مردم به نهار و شام های انتخاباتی توجه نکنند
یک حقوقدان گفت: مردم باید برای انتخاب کاندیداها به مجموعه پارامترها توجه کنند و به نهار و شام دادنها، هدیه و رفاقتها توجه نکنند؛ در واقع مردم باید به خرت، تفکر و برنامه کاندیداها رأی دهند.علی نجفیتوانا اظهار کرد: حاکمیت موفق به حاکمیتی اطلاق میشود که میزان مشارکت مردمی در امر اداره کشور را در قوای سهگانه افزایش دهد. بر اساس دانشهای مدیریتی جدید، ثابت شده است که در سه قوه مقننه، مجریه و قضائیه، حضور مردم میتواند از بار مسئولیت و هزینه دولت کم کند و احساس مسئولیت را درمیان مردم افزایش دهد.وی ادامه داد: یکی از جلوههای حضور و مشارکت مردم در نظام تقنینی کشور است. یعنی آنجا که مردم به صورت غیرمستقیم در اداره مملکت مشارکت میکنند، با انتخاب وکلا در سیستم تقنینی، اجرایی و قضایی نظارت کرده و به نوعی کاستیها و مشکلات را مرتفع میکنند.نجفی توانا این سخنان را در گفتگو با ایسنا مطرح کرده است.
نظر حدادعادل درباره پیش بینی نتایج انتخابات
غلامعلی حدادعادل ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام راحل و شهدا با تاکید بر حضور حداکثری مردم در پنجمین دوره انتخابات خبرگان رهبری و دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: ما در درجه اول از مردم میخواهیم پای صندوقهای رای حضور پیدا کنند و تاکید ما هم این است که به اصولگرایان رای بدهند برای آنکه آرمانهای امام راحل و شهدا محقق شود.وی در ارتباط با برجام ۲ هم گفت: دولت باید در ارتباط با برجام ۲ توضیح بیشتری بدهد و همه باید دست به دست هم دهیم و مشکلات کشور را حل کنیم حالا اسمش را برجام ۲ بگذاریم یا هرچیز دیگری.نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر در مجلس شورای اسلامی در پایان تصریح کرد: با توجه به نظرسنجیها فعلاً نمیشود هیچ چیزی را پیشبینی کرد.این سخنان حدادعادل توسط خبرگزاری فارس منتشر شده است.
راهبرد انتخاباتی روحانی
اندیشکده «روابط خارجی شورای اروپا» در گزارشی به قلم «الی گرانمایه» پیرامون «انتخابات ۷ اسفند ماه ۹۴ ایران» نوشت: روز جمعه هفته جاری ایرانیان برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری برای اولین بار بعد از پیروزی «حسن روحانی» در انتخابات سال ۲۰۱۳ پای صندوق رای میروند. انتخاباتی که به عنوان تعیین کننده توازن قوا در مراکز قدرت ایران است.بر این اساس، ایجاد ائتلاف بین اصلاح طلبان و برخی میانه روها برای برهم زدن پیروزی بزرگ اصولگرایانی است که در زمان ریاست جمهوری «محمود احمدی نژاد» قدرت گرفتند. باید گفت که هدف اولیه این ائتلاف جدید تنها تغییرات گسترده در امور داخلی و خارجی ایران نیست بلکه ترجیحا این کار تلاش در کم رنگ کردن نقش اصولگرایان موجود در صحنه برای ایجاد فضای بیشتر برای دولت روحانی و پیشبرد اولویتهای اقتصادی و پیشرفتهای فزاینده در اصلاحات سیاسی است. نویسنده عنوان داشت: به نظر میرسد راهبرد روحانی در انتخابات پیشرو کمتر متمرکز بر تقویت موضع اصلاح طلبان است بلکه او بیشتر سعی در کم اثر نمودن مرکز قدرت اصولگرایان با ترغیب تعداد زیادی از آنها برای گام برداشتن به سوی موضع عملگرایانهتر است.این گزارش توسط خبرگزاری فارس منتشر شده است
اصل ماجرای خبر آتش زدن خودروی یک نامزد انتخاباتی در شبستر
سیدسعید کاشانی با اشاره به خبر آتش زدن خودرو یک نامزد انتخاباتی در شبستر، اظهار داشت: چنین حادثهای در شبستر روی نداده اما دو روز قبل یکی از بستگان یکی از نامزدهای انتخاباتی با مراجعه به فرمانداری مدعی شده بود که خودرو نامزد آنها در تهران به آتش کشیده شده است.فرماندار شبستر افزود: بررسیهای محلی و منابع مسئول انتظامی و سیاسی تاکنون بروز چنین حادثه را تایید نکردهاند و طرح چنین موضوعی در آستانه رفابتهای انتخاباتی آن هم یک سویه تا حدودی مشکوک به نظر میرسد.وی افزود: در بررسیهای بعدی مشخص شده که برخلاف ادعای قبلی خودرو متعلق به نامزد مذکور نبوده بلکه به بستگان و اطرافیان او تعلق داشته ضمن اینکه هنوز اصالت بروز این حادثه در مظان شک و تردید قرار دارد و از سوی منابع رسمی مورد تایید قرار نگرفته است.این اظهارات فرماندار شبستر توسط خبرگزاری فارس منتشر شده است.
