پیگیری اخذ مجوز برای راه اندازی رشته کارشناسی پیوسته و ناپیوسته مهندسی چای
به گزارش سرویس یادداشت پایگاه خبری لاهیجان،قاسم فرج پور خاناپشتانی در آخرین یادداشت خود به نام“دانشگاه و نقش آن در بهبود صنعت چای کشور” نوشت:
تولید ، فرآوری و تبدیل برگ سبز به چای خشک و فروش آن در بازار ، فرآیندهای سه گانه ” صنعت چای ” به حساب می آیند. برابر سوابق موجود ، اولین کارخانه چای سازی به روش ارتدوکس در سال ۱۳۱۱ در شهر لاهیجان (کارخانه دولتی فجر) با سرمایه دولت ساخته شد و طی این مدت تاکنون کارخانه های چای سازی دیگری از سوی بخش دولتی فعال گردیدند و از سال ۱۳۵۷ به بعد ۱۳۰ واحد چای سازی دیگر تأسیس شد.
صنعت چای ایران به رغم داشتن استعدادهای بالقوه در زمینه تولید ، فرآوری و تجارت چای نتوانسته است در سالیان گذشته جایگاه خود را در صنعت جهانی تثبیت کند و حتی در چند سال اخیر ، دچار بحران شده است.
وابستگی مستقیم بیش از ۶۰ هزار خانواده به کشت و تولید چای و همچنین جایگاه خاص چای در سبد مصرفی خانواده های ایرانی ، ضرورت تدوین استراتژی و ساختار مناسب و تمهیدات لازم برای اجرای استراتژی صنعت چای ایران را دو چندان کرده است.
دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان با نزدیک به ربع قرن سابقه تأسیس ، حضور در قطب چای کشور ، دارابودن اعضای هیأت علمی کاردان و مجرب ، امکانات کم نظیر و دارا بودن پتانسیلها و ظرفیتهای موجود قطعا میتواند نقش موثری را در بهبود و تعالی این صنعت مهم ایفا نماید.
در این راستا دانشگاه با تشکیل کمیته ای تخصصی با نظارت مستقیم رییس واحد و حضور مدیر کل سازمان چای کشور ، رئیس مرکز تحقیقات چای کشور ، اعضای هیأت علمی و استادان با دغدغه و دلسوز دانشگاه ، افراد مطرح و صاحب نظر صنعت چای ، مسئولین اتحادیه چایکاران و سندیکای کارخانجات چای شمال تلاش همه جانبه ای را دراین خصوص آغاز نموده است و بصورت مرتب جلساتی را دراین زمینه در دانشگاه برگزار نموده و تاکنون تصمیم سازی های مهمی نیز صورت گرفته است که به برخی موارد آن اشاره میگردد :
۱ . احیای رشته کاردانی چای که چند سالی بصورت راکد در آمده بود با ارائه تسهیلات بسیار مناسب و همکاری نهادها و ارگانهای ذینفع بطوریکه انشاء ا… از نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۳-۹۲ مجددا تعدادی دانشجو در این رشته مشغول به تحصیل خواهند گردید.
۲ . پیگیری اخذ مجوز برای راه اندازی رشته کارشناسی پیوسته و ناپیوسته مهندسی چای
۳ . فراهم نمودن تمهیدات لازم برای برگزاری اولین همایش ملی چای در اسفند ماه ۱۳۹۲ با دعوت از شخصیتهای علمی و مجرب مرتبط با این صنعت به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی لاهیجان
۴ . راه اندازی و تجهیز سوله ای واقع در مزرعه کتشال لاهیجان برای ایجاد یک کارخانه چای در سایز کوچک که مراحل مختلف تولید چای خشک در آن پیش بینی شده است.
۵ . همکاری با ارگانها و نهادهای ذیربط در خصوص اجرای طرحهای تحقیقاتی مشترک و فی مابین
۶ . انجام پایان نامه های دانشجویی در موضوعات مرتبط با رفع معضلات صنعت چای کشور
درپایان این نوشتار رجاء واثق دارم که با همدلی ، دلسوزی ، پیگیری و همگرایی همه افراد علاقمند و صاحب نظر در این زمینه با هر سلیقه و گرایش سیاسی و همگام با سیاستهای دولت تدبیر و امید ، بتوانیم در زمینه بهبود و تعالی صنعت چای کشوراز طریق تکمیل زنجیره علم و فنآوری در این صنعت نقش پررنگ تری را ایفا نماییم.