به راستی تکلیف مردمان سه روستا که در مخزن سد قرار گرفته‌اند و اهالی روستاهای دیگر که راه دسترسی آنان قطع خواهد شد و باید به محل‌های دیگری منتقل شوند چه می‌شود و با کدام زیر ساخت مسکن و شغل خود را به دست خواهند آورد.

همای گیلان، شبکه سازمان‌های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی استان گیلان در خصوص پروژه سد لاسک بیانیه‌ای صادر کرد.

در این بیانیه آمده است:

باسمه‌تعالی

بیانیه شبکه سازمان‌های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی استان گیلان

در خصوص پروژه سد لاسک

به اطلاع مردم شریف گیلان و کشور می‌رسانیم تلاش‌ها، روشنگری‌ها و اقدامات قانونی پیرامون طرح احداث سد لاسک نمونه‌ای کامل از رنج فعالیت‌های اجتماعی در کشور عزیزمان ایران می‌باشد و برای تشریح این سختی باید از حمایت همه جانبه برخی از مدیران دولت‌ها در استان و کشور از عملیات اجرایی سد زیان آور لاسک اشاره نمود.

چه آنها که از سالها پیش با نیات سیاسی تلاش کرده‌اند تا این سد را به نام خود ثبت کنند که شوربختانه جز بدنامی چیزی نصیبشان نخواهد شد و چه آنها که در پاییز سال گذشته مخالف احداث سد بوده و پس از چند جلسه‌ی کاملاً سیاسی نظراتشان به موافق تبدیل شده است.

مخالفت با احداث سد لاسک که از جانب اساتید پیشکسوت و جامعه دانشگاهی، کنشگران مستقل و شبکه‌های استانی سازمان‌های غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور مطرح گردیده نه یک بحث احساسی و نه سیاسی بلکه کاملاً مستدل و علمی می‌باشد و با نشر اطلاعات صحیح موجب همراهی افکار عمومی در استان و کشور را فراهم نموده است. اما متاسفانه با وجود اینکه بیش از یک سال، شبکه سازمانهای غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی گیلان به دنبال پاسخی صریح و شفاف پیرامون ابهامات این طرح بوده به سؤالات جامعه دانشگاهی و شبکه گیلان پاسخی داده نشد.

اینکه دستگاه‌های اجرایی خود را ملزم به پاسخ گویی و رفع ابهام و جلب نظر جوامع محلی نمی‌دانند زنگ خطری برای مشارکت مردمی در جامعه و عدم سهیم بودن مردم در تصمیمات و نظارت بر اجرای امور در کشور است.

اعتراض مدنی در چهارچوب قوانین مصرح کشور همواره جهت حفاظت از حقوق بیت المال مورد تاکید شبکه‌های استانی می‌باشد اما در خصوص این پروژه مواردی وجود دارد که به آن پاسخی داده نشده است.

به راستی تکلیف مردمان سه روستا که در مخزن سد قرار گرفته‌اند و اهالی روستاهای دیگر که راه دسترسی آنان قطع خواهد شد و باید به محل‌های دیگری منتقل شوند چه می‌شود و با کدام زیر ساخت مسکن و شغل خود را به دست خواهند آورد.

در شرایطی که کشور در بحران و جنگ اقتصادی بسر می‌برد و پروژه‌های نیمه تمام فراوانی در کشور و استان از جمله دو سد مخزنی پلرود و شفارود وجود دارد و تصفیه خانه فاضلاب بسیاری از شهرهای استان گیلان هنوز ساخته نشده است و تالاب انزلی نیز با مرگ و زندگی دست و پنجه نرم می‌کند و حیات آن وابسته به حقابه رودی است که قرار است سد لاسک بر روی آن ساخته شود، آغاز این سد که نیازهای آبی آن برای منطقه در هاله‌ای از ابهام قرار دارد باعث هدر رفت و اتلاف بیت المال خواهد شد.

شبکه گیلان تلاش نمود تا ضمن بررسی علمی و منطقی و با ایجاد حساسیت در خصوص احداث سد لاسک در بین مردم و مسئولین استان و کشور، ارتباطات مستمر با رعایت اخلاق رسانه‌ای با مدیران استان، جلسات مکرر در این خصوص در دستگاههای حاکمیتی، جلب حمایت شبکه ملی و شبکه‌های استانی سازمانهای غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور، مستند سازی و تهیه مستندات قانونی در این خصوص اقدامات لازم را انجام دهد تا شرایط را برای تصمیم سازی و تصمیم گیری درست برای احداث سد لاسک فراهم آورد لذا از تمامی کنشگران محیط زیست انتظار داریم تا از رفتارهایی که جریان رسیدگی درست و قانونی به این پروژه مخرب را مخدوش می‌کند پرهیز نمایند.

در انتها به اطلاع مردم شریف استان گیلان و کشور می‌رسانیم؛ تلاش‌های فراوان یکسال اخیر شبکه گیلان و دادخواهی از دادستان کل کشور، پرونده سد لاسک را در محافل قضایی به جریان انداخته و بزودی نتایج این پیگیری منتشر خواهد شد. شبکه سازمانهای غیر دولتی محیط زیست و منابع طبیعی استان همواره به رسالت خود پایبند بوده و برای حفظ محیط زیست، منابع طبیعی و اعتلای کشور عزیزمان ایران از هیچ کوششی دریغ نمی‌نماید و در طی مسیر به حمایت و پشتیبانی مردم فهیم گیلان و کشور نیازمند و امیدوار می‌باشد.

شبکه سازمانهای غیردولتی محیط زیست و منابع طبیعی استان گیلان

با کانال همای خبر همراه باشید