اختصاصی همای خبر/?در طب سنتی ایران طبیعت دارچین را گرم و خشک دانسته اند.همگی دارچین را به عنوان یک طعم دهنده قدرتمند در طبخ غذا و آشپزی میشناسیم اما خواص آن محدود به تغذیه نمیشود.کاربرد آن در باغبانی نیز شگفت انگیز است و افراد بسیاری از آن به عنوان یکی از روشهای ارگانیک مبارزه با آفات استفاده میکنند.این ادویه معطر را می توانید برای تقویت ریشه دهی قلمه ها،پیشگیری از بیماریهای قارچی در جوانه های بذری و نابودی آنها و حتی جلوگیری از هجوم آفات به خانه تان استفاده کنید.دارچین اولین بار در سریلانکا یافت شد و بعد از آن،تمام دنیا این چاشنی را شناختند و برای طعم بهتر غذاها استفاده کردند.درختچه دارچین درختی همیشه سبز و کوچک،که در چین به ارتفاع ۶ تا ۸ متر می رسد که از تمام قسمتهای آن بویی مطبوع استشمام میشود.گلهای این ادویه؛در فاصله ماههای بهمن تا اوایل فروردین ظاهر میشود.برگ این درخت سبز سیر و دارای گلهایی به رنگ سفید است.تا به امروز بیش از ۲۵۰ گونه دارچین؛شناسایی شده است ولی دو نوع آن بیشتر استفاده می شود :دارچین سیلان و دارچین کاسیا دارچینی که ما استفاده می کنیم و در سوپرمارکت ها و عطاری ها موجود است از نوع کاسیا می باشد،سیلان بسیار گران است و بیشتر در امریکا و کشورهای اروپایی مصرف می شود،کاسیا و سیلان از دو نوع درخت متفاوت ولی مرتبط،به دست می آید.سیلان از درختی که بیشتر در سریلانکا و تایلند وجود دارد به دست می آید و بسیار کم یاب و دارای قیمت بالایی است. کاسیا که به نام دارچین چینی هم شناخته می شود در جنوب چین، اندونزی و هند،تایوان و دیگر کشورهای آسیای جنوب شرقی و جزایر اقیانوس آرام تولید می شود و ارزان تر و فراوان تر است.سیلان به مراتب دارای خواص دارویی و درمانی بیشتری نسبت به کاسیا است اما هر دو نوع این دارچین ها طعمی شبیه به هم دارند که به دلیل سینامالدئید موجود در آنها است. نحوه ی جداسازی آن از درخت به این ترتیب است که وقتی درخت دارچین، به پنج سالگی می رسد،پوست شاخه ها را زمانی که شیرابه گیاه جریان دارد،شکاف می دهند و چند روز دست نمی زنند تا بر اثر تابش آفتاب، خشک و پیچیده شده و از شاخه جدا شود.
?شرایط نگهداری و پرورش:
دارچین در شرایط آب و هوایی مرطوب و گرم رشد می کند و آب و هوای خشک طولانی مدت را ترجیح نمی دهد زیرا رشد آن ضعیف می شود.به طور کلی بارندگی سالانه ۱۵۰ تا ۲۵۰ سانتیمتر برای رشد و عملکرد مناسب دارچین ایده آل است.خاک مناسب برای کشت دارچین خاکی سبک(شنی–ماسه ای)می باشد و زمین های سنگی و صخره ای برای کاشت مناسب نیست و همچنین خاک آن باید از زهکشی خوبی برخوردار باشد. گیاه دارچین در دمای متوسط ۲۷ تا ۲۸ درجه سلسیوس رشد می کند. هنوز برداشت دارچین در ایران با موفقیت چندانی روبرو نشده و در واقع تمام نیاز کشور از طریق واردات برطرف می شود.
?اقتصاد دارچین در جهان•
?آمار منتشر شده توسط سازمان فائو نشان می دهد که کشور اندونزی با تولید ۹۱ هزار تن دارچین اولین کشور بزرگ تولید کننده دارچین می باشد.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی رتبه، بعد از کشور اندونزی کشورهای چین و ویتنام هر کدام با تولید ۷۷ هزار و ۳۵ هزار تن به ترتیب در رده های دوم و سوم دنیا قرار دارند
?منبع:وبلاگ آخرین اخبار
۲۱ فوریه ۲۰۲?
❇️خواص دارچین :
?۱)دارای آنتی اکسیدان•
?۲)تقویت کننده قلب•
?۳)ضد دیابت•
?۴)التیام بخشی•
?۵)ضد عفونت•
?و••••
▶️سرشک▶️
با کانال همای خبر همراه باشیدhttp://@homaygilanir
✍️دکتر علی رحیم پور
صدا:میلاد علیپور