چاپ مطلب چاپ مطلب

جهانگیری: عده‌ای شرایط و آینده کشور را بحرانی جلوه می‌دهند / کشور بیش از آنکه با مشکلات روبرو باشد، با بزرگنمایی مشکلات روبروست

معاون اول رییس‌جمهور گفت: کشور امروز بیش از هر زمان دیگری برای حل چالش‌ها به گفت‌وگو نیاز دارد، باید با گفت‌وگو افق‌های تازه‌ای در مسائل آنی و روزمره و آتی و بلند مدت بازکنیم.

همای گیلان، اسحاق جهانگیری در دوسالانه اقتصاد کشاورزی کشور که در پردیس کشاورزی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: نهادهای مدنی بدون تردید پای ثابت هر اقدام برای توسعه هستند. گاهی ممکن است در نقش دولت برای توسعه زیاده‌روی شود و به دلیل نقش پررنگ دولت این تصور ایجاد شود که دولت همه کاره است، اما واقعیت این است که دولت، نهادهای تخصصی و دانشگاه ‌ها به همراه یکدیگر باید یه چالش‌هاس پیش رو بپردازند. در این راستا گفت‌وگو مهمترین راه پرداختن به این مسائل است، مهمترین پیام این کنفرانس هم این باید باشد که برای اقتصاد کشاورزی گفت‌و گو می‌شود و امیدواریم نتیجه آن در قالب یک تفاهم به اطلاع جامعه برسد.

اهم اظهارات جهانگیری به نقل از خبرگزاری‎ها به شرح زیر است:

* کشور امروز بیش از هر زمان دیگری برای حل چالش‌ها به گفت و گو نیاز دارد، باید با گفت و گو افق‌های تازه‌ای در مسائل آنی و روزمره و آتی و بلند مدت بازکنیم. به همین دلیل تشکیل جلسات هم اندیشی علمی و تخصصی مانند امروز از جمله ضرورت‌های حیاتی کشور است. امروز باید با همفکری به راه‌حل‌های نو در حل مشکلات برسیم. این بایدها، بایدهایی دلسوزانه از طرف کسی است که در جریان مسائل کشور است و می‌داند چه چالش‌های بزرگی پیش روی کشور است.

* امروز مسائل کشور دیگر تک‌بعدی نیست، برخی از مسائل به دلیل طولانی شدن پیچیده و چندوجهی شده است. مثلا اینگونه نیست که به مسأله آب فکر کنیم که این مسأله فقط یه یک بخش تعلق دارد. در این وضعیت وقتی به مسائل اصلی نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که برجسته‌ترین مسائل کشور سیاسی است.

*برای حل مشکلات باید به فهمی درست از مسائل و تفاهمی مشترک برای حل آن برسیم، در این مسیر حتما ابعاد سیاسی بیش از بقیه خود را نشان خواهد داد. در بخش اقتصادی نیز ما باید فهرستی از مسائل و مشکلات داشته باشیم، ما در این بخش چالش‌هایی جدی همچون بیکاری، سرمایه ‌گذاری، معیشت مردم و … داریم.در حوزه محیط زیست هم امروز ریزگردها و مسأله آب به مساله‌ای جدی تبدیل شده است.

* هیچ کدام از این مسائل راه حل تک بعدی ندارد و برای حل آنها باید گفت‌وگو کرد تا راه حلی مورد اتفاق همه بخش‌ها برای آن یافت. سیاست یعنی افق جدیدی پیش روی جامعه باز کنیم، با جامعه‌ای مایوس نسبت به آینده نمی‌توان به سمت پیشرفت حرکت کرد.

* امروز عده‌ای در کشور تلاش می‌کنند، شرایط و آینده کشور را بحرانی جلوه دهند، این مسأله هم به اقتصاد هم به سیاست و هم به اجتماع لطمه وارد می‌کند و هزینه حل مشکلات را بالا می‌برد. کشورها تلاش دارند مشکلات بزرگ خود را کوچک کنند، اما در کشور ما برخی به خاطر رقابت سیاسی سعی می‌کنند مشکلات کوچک را بزرگ جلوه دهند.

