تحلیل رفتار اجتماعی مردم در دوران کرونا/ سحر عامری مدرس دانشگاه
عطیه نصرتی اردیبهشت 8, 1399مقالهدیدگاهها برای تحلیل رفتار اجتماعی مردم در دوران کرونا/ سحر عامری مدرس دانشگاه بسته هستند305 Views
اختصاصی همای گیلان، رفتارهای اجتماعی جامعه ستیز :
همان گونه که قبلا متذکر شده ام ، برخی از کنش ها و واکنش های اجتماعی با معیار های شرعی ، قانونی و یا عرفی ناسازگار است که پیامد های منفی اجتماعی محدود و یا گسترده دارد ، برای نمونه ، به مراتب زیر اشاره می شود :
– تقلب در تولید و عرضه امکانات بهداشتی ، الکل ، ژل ، ماسک و دستکش به منظور سودجویی ، بیش از ۱۰۰ تن حداقل بواسطه الکل تقلبی از بین رفته و تعدادی نیز نابینا شده اند.
– احتکار و گرانفروشی که نتیجه آن کمیابی شدید تجهیزات پزشکی و درمانی در اوج بیماری کرونا بوده است ، هر چند از سوی نیروی انتظامی ، نسبت به ضربه زدن به برخی از آن شرکت ها ، مغازه ها و افراد اقدام شده است . لیکن پیشنهاد می شود از سوی حاکمیت ، مانند برخورد با خاویار ، عتیقه ، مواد مخدر و … ، شعبه ایی مستقل با قاضی کار بلد و آشنا به امور ، تشکیل شود تا پرونده های محتکران و گرانفروشان ، سریعا مورد رسیدگی قرار گیرد و در نهایت علاوه بر صدور حکم مصادره اموال ، جریمه نقدی به میزان مصادره اموال ، تعیین شود تا بازدارندگی و تأدیب مجرمان شدید و موثر تر واقع گردد.
– پیش بینی گسترش نزاع های اجتماعی مانند اختلاف موجر و مستأجر ، چک های برگشتی ، کشمکش بین کارگر و کارفرما
– پیش بینی تنزل پول ملی
– تورم لجام گسیخته بازار ، بواسطه پرداخت های مقطعی شش صد هزار ، هشت صد هزار و
یک میلیون تومانی
– در نگاه بدبینانه ، قرنطینه خانوادگی و تداوم آن ، می تواند به تمرین خانه نشینی و شرکت در تحریم های اجتماعی نسبت به حاکمیت منتهی شود.
در مجموع : موج سینوسی کرونا کاهنده و نزولی است ، شاید جهش ها و پیک های این موج ، مانند افتادن توپ پینگ پنگ از روی میز بر روی زمین باشد که هر بار که به زمین می خورد ولی جهش صعودی آن ، بتدریج کم و کم تر می شود.
نگارنده امیدوار است که تدابیر دولت محترم ، ستاد ملی کرونا و قرنطینه خانگی و فاصله گذاری اجتماعی ( فیزیکی) منجر به غلبه ایرانیان عزیز بر کرونا شود و بتدریج اقدامات پیشگیرانه برای زندگی به دور از کرونا آغاز شود.
نگارنده در نوشتارهای بعدی رفتار اجتماعی در دوران پساکرونا را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد.