رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان خبر داد
جذب اعتبار ۸ میلیاردی برای درمان ناباروری زوجهای گیلانی
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان از جذب اعتبار ۸ میلیارد تومانی برای درمان ناباروری زوجهای نابارور استان خبر داد و گفت: همه جامعه باید نسبت به سقط جنین حساس شود.
به گزارش همای خبر، نشست دانشگاهی جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گیلان با حضور دکتر «محمدتقی آشوبی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، معاونین، مدیران و جمعی از مدیران شبکههای بهداشت و درمان شهرستانهای استان و کارشناسان در سالن اجلاس حوزه ریاست برگزار شد.
رشد جمعیتی در گیلان رو به زوال است
دکتر «محمد تقی آشوبی» رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست با اشاره به حساسیت موضوع جمعیت، اظهار کرد: استان گیلان در بخش جمعیتی، وضعیت مناسبی ندارد.
وی با اشاره به چالش جمعیتی در استان گیلان افزود: رشد جمعیتی در استان گیلان روبهزوال بوده و باید با اقداماتی نظیر نجات فرزندان سقط ،به حفظ و صیانت از جمعیت استان گیلان کمک کرد.
جذب اعتبار ۸ میلیاردی در بخش درمان ناباروری زوجهای نابارور
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به جذب اعتبار هشت میلیارد تومانی در بخش درمان ناباروری زوجهای نابارور گفت: باید علاوه بر تخصیص اعتبارات در حوزه جمعیتی، حساس کردن مسئولان در سطح شهرستانها و بخشها بیش از پیش در دستور کار باشد.
آمار بالای سقط در گیلان
دکتر آشوبی با اشاره به آمار بالای سقط در استان گیلان خاطرنشان کرد: در برخی از اوقات، جامعه نسبت به مسائل بسیار کوچک حساس شده و بازخوردهای آن در فضای مجازی مشاهده میشود و اکنون لازم است نسبت به سقط جنین نیز جامعه به ویژه در فضای مجازی واکنش نشان دهد.
وی با اشاره به درگیر شدن بسیاری از بخشها از جمله سلامت و امنیت در پی بحران جمعیتی گفت: شمار پزشکان متخصص در استان گیلان سالانه رو به کاهش است و حاشیههای این بحران در اغلب بخشها ازجمله امنیت و سایر بخشها نیز گسترش خواهد یافت.
ضرورت مشارکت همگانی در پیشگیری از سقط
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر ضرورت مشارکت همگانی در پیشگیری از سقط تأکید کرد و گفت: باید در کنار اقدامات ترویجی و تبلیغی، از ظرفیت بینظیر ائمه جمعه و جماعات، خیرین و نیکوکاران و همچنین شبکه طیبه بسیج مردمی در نهادینه کردن فرهنگ فرزند آوری و کنترل سقط بهره برد.
تولد ۲۰ هزار و ۶۶ تولد زنده در گیلان طی سال ۱۴۰۱
دکتر آشوبی با اشاره به اینکه ۲۰ هزار و ۶۶ تولد زنده در گیلان طی سال ۱۴۰۱ به وقوع پیوستهافزود: باید تمام ظرفیتها را به کار گرفت تا ضمن افزایش جمعیت، شمار جمعیت زنده از سال گذشته کمتر نشود.
«سقط» اقدامی در جاهلیت مدرن است
حجتالاسلاموالمسلمین «علی اسماعیلی» مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست با اشاره به نص صریح قرآن پیرامون اهمیت نجات انسان اظهار کرد: بنا بر آیات قرآنی، اگر یک نفر با واسطه و یا مستقیم کسی را از زنده ماندن باز بدارد، گویا همه مردم را به قتل رسانده است و بالعکس اگر یک نفر را از مرگ نجات دهیم، گویا تمام مردم را زنده کردهایم.
وی با اشاره به روایت متعدد در خصوص سقط افزود: در اسلام سقط، مستوجب قصاص و پرداخت دیه است.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی گیلان سقط را اقدامی در جاهلیت مدرن دانست و گفت: در دوران کنونی، سقط یک اقدام پذیرفته بهحساب میآید و این یک جاهلیت و نادانی مدرن است.
حجتالاسلام اسماعیلی با اشاره به اهمیت فرزند آوری در حکومت آخرالزما، افزود: باید در فرزند آوری و پرورش فرزندان برای سربازی امام زمان عجل الله تعالی فرجه شریف بیشازپیش نقشآفرینی کرد.
گفتنی است در این نشست گزارشی از اقدامات راهبردی و همچنین عملیاتی بسیج جامعه پزشکی پیرامون اجرای طرح نفس ( نجات فرزندان سالم از سقط) توسط دکتر «سید علی صدر» مسئول بسیج جامعه پزشکی گیلان ارائه شد/انتهای خبر