* امروز جریان مخالف نظام جمهوری اسلامی که همواره به دنبال براندازی بوده‌اند سعی دارد به جامعه این موضوع را القا کند که جامعه دولت ندارد و می کوشد وضعیت بی دولتی را به مردم القا کند. من با صراحت می‌گویم امروز کشور بیش از آنکه با مشکلات روبرو باشد با بزرگنمایی مشکلات روبروست و بزرگنمایی مشکلات به دستور کار همه کسانی که می‌خواهند به ایران ضربه بزنند و از حاکمیت قانون نگران هستند، تبدیل شده است.

* هیچ کشور مقتدری نیست که در مقطعی با مشکلات مواجه نباشد، آمریکا، اروپا و شرق آسیا هم در مقاطعی مشکلات داشته‌اند. بنابراین مشکلات اجتماعی و اقتصادی هیچ ملتی را متزلزل نمی‌کند آن هم ملتی چون ایران که از حوادث بزرگ سربلند بیرون آمده است. آن چیزی که موجب آسیب زدن به یک ملت می‌شود، تخریب و تضعیف سرمایه‌های اجتماعی و امید مردم نسبت به آینده است. ما برای عبور از چالش‌های پیش رو باید با وحدت و انسجام با مشارکت همه ذی‌نفعان برای یافتن راه حل گفت‌وگو کنیم. امروز کشور قادر است مسائل و مشکلات خود را حل کند، عملکرد چند سال اخیر نشان از ظرفیت بالای کشور برای حل مشکلات دارد.

* فضایی پیشتر علیه ایران و ایرانی در جهان درست شده بود، در چنین شرایطی ما پشت میز مذاکره نشستیم و در مقابل همه قدرت‌ها از منطق خود دفاع کردیم. برجام از این منظر نمایانگر قدرت ایران بود، حال هم که آمریکا می‌گوید در این توافق کلاه سر ما رفته است. ما به توافقی رسیدیم که حز افتخارات دیپلماسی دنیاست و امروز بزرگترین قدرت دنیا فریاد می‌زند که آن را قبول ندارد، اینکه آنها با این توافق چه کار کنند با خودشان است ولی کشوری که اینگونه عمل کند باید افراد ساده‌لوحی باشند که بپذیرند با چنین کشوری وارد گفت و گو شوند.

* ما برای اداره کشور در همه شرایط آمادگی و برنامه داریم، این شعار نیست و این برنامه‌های تنظیم شده را اجرا خواهیم کرد ولی برای آنها روسیاهی در تاریخ ثبت خواهد شد. ما در دوران تحریم یک میلیون و در برخی مواقع کمتر از یک میلیون بشکه نفت در روز می‌فروختیم. اما در همان زمان موفق شدیم رشد اقتصادی را مثبت کنیم و تورم را کاهش دهیم. در آن شرایط جهت‌گیری توسعه اقتصادی را در مسیر درست قرار دادیم.

* امروز هیچکدام از شاخص‌های اصلی اقتصاد کشور نگران کننده نیست، ما در سال ۹۶ پس از یک دوره پنج ساله رشد منفی سرمایه‌گذاری این رشد را مثبت کردیم، در این سال رشد اقتصادی کشور نیز به مثبت چهار و نیم درصد رسید.در میزان برداشت از میدان مشترک پارس جنوبی امروز ما کمی بیشتر از قطر برداشت می‌کنیم.

با کانال همای خبر همراه باشید

About عطیه نصرتی

Check Also

 آغاز پروژه لوله گذاری کاروگیت خیابان شهید حق بین جهت هدایت آبهای سطحی توسط شهرداری لنگرود

 آغاز پروژه لوله گذاری کاروگیت خیابان شهید حق بین جهت هدایت آبهای سطحی توسط شهرداری لنگرود