اختصاصی همای گیلان، به راستی جامعه شهری ای می تواند به سمت توسعه حرکت کند که مردم آن دیار علم و اطلاع کافی در انتخاب اعضای شورای شهر داشته باشندوبا رعایت اصول انتخاب بهترین ها برای شهر خود اولین و مهمترین گام را برای توسعه شهر بردارند. نکته قابل تامل این که شهرهایی می توانند ماراتن توسعه را به طور مداوم طی کنند که پروسه انتخاب بهترین عضو شورا را برای شهرخود در همه دوره ها تکرار نمایند. صد البته مبرهن است شورای قدرتمند ومحب شهر خود، به دنبال شهرداری باتجربه، متدین ،دلسوز و مدیر و مدبر خواهد بود اما توسعه شهرها بر اساس پتانسیل ها و نقاط ضعف و قدرت شهر وهمچنین مطا لبه گری مردم متفاوت است. قدر مسلم است شهرهای کوچک با مشکل نقدینگی بیشتری نسبت به شهرهای بزرگ روبرو هستند. این مهم زمانی بارزتر شد که دولت، دست نوازش خود را از سر شوراها برداشت و شهرها مکلف شدند مخارج خود را به تنهایی تامین نمایند البته چند سالی است که درآمد های ارزش افزوده همچون تکیه گاهی موجب سرپا ماندن این گونه شهرداری هاشده است. در این شرایط پر واضح است شهرداری ها نتوانسته اند به تنهایی به خواسته های اولیه مردم (آسفالت کوچه)بپردازند و این معضل باعث شده است که شهرداران شرمنده مردم شوند و تنها به وعده وعیدها اکتفا کنند. شهر املش از جمله شهرهایی است که طی سالیان گذشته تیتر اول رسانه ها بود. بدلیل وضعیت نامشخص شهردار، حتی بسیاری از مردم و رسانه ها نمی دانستند بالاخره سکان شهرداری املش به دست چه کسی می گردد ؟
و معلوم است وقتی این مهم محقق نشود برنامه ، توسعه و اجرا در هاله ای از ابهام قرار خواهد گرفت و بدون هیچ تحلیلی ، مشخص می شود که دلیل این حجم عظیم بدهکاری، آن هم در حالی که شاهد توسعه ای نیستم ، چیست و این درس بزرگی برای همه شوراهای شهر خواهد بود که خواسته های عمومی را برخواسته و امیال شخصی ترجیح دهند. بدون اطلال سخن به سراغ علی امیری امام رئیس جوان شورای شهر املش می رویم تا با چند و چون شورا و شهرداری املش از زبان وی باخبر شویم. قطعا” از علی امیری امام به عنوان یک دانشگاهی(فوق لیسانس ریاضی) وجوان به روز، انتظارات زیادی می رود تا کشتی مغروق شهرداری را به همراه همکاران خود و شهردار مجرب و توانمند به ساحل برساند.
سلام آقای امیری، ممنونم از اینکه ساعتی از وقت شما را برای انجام این مصاحبه در اختیار ما گذاشتید.
– من هم ممنونم از دعوت شما برای انجام این مصاحبه و امیدوارم بتوانم از فرصت پیش آمده لااقل بخشی از موضوعات مربوط به وظایف و عملکرد شورا و همچنین مدیریت اجرایی شهرداری املش را که در حال حاضر مسئولیت آن با آقای مهندس رنجبر است را در طول مسئولیت چندماهه مان با شما و شهروندان فرهیخته شهر املش در میان بگذارم.
عدم ثبات مدیریت شهری در دوره گذشته مشکلات عدیده ای ویازده میلیارد بدهی برجاگذاشت
س ۱-جناب آقای امیری اجازه دهید بعنوان اولین سئوال از شما بپرسم، باتوجه به اینکه درنیمه دوم سال ۹۶ واردشورای اسلامی شهر املش شدید شهرداری املش را باچه موقعیتی تحویل گرفتید؟
ج-متاسفانه در سال پایانی دوره چهارم شورای اسلامی شهر، شهرداری املش گاهی با دوشهردار و گاهی بدون شهردار اداره می شد و ثبات مدیریتی پایداری در آن وجود نداشت ، این موضوع در جمع شورا هم کاملا مشهود بود. این مسئله ، مشکلات عدیده ای برای شهر و شهروندان املش بوجود آورد تا جایی که باعث ورود مستقیم سازمان بازرسی و دفتر نظارت استانداری در اداره امور شهرداری املش گردید. تخلفات عدیده ای که چه در نحوه انعقاد قراردادها، چه در حسن نظارت بر انجام کار و عدم برگزاری تشریفات قانونی مالی در مناقصه ها و مزایده ها وجود داشت و چه مسائل داخلی که شامل امورجاری شهرداری مثل جذب غیرضابطه مند نیروی انسانی، حقوق عقب مانده پرسنل زحمتکش شهرداری و … میشد، شهرداری املش را به تیتر اصلی اخبار شهر تبدیل کرد که درنتیجه ثبت تخلفات صورت گرفته و ابلاغ آن به شورای دوره پنجم توسط سازمان بازرسی، نشان از بدهی بی سابقه شهرداری املش به مبلغ حