چاپ مطلب چاپ مطلب

جوابیه روابط عمومی میراث فرهنگی گیلان به فرماندار املش: مسئول برگزاری جشنواره چای لاهیجان، اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری نبوده است

همای گیلان، در پی درج خبری در برخی سایتهای خبری با عنوان « اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری کم کاری کرده است» در تاریخ ۱۳۹۷/۰۲/۲۳، روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان جوابیه ای بدین شرح منتشر کرده است. مقتضی است جوابیه فوق در آن رسانه وزین منتشر شود.

-برپایی جشنواره های بومی و محلی با هدف شناسایی محصولات کشاورزی گیلان و خاستگاه آن به مردم استان و کشور حرکت خوبی است که در سالهای اخیر آغاز شده و با اقبال عمومی مواجه شده است. طبعا این استقبال به حدی بوده است که برخی ادارات مرتبط با فرهنگ و آیین این مرز و بوم راساً اقدام به برپایی جشنواره هایی از این دست کنند که مایه مباهات و نشان دهنده ی کارنامه اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان در اشاعه این جشنواره ها در پاسداشت فرهنگ و جشن های شکرانه برداشت محصول است.
با این حال لازم می بینیم در پاسخ به انتقادات فرماندار محترم املش در کارگروه بوم‌گردی شهرستان نکاتی را یادآوری کنیم.

نخست، برپا کننده و مسئول برگزاری جشنواره چای در لاهیجان فرمانداری لاهیجان بوده است. تبعا همه دستگاه ها اجرایی با محوریت و هماهنگی عالی ترین مقام شهرستان به ایفای نقش در برگزاری این جشنواره پرداخته اند.

دوم، همچنین دبیر جشنواره چای لاهیجان، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان بوده است.

سوم، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در کنار دیگر دستگاه های اجرایی همچون سازمان چای صرفا مشارکت کننده در جشنواره بوده است.

چهارم، در برگزاری این جشنواره اگرچه در یک سوی قضیه دستگاه های دولتی قرار داشته اند، اما نباید از این نکته غافل بود که نقش اثرگذار سازمانهای مردم نهاد و بخش خصوصی صنعت چای عامل تعیین کننده در شکل دهی این رویداد فرهنگی بوده است.

بنابراین، فرماندار محترم املش می توانند همچون دیگر فرمانداران استان که در هفته های اخیر به برپایی جشنواره هایی از قبیل جشنواره بهار نارنج در لنگرود، گل گاوزبان در رودسر، توت فرنگی در صومعه سرا، گل محمدی در شفت و … ابتکار عمل به‌خرج داده و جشنواره هایی متناسب با فرهنگ و آیین مردم خونگرم و با اصالت املش که سابقه تاریخی در صنعت چای داشته و دارند برپا کند.
لارم به ذکر است در این راه، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گیلان از حمایت معنوی خود در برپایی چنین مراسمی دریغ نخواهد کرد.
امید می رود، مجموعه ارکان دولت در گیلان با هدف معرفی جاذبه های گردشگری و توانمندی تولید کشاورزی و رونق اقتصاد محلی، برگزاری جشنواره های بومی محلی را هر سال به خلاقانه ترین شیوه ممکن برگزار کرده و گامی در جهت توسعه استان بردارند.

با کانال همای خبر همراه باشید

About عطیه نصرتی

Check Also

با هدف آشنایی با فرصت‌های شغلی شرکت‌ها، دومین نمایشگاه کار دانشگاه گیلان برگزار می شود

با هدف آشنایی با فرصت‌های شغلی شرکت‌ها، دومین نمایشگاه کار دانشگاه گیلان برگزار می شود