ابراهیم آذرپور به کشت چای در ۱۱ کشور اشاره کرد و افزود: کشورهای صادرکننده چای توانستند نگاه جهانی را به طرف این محصول هدایت کرده و جشنواره جهانی چای را برگزار کنند.
وی با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره ملی چای در ایران اضافه کرد: جشنواره مذکور توسط سازمان علمی پژوهشی سپاه قدس گیلان برگزار شده است.
دبیر نخستین جشنواره ملی بزرگداشت روز جهانی چای از ارسال ۷۷ اثر به این جشنواره خبر داد و تصریح کرد: برگزیدگان آثار ارسال شده در جشنواره مذکور تجلیل میشوند.
آذرپور خواستار همکاری بیشتر سازمان علمی پژوهشی سپاه قدس گیلان با دیگر نهادها شد و گفت: امیدواریم بتوانیم نخستین سند راهبردی چای که مورد قبول همه است را پیادهسازی کرده و به مرکز ارسال کنیم.
وی با بیان اینکه «حمایت از چای داخلی، حمایت از اشتغال مولد» شعار نخستین جشنواره ملی بزرگداشت روز جهانی چای است، خاطرنشان کرد: امیدواریم مسئولان به صنعت چای کشور کمک کنند.
دبیر نخستین جشنواره ملی بزرگداشت روز جهانی چای به وجود ۶۵ هزار خانوار چایکار در کشور اشاره کرد و یادآور شد: ۱۷۰ کارخانه چایسازی در استانهای گیلان و مازندران داریم و با فعال کردن تمام آنها شعار اقتصاد مقاومتی در عرصه چای تحقق پیدا میکند.
آذرپور با اشاره به فعالیت ۱۰۰ کارخانه چایسازی در کشور اظهار کرد: فعالیت کارخانههای چایسازی موجب گردش مالی و اشتغالزایی در شهرستانها و استانهای مختلف میشود.
وی صادرات چای سالم به دیگر کشورها را زمینه شکوفایی صنعت چای در کشور خواند و افزود: طبق آمارها ۳۲ هزار هکتار باغ چای در استانهای گیلان و مازندران وجود دارد، اما ۲۱ هزار هکتار باغ چای فعال است.
دبیر نخستین جشنواره ملی بزرگداشت روز جهانی چای، لاهیجان را از مناطق اصلی چایکاری در ایران دانست و تصریح کرد: توسعه صنعت چای با فعالیتهای علمی و پژوهشی امکانپذیر است.// فارس