصر ایران، در صحن شورای شهر رشت اعلام وصول شد.

این طرح که از سوی رضا رسولی، رئیس کمیسیون توسعه و عمران شهری شورا ارایه و از سوی دیگر اعضای شورا امضا گردید، اعلام وصول و مقرر شد با توجه به بررسی جزییات بودجه عمرانی سال آتی، خرید خانه هوشنگ ابتهاج در ابتدای خیابان استادسرای رشت در دستور کار قرار گیرد.

امیر هوشنگ ابتهاج سمیعی گیلانی متخلص به ( ه. الف سایه ) در ششم اسفند ماه سال ۱۳۰۶ در رشت متولد شد. او اولین فرزند فاطمه رفعت و میرزا آقا خان ابتهاج و یکی از چهار فرزند و تنها پسر خانواده بود …
پدرش آقاخان ابتهاج از مردان سرشناس رشت و مدتی رئیس بیمارستان پورسینای این شهر بود.
هوشنگ ابتهاج شروع تحصیل و ادامه‌ی تحصیلات ابتدایی و بخشی از تحصیلات دبیرستانی در مدارس عنصری ، قاآنی ، لقمان ، و شاهپور در شهر رشت و بعد برای کلاس پنجم متوسطه در دبیرستان تمدن تهران سپری کرد . در سال ۱۳۱۸ با موسیقی و سرودن شعر آشنا گردید . وی در جوانی دلباخته دختری ارمنی به نام گالیا شد که در رشت ساکن بود و این عشق دوران جوانی دست مایه اشعار عاشقانه‌ای شد که در آن ایام سرود. بعدها که ایران غرق خونریزی و جنگ و بحران شد، شعری با اشاره به همان روابط عاشقانه‌اش با گالیا سرود.

ابتهاج در آغاز ، همچون شهریار ، چندی کوشید تا به راه نیما برود اما نگرش مدرن و اجتماعی شعر نیما، به ویژه پس از سرایش ققنوس، با طبع او که اساسا شاعری غزلسرا بود همخوانی نداشت. پس راه خود را که همان سرودن غزل بود دنبال کرد. برخی از دوستداران شعرش، او را در غزلسرایی بعد از حافظ بهترین غزلسرا می‌دانند.

با کانال همای خبر همراه باشید

About عطیه نصرتی

Check Also

شهید رئیسی الگوی تحقق مکتب رفتاری برای حاکمان بود

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله ولی‌الله لونی الیگودرزی ظهر سه‌شنبه در مراسم اولین سالگرد شهدای خدمت و شهید رئیس‌جمهور آیت‌الله رئیسی در مسجد شهدا با اشاره به اینکه ما باید به سمت اصلاح تفکر سیاسی برویم، اظهار کرد: شهید رئیسی الگوی تحقق مکتب رفتاری برای حاکمان بود. وی با بیان اینکه شخصیت شهید رئیسی نمادی از شهید سلیمانی است که امروز جزو نمادهای ارزش ملی، منابع ملی و امنیت ملی ماست، افزود: دفاع از شهید رئیسی، دفاع از یک نماد و مکتب است. استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: شهید رئیسی نماد وحدت بین جریان‌های سیاسی و الگویی برای تحقق مکتب رفتاری حاکمان بود لذا این شعارها تنها با گفتار و سخنرانی محقق نخواهد شد، بلکه باید تبدیل به برنامه و اقدام عملی شود. لونی الیگودرزی همچنین به اقدامات دولت شهید رئیسی در زمینه ساخت زیرساخت‌ها اشاره کرد و افزود: دولت شهید رئیسی در سه سال به ساخت زیرساخت‌ها پرداخت و بنا داشت در گام دوم به معیشت مردم بپردازد که متأسفانه مهلت نشد. وی به بخش اقتصاد نیز اشاره کرده و گفت: چرا با جریان جناح اصول‌گرا اصلاحات، همراه با گرانی است؟ توان ما به اندازه تورم رشد نمی‌کند و توانمندی ما با برآوردن نیازها فاصله می‌گیرد که این مسئله باعث آسیب اجتماعی می‌شود. آیت‌الله لونی الیگودرزی ادامه داد: تفکر آنان با توانمندی‌های بومی کشور ساخته نشده و بر اساس تفکر مبتنی بر لیبرالیسم غربی است. وی تصریح کرد: باید به سمت اصلاح تفکر و عمل برویم زیرا جریان اصلاح‌طلبی و اصول‌گرا درمانگر نیست. استاد حوزه علمیه قم همچنین تأکید کرد: ارزش‌های ملی ما باید از آموزه‌های قرآنی گرفته شود و شعار وفاق ملی باید در عمل به اجرا درآید.