چاپ مطلب چاپ مطلب

خاورمیانه ۲/دکتررحیم پوردکترای اقتصاد

اختصاصی همای گیلان: امکانات و اقدامات صورت گرفته در طول تاریخ هست که می توان ان را به عنوان ” واقعیات ” دسته بندی کرد .
اما اختلافات طبقاتی (مانندساختن کاخ ها و توالت های  طلا و زیارتگاه های مجلل و کاخ های شاهان) و انرژی خورشیدی (امکانات بالقوه در مناق فوق کویری خاورمیانه) است.‌


اما یادمان نرود که  همیشه امکانات زیاد و  وجود حکومت های ناعادلانه و طمع استعمارگران بین المللی از کوروش هخامنشی گرفته  تا ترامپ جمهوریخواه ؛ سبب می شود که کانون های غنی تمدنی و اقتصادی و خست جغرافیایی؛  مقدمه شعله ور  شدن جنگ و در گیری پیوسته بماند که مانده است که خاورمیانه این چنین است. اگر این نیاز وجود نداشت برخاستن انبیا ی الهی ،موردی نداشت.  
هرجا گنجی هست ؛ ماری هم هست .
البته گنج امروز ، امکانات بالقوه و بالفعل خاورمیانه مظلوم هست.
که به قول معروف << آنچه خوبان همه دارند >> خاورمیانه یکجا دارد.
تجربه ۱۰۰‌سال گذشته خاورمیانه به ما می گوید که بحران‌سیاسی، امنیتی، اقتصادی، نظامی و تمدنی خاورمیانه؛ تشدید شده است . ابرقدرت های جهانی و اقمار ریز و درشت ان ؛ هم هستند. ایران، سوریه، عربستان، مصر، اسرائیل جنایتکار، لبنان ، روسیه، فرانسه‌، انگلیس، ایتالیا، آلمان و آمریکا؛  سبب شده اند که منطقه ی خاورمیانه یک روز خوش  نداشته باشد و همه هم داعیه ی امنیت و آزادی ان را دارند !
زمین شناسان براین گمان اند که یخ های آلاسکا؛  تا ۵۰‌ سال دیگر ، ” آب ” می شوند !
ظاهرا روسیه ان را به آمریکا فروخته بود . اما امروز ۷ کشور؛ مدعی و سهامدار آلاسکا هستند! چرا؟
چون سرشار از انواع فلزات و معادن است !
می گویند که در جنگل؛ سالی که آب و هوا مساعد باشد، موش و خرگوش زیاد زاد و ولد می کنند!
این امر سبب می شود که عقاب و جغد هم بیشتر زاد و ولد کنند که در زیست شناسی به آن ” چرخه ی طبیعت ” می گویند!
خاورمیانه؛ روزبه روز؛ مانند جنگل؛ امکانات بالقوه اش بیشتر کشف می شود و بدیهی و روشن است که سر و کله جغد و عقاب و شیر و پلنگ و گرگ و حتی کرکس هم  بیشتر پیدا شود که شده است.
 یادمان نرود ایران و خاورمیانه هرگاه امکانات بالقوه شان بیشتر بالفعل شد، بحران سیاسی و اقتصادی و امنیتی و جهانی شان هم تشدید شده است.
افزایش بهای نفت در دهه ی ۵۰ خورشیدی، دستکاری قیمت ارز در دهه ی ۷۰ خورشیدی، دریافت درامد نفتی ۷۰۰میلیاردی‌نفت در دهه ی ۸۰ خورشیدی ؛ پیامد هایی؛  مانند انقلاب اسلامی ۱۳۵۷‌؛ رشد تورم ۵۰ درصدی در سال ۱۳۷۴ ، رشد قیمت  دلار از ۱۰۰۰ تومان به ۴۰۰۰ تومان در سال ۱۳۹۱  ، تحریم همه جانبه بین المللی و سرانجام پذیرش برجام را در بر داشته است .
چرا ؟ چون طبق قانون جنگل ؛ باد و باران زیاد تر شود ؛ انواع حیوانات ریز و درشت هم زیاد تر می شوند و جنگ و خونریزی هم تشدید می شود.  
چرا ؟ چون قانون جنگل ؛ تا زمانی که جنگل وجود دارد ؛ لایتغیر است .
چگونه باید جنگل را تغییر داد و قانون ان را؟!

با کانال همای خبر همراه شوید

About عطیه نصرتی

Check Also

حیات وحش.. حیات وحش؛ نامی است که ما بر روی موجوداتی گذاشته ایم که اجازه بهره کشی و سوددهی به ما ندادند و در برابر سوءاستفاده های نابجای ما ایستادند یا فرار کردند.. به همین دلیل بیجا، انسان هایی که متمرد و سرکش و نافرمان بودند هم صفت “وحشی” گرفتند!

حیات وحش..   حیات وحش؛ نامی است که ما بر روی موجوداتی گذاشته ایم که …