چاپ مطلب چاپ مطلب

در سومین جلسه همایش آسیب شناسی مدیریت شهری رشت مطرح شد :استقبال کم رنگ از جلسات مدیریت شهری یکی معضل شهروندی است

اختصاصی همای گیلان:در این جلسه شهردار حضور نیافت و مشاور عالی ایشان« مختار جباری» در جلسه حضور داشت.


محمود باقری_ عضو شورای شهر، سهیلا مدارایی- دبیرکل حزب مشارکت های مردمی گیلان.
مهندس امام. مهندس بخشی ،آرمان پور قربان و مسعود سواری
از سخنرانان این جلسه بودند و مدیریت جلسه را غلامرضا مقدسی بر عهده داشت.
موضوع این جلسه شاخص های مدیران شهری عنوان شده بود‌.
مقدسی گفت: این خود یک معضل شهروندی است که‌ حضور در چنین جلساتی با استقبال کمرنگ صورت گرفته و برعکس نمایشهای طنز و فکاهی سالنها را پر میکند. ما متاسفانه به مسائلی مفهومی و زیرساختی شهر خود بی اعتناییم و نتیجه اش این است که‌ با یک برف آسیب می بینیم و در بحث مدیریت نیز بیشتر به ماکت سازی پرداخته ایم تا مدیریت شهر.
وی با قدر دانی از حاضرانی که تا کنون همراه این سلسله جلسات بوده اند، ادامه داد: در دو جلسه پیشین به آسیب شناسی شهر رشت و ارائه چند راهکار پرداخته شد و دیدیم در مواردی معضلات برشمرده ریشه دار و ایجاد شده در طول سالیان است و ناگزیر مرتفع شدن آن هم لازم به برنامه ریزی و پرداختن به زیرساختهای بنیادی است.
مقدسی ضمن تایید نظریه احداث پیاده توضیح داد: بدون در نظر گرفتن مسیرهای موازی که ترافیک شهر را کنترل کرده و موجب سر ریز شدن تردد ها به مسیرهای فرعی و ایجاد ترافیک در کوچه ها نشود، این کار اصولی و مدبرانه‌ توصیف نخواهد شد .
وی گفت: بعنوان یک شهروند شاهد آن هستیم که‌ در سالهای اخیر مدیریت شهر مشکل ترافیک را حل نکرده و برعکس قفلهای ترافیکی جدیدی در شهر ایجاد کرده است.
معضلاتی چون مدیریت ورزش، نا هماهنگی و شلختگی در ساخت و سازهای شهر، بحث رودخانه ها، کارتن خوابها ، بی برنامگی در جذب سرمایه گذارها و عدم رعایت سرانه فضای سبز در شهر نیز موارد نام برده دیگر در این جلسه بود.

سهیلا مدارایی در این جلسه با بیان اینکه استانهایی مانند اردبیل و قزوین که در سالهای پیش جزئی از گیلان بوده اند امروز موفق تر از ما در مدیریت شهر هستند گفت: گیلانیان به نجابت معروفند و متاسفانه گاهی آنقدر مهمان دوست که مدیران خود را هم از افراد غیر بومی انتخاب میکند، اما ای کاش مانند شهری چون تبریز که نه کارتن خواب دارد و نه تحصیل کرده بیکار حداقل اولویت در شغل را به بومیان خود بدهیم‌.
این فعال حزبی و سیاسی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شهروندان ما معمولا از حقوق شهروندی خود بی اطلاعند و به خصوص بانوان سرپرست خانوار، بد سرپرست و آزاد شده از زندانها نیازمند و لازم به حمایتند و این از وظایف خطیر مدیران شهری است.
محمود باقری نیز با بیان سخنانی راجع به ادوار مختلف شورا گفت: در شوراهای گذشته نیز کارهایی مهم صورت گرفته و افراد شاخص و قابل احترامی در آن دوره ها در شورا حضور داشته اند. وی گفت: ایجاد پیاده راه از مصوبات دوره سوم بوده است. وی اشاره کرد متاسفم که عرض کنم دوره چهارم را باید شورای ثابت قدم نامید. باقری گفت: این سوال من هم هست که چرا با اینکه درآمدهای شهرداری در سال جاری هنوز به چهل درصد بودجه پیشنهادی نرسیده برای سال ۹۶ هزارو دویست میلیارد پیشنهاد شده و ۹۵۰ میلیارد مصوب میشود؟! فقط برای اینکه برخی شأن و منزلتها بالا برود؟! چرا شهرداری را زیر مسئولیتی می برید مه شورای پنجم و ششم هم نتواند پاسخگوی بی برنامگی ها و چالشهای مالی جدی شود؟!
وی گفت: کاری که از بنده بر می آمده این بوده که همواره معترض بوده ام به عدم آینده نگری، به تهاتر های میلیاردی، به انجام معاملات و تبادل مالی با پیمانکاران خارج از استان در حالیکه بستر مناسب در داخل استان موجود بوده است. به سوء استفاده های شخصی که از بیت المال هزینه شده است….
وی گفت: سرانه فضای سبز شهروندی در این شهر شمال کشور چقدر است؟! آیا رعایت میشود یا خیر؟ شهر ما بابت پژوهش و مطالعه چه مبالغی را تا کنون به بیرون از استان فرستاده است و نتیجه آن چه بوده است؟!
پور قربان از اعضای حاضر در جلسه گفت: شما با روح و روان شهروندان بازی میکنید و طوری صحبت میکنید که انگار جزیی از شورا نبوده آید. باقری در پاسخ گفت: بنده در طول این سالیان همواره معترض بوده ام و گواه و مدرک کافی نیز در این رابطه موجود است.
هم چنین در این جلسه مطرح شد که طبق آمار، استان گیلان در سال ۵۵ از حیث شاخصه های توسعه در رده پنجم کشوری قرار داشته است که‌ در سال ۶۵ به رتبه نهم و در سالهای ۷۵ و ۸۵ به رتبه های هفدهم و بیست و دوم سیر نزولی داشته است
که این امر با کمال تاسف نشانگر عدم توفیق در مدیریت کلان استان است و لازم به رسیدگی عاجل.
جباری مشاور ارشد شهردار در سخنانی اشاره کرد که‌ اگر این فرض را بپذیریم که‌ شهردار شورا را در کنترل داشته است، آیا از سوی وزارت کشور و سازمان بازرسی که در چندین نوبت
چند کارتن پرونده و اوراق را جهت بررسی برده نیز تحت مدیریت و کنترل شهردار است؟
وی گفت: این شهر در مدیریت نیاز به همکاری و همفکری دارد. الان زمان افشا گری نیست و هر گاه اعتراضات مردمی به کف خیابانها رسید باید بدانیم راه را اشتباه رفته ایم.
دکتر مقدسی گفت: ما هم با افشاگری موافق نیستیم اما زمانی که شهروندان درد را اعلام کنند و مدیران ارشد نقد را نپذیرند ناگزیر کار به افشا می‌رسد.
وی جلسه بعدی همایش آسیب شناسی شهری را چهارشنبه ۲۵ اسفند ماه اعلام کرد و گفت امیدواریم در این جلسه از حضور شخص شهردار بهره‌مند شویم./باکانال همای خبر همراه شوید

 

About سردبیر ارشد

Check Also

۵۱ پیشکسوت و هنرمند صنایع دستی گیلان به مناسبت روز جهانی صنایع سنتی و دستی روز سه شنبه طی مراسمی در اتاق بازرگانی گیلان تجلیل شدند

۵۱ پیشکسوت و هنرمند صنایع دستی گیلان به مناسبت روز جهانی صنایع سنتی و دستی …