محمد جعفرپور از عملیات بهزرایی ۴۵ درصد از باغات چای این شهرستان خبر داد و اظهار کرد: تاکنون عملیات بهزرایی در ۲۲ هزار هکتار از باغات چای شهرستان فومن توسط کشاورزان و با هزینه شخصی انجام شده است.
وی از تخصیص ۵۰ درصد کود شیمیایی مورد نیاز باغداران شهرستان فومن خبر داد و افزود: سایر باغداران تا پایان اسفند ماه با واریز هزینه مورد نیاز کودهای خود را دریافت میکنند.
رئیس اداره چای شهرستان فومن، با بیان اینکه ۲۰ درصد از مطالبات چایکاران این شهرستان هنوز پرداخت نشده است، گفت: ۸۰ درصد چایکاران مطالبات برگ سبز چای خود را دریافت کردهاند.
وی افزود: با افزایش قیمت و اقتصادی شدن تولید برگ سبز چای و تسهیلات کمبهره، میتواند انگیزه ترویج باغات چای را در کشاورزان ایجاد کند.
جعفرپور با اشاره به اینکه عمده فرآوردههای چای در شهرستان فومن چای خشک است، بیان کرد: هنوز فرآوردههای دیگر در این شهرستان انجام نشده است.
وی تعداد کارخانههای چای خشک در شهرستان فومن را ۷ کارخانه فعال و یک کارخانه تعطیل عنوان کرد و گفت: نظارت بر تولید چای خشک با نظارت کارشناسان اداره چای این شهرستان انجام میشود.
رئیس اداره چای شهرستان فومن تصریح کرد: از تعداد ۸ کارخانه تولید چای خشک این شهرستان، ۲ کارخانه به شکل طرح آزاد و ۶ کارخانه دیگر به صورت تضمینی و با قرارداد دولتی خرید میکنند.
جعفرپور با بیان اینکه تعویض دفترچه بهرهبرداری توسط اداره چای شهرستان فومن تا پایان اسفند ماه انجام میشود، گفت: باغهای چای که به شکل نقشه هوایی نقشهبرداری شدند و دفترچه دارند، اگر تغییر کاربری دهند از طریق امور اراضی این شهرستان مورد پیگرد قانونی قرار میگیرند.
وی با اشاره به اینکه سالانه به طور متوسط در شهرستان فومن ۸ هزار تن برگ سبز چای تولید میشود، متذکر شد: اگر چای خشک تولید شده بیش از ۲ درصد ضایعات داشته باشد، نشانگر این است که برداشت برگ سبز غیرکیفی بوده و اگر پایینتر از دو درصد باشد نشانه مرغوبیت و رعایت اصول صحیح داشت و برداشت محصول چای است./تسنیم