دکتر باقری نایب رئیس اتاق ایران ، در حاشیه دیدار با رضائیان رئیس اتاق بازرگانی گیلان مطرح کرد:
تکمیل ظرفیتهای اتاق های بازرگانی کشور و تمرکز بر
گسترش فعالیت مناطق آزاد در توسعه اقتصادی دارای نقش کلیدی است
توجه به اقتصاد دریا و بهره گیری بهینه از موقعیت استراتژیک گیلان در تعاملات اقتصادی
در شورای گفتگوی اتاق گیلان با حضور دکتر پیام باقری نایب رئیس اتاق گیلان مباحث مهمی چون جغرافیای خاص گیلان در تبادلات منطقه ای، گسترش حدود و فعالیتهای مناطق آزاد و تکمیل اختیارات و ظرفیتهای اتاقهای بازرگانی کشور مطرح شد.
همای خبر- نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی گیلان در این شورا صحبتهای مفید و هدفمندی مطرح و به نکات کلیدی در راستای توسعه اقتصادی گیلان و کشور پرداخته شد.
نایب رئیس اتاق بازرگانی کشور گفت: معتقدیم استان گیلان ظرفیتهای متنابه و قابل اتکایی برای توسعه دارد و گیلان به لحاظ فضا و ظرفیتهای اقتصادی، قابلیتهای اقتصادی مخصوص دارد و میتواند در جایگاه استانهای برجسته کشور در فعالیت اقتصادی، متمایز عمل کند.
وی گفت: توجه به عملکرد اتاق بازرگانی رشت هم در واقع دال بر همین موضوع است و در اتاق گیلان توانمندی برای اینکه برآورده ساختن انتظارات فعالین اقتصادی کشور قابل مشاهده است و تلاشها در جهت پاسخگویی به نیازهای اقتصادی استان در جریان است همانطور که این جریان در ماموریتهای اصلی اتاق بازرگانی ایران نیز در دستور کار است.
دکتر باقری گفت: امیدواریم بتوانیم امکانات، زیرساختها و تسهیلات لازم را برای تسهیل فعالیت اقتصادی در اتاقهای بازرگانی سراسر کشور در حد اختیارات مهیا کنیم.
این مقام اقتصادی کشور اظهار داشت: متعهد ظاهر شدن در مسئولیتها فعل خوبی است که در اتاق رشت به منصه ظهور رسیده است و به واقع با توجه به آمارها و ارقام قابل قبول و مطالعاتی که در اتاق ایران داشتیم لازم است از تلاشهای پرسنل اتاقهای بازرگانی استانها تقدیر شود و این عزیزان هم به لحاظ منابع در اختیار و هم به لحاظ تصمیمات مورد حمایت قرار گیرند.
دکتر باقری عنوان کرد: ما امروز هم انشالله در خدمت عزیزان اتاق رشت در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان حضور پیدا خواهیم کرد و در آنجا هم حتماً نکاتی مطرح خواهد شد که من هم به سهم خودم به نیابت از طرف هیئت رئیسه اتاق ایران در این جلسه شرکت خواهم کرد و شنونده سخنان دوستان هستیم و نقشی را که اتاق ایران باید در رفع مشکلات و موانع فعالین استان ایفا کند حتماً دنبال خواهیم کرد.
در این شورا مطرح شد: عملکرد اتاق رشت با پیگیری ، پشتبانی، تهیه دستورالعمل ها و ارتباطات خوبی که با مسئولین و مقامات استانی دارد همواره عوایدی دنبال داشته و دارد.
همجنین عنوان شد: از خصوصیات متمایز و برجسته استان گیلان دارا بودن مرزهای آبی و خاکی و برخورداری از موقعیت استراتژیک و منحصر به فرد است و این امتیازات میتواند ارتباطی موثر و مداوم با کشورهای حاشیه دریای کاسپین و منطقه اوراسیا ایجاد کند.
– طی مشاهدات اتاق ایران صادرات گیلان عمدتاً به اوراسیا در حوزه های کشاورزی، صنعتی و بخشهایی دیگر در جریان است که ا نیاز به توسعه بیشتر و گسترش دارد.
–
– مطلوب است این مراودات به صورت فزاینده افزایش یابد و استان گیلان مستعد توسعه های بیشتر در بخشهای مختلف گردشگری ، اقتصاد دریا و… شناخته شده است.
–
اتاق ایران معتقد است باید با ارکان مختلف دولت و با حمایتهای مجلس شورای اسلامی و اهتمامی که در اتاق ایران وجود دارد زیرساخت های لازم برای توسعه بیشتر در گیلان تکمیل شود تا جایی که به لحاظ لجستیک، حمل و نقل و زیرساختهای گمرکی به جایگاه مورد نظر دست یابیم.
در این راستا جلسهای با آقای عسکری برگزار و مقرر شد رئیس گمرک کل کشور تفاهمنامه ای بین اتاق ایران و گمرک منعقد نماید که بتوان طی آن برای توسعه زیرساختهای استانهای دارای ظرفیت که میتوانند مرکز مبادلات و تجارت بینالمللی باشند تمهیدات ویژه ایجاد شود.
– در این راستا گیلان به عنوان یک استان معین که با بخش اوراسیا در ارتباط هست در توسعه فعالیتها مورد نظر قرار خواهد گرفت.
توسعه مناطق آزاد کشور باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد
مناطق آزاد به توسعه فعالیتهای بینالمللی کمک میکنند و با توجه به ظرفیتهایی که در گیلان وجود دارد باید تمرکز کرد که مناطق آزاد گیلان را چگونه میتوان گسترش داد و منطقه آزاد گیلان را چطورمیتوان افزایش ظرفیت داد .
مناطق آزاد به لحاظ ویژگیهایی که دارند یک امکانات متفاوتی برای فعالین اقتصادی بوجود میآورند که میتوانند با تسهیلات و امکانات بهتر فعالیت هاشون را دنبال کنند.
در گیلان ایجاد و گسترش مناطق آزاد حائز اهمیت است و لازم است مورد توجه قرار بگیرد تا بتوانیم از ظرفیتهای منطقه آزاد و مناطق ویژه اقتصادی در استان استفاده بهینه داشته باشیم.
دکتر باقری اظهار امیدواری کرد: انشالله در آینده نه چندان دور شاهد توسعه فعالیتهای اقتصادی در گیلان باشیم.