ارائه مستندات دلالی ایرباسها
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از ارائه مستندات دلالی خرید ۱۱۸ فروند ایرباس به رئیسجمهوری برای برخورد با آن خبر داد.الیاس نادران با اشاره به دلالی صورت گرفته در بحث خرید ۱۱۸ فروند هواپیمای ایرباس، اظهار کرد: مستندات دلالی هواپیماهای ایرباس را تقدیم میکنیم و از آقای رئیسجمهور هم می خواهیم وقتی را برای این مسئله بگذارد تا آنچه را اظهار کردهایم در اختیار آنها قرار دهیم.وی تصریح کرد: برای اینکه اگر اراده برای مبارزه با مفاسد و به خصوص دلالیهایی که پورسانت گرفته میشود، وجود داشته باشد همه اسناد در اختیار آنها باشد.وی تاکید کرد: در اولین فرصت که امکانش باشد این کار را انجام خواهیم داد.این سخنان نادران توسط خبرگزاری تسنیم منتشر شده است.
چمن ورزشگاهی که کاغذی شد
در ورزشگاه شهید لشکری شهرستان نورآباد ممسنی روزانه سه نفر از نامزدهای دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در جمع هواداران خود به ایراد نطق های تبلیغاتی می پردازند.هواداران و حامیان آن نامزدها هم با توزیع انبوه پوسترهای تبلیغاتی متنوع به استقبال سخنان نامزدهای خود می روند.یک منبع آگاه در شهرستان نورآباد ممسنی گفت : این سخنرانی ها مدت سه روز است که پیاپی ادامه دارد و موجب شده که کف ورزشگاه پر از کاغذهای باطله و پوسترهای پاره پاره شود و یک چهره نازیبایی به ورزشگاه بدهد.به گفته این منبع اگاه شهرداری نورآباد هم با این سخن که ورزشگاه یک محوطه شخصی محسوب می شود تاکنون از پاکسازی محوطه آن سرباز زده و می گوید نامزدها باید خود برای جمع آوری پوسترها و زباله های کاغذی هزینه بپردازند و هم اقدام به پاکسازی آن کنند.این گزارش توسط خبرگزاری ایرنا منتشر شده است.
تامین شرایط رای دادن برای کروبی
مقیمی رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه مهدی کروبی که اکنون در حصر است درخواست صندوق سیار داشته است و این کار انجام میشود؟ گفت: همه کسانی که امکان رای دادن دارند و میخواهند رای بدهند در هر کجایی که باشند باید امکانات را فراهم کنیم که رای خود را بدهند.وی همچنین در پاسخ به این سوال که از امروز صبح پیامکهای رسانهها قطع شده جز خبرگزاری ایرنا گفت: فرقی نمیکند که چه رسانهای باشد موافق دولت یا مخالف دولت. البته همانطور که قبلا هم گفته بودیم رسانههایی که از بودجه دولت استفاده میکنند حق تبلیغات نداشتهاند و هر کدام که تخلفی داشتهاند ثبت و به وزارت ارشاد و قوه قضاییه اطلاع داده شده است و ما هم به رسانهها توصیه کرده بودیم که این موضوع را رعایت کنند.اینر گزارش توسط خبرگزاری ایسنا مخابره شده است.
رنگ متفاوت تعرفه ها برای هر استان
سخنگوی وزارت کشور گفت: تعرفه ها امسال ، شرایط خاصی دارد و رنگ هر تعرفه به ازای هر استان متفاوت است ، طوری که هر تعرفه فقط در همان استان ، قابل استفاده خواهد بود .امیری با اشاره به اینکه تعرفه ها در یکی از چاپ خانه های مخصوص چاپ اسکناس منتشر شده است گفت : تعرفه های رای گیری دارای شاخص های امنیتی فراوان است که قابل جعل نیست و هرگونه کپی از این تعرفه ها نیز به طور کامل قابل شناسایی است. این سخنان امیری توسط خبرگزاری آریا منتشر شده است.
محل نگهداری موبایل هیئت دولت
جلسه هیات دولت صبح چهارشنبه با حضور حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهور در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
گزینه اول هاشمی برای انتخابات ۹۲
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید بر نگرانی دلسوزان نظام به تشریح جلساتی پرداخت که معمولاً پس از جلسات رسمی مجمع تشخیص مصلحت نظام با حضور چند تن از روحانیون با سابقهی نظام برگزار میشد و گفت: در همین جلسات ابتدا به آقای ناطق نوری و سپس به آقای روحانی پیشنهاد نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری دادیم که آقای ناطق صریحاً نپذیرفتند و آقای روحانی پذیرش آن را مشروط به شرایط و زمینههایی کرده بود.وی در پاسخ به سوال یکی از حاضران که «چه شد که شما برای نامزدی ثبتنام کردید؟»، به اتفاقات آن روزها و تقاضاهای مکرر اقشار مختلف، معلمها، دانشگاهیان، ایثارگران، خانوادههای معظم شهدا، طلبهها، فضلای حوزه علمیه قم، مراجع عظام و بسیاری از مسئولان نظام اشاره کرد و گفت: نهایتاً غروب روزی که فردا آخرین مهلت ثبتنام بود، احساس کردم عدم اجابت درخواستهای مردم نوعی خودخواهی است.هاشمی، با تأکید بر اینکه شناخت کاملی از روحیات، افکار و رفتار دکتر حسن روحانی در تمام سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی داشتم، افزود: در مقطعی با هم هماهنگ کرده بودیم که هر دو بمانیم، تا اگر لازم شد، در موقع مناسب تصمیمی مناسب بگیریم.وی دربارهی ماجرای ردّ صلاحیت خویش نیز گفت: توسط روحانی و آقای لاریجانی پیغام داده بودند که ما به هیچ وجه صلاحیت شما را تأیید نمیکنیم و بهتر است انصراف دهید که من در جواب پیغام آنان، گفتم در عهدی که با مردم بستهام، ثابت قدم خواهم ماند و نمیخواهم پیمانشکنی کنم.این سخنان هاشمی توسط خبرگزاری دانشجو منتشر شده است.
تازه ترین نظر سنجی درباره انتخابات
آیپز، طی یک نظرسنجی، ارزیابی ایرانیها از انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان، رضایت از رئیس جمهور، کارایی و تمایل به گروه های سیاسی مختلف و معیارهای مردم برای انتخاب نمایندگان خودشان را مورد بررسی قرار داده است.مطابق نتایج این نظرسنجی که طی روزهای ۱۲ بهمن تا ۱ اسفند ۱۳۹۴ انجام شده است، بیشتر از ۷۰ درصد ایرانی ها گفته اند که در انتخابات مجلس و خبرگان آینده شرکت می کنند (۷۵ درصد انتخابات مجلس و ۷۳ درصد انتخابات خبرگان). نسبت کسانی که به کارایی اصلاح طلبان برای حل مسائل و مشکلات کشور باور دارند ۲ برابر اصول گرایان است (۱۹ درصد به ۹ درصد) و میزان رضایت از عملکرد رئیس جمهور به بیشترین مقدار خود طی ۲ سال اخیر رسیده است (۶۷ درصد). همچنین درصد کسانی که از عملکرد مجلس شورای اسلامی طی ۴ سال اخیر اعلام رضایت کرده اند ۲۸ درصد است. میزان نارضایتی از عملکرد مجلس هم ۴۳ درصد است.حدود یک چهارم ایرانی ها اعتقاد دارند که انتخابات مجلس آینده کاملا آزاد خواهد بود. طرفداران بررسی صلاحیت نامزدها توسط شورای نگهبان هم ۲ درصد بیشتر از کسانی هستند که می گویند مردم باید خودشان تشخیص دهند به چه کسی رای می دهند (۴۳ درصد به ۴۱ درصد).بیشتر از ۷۰ درصد ایرانی ها گفته اند که در انتخابات مجلس و خبرگان شرکت می کنند (۷۵ درصد انتخابات مجلس و ۷۳ درصد انتخابات خبرگان). با اینحال میزان آگاهی مردم از روز دقیق برگزاری انتخابات متفاوت است. در حالی که حدود ۶۹ درصد پاسخگویان به درستی زمان انتخابات را ۷ اسفند (یا اسفند ماه) بیان کرده اند، تنها ۴۶ درصد پاسخ گویان از زمان انتخابات خبرگان (که همزمان با انتخابات مجلس برگزار می شود)، آگاهی داشته اند.این گزارش توسط پارسینه منتشر شده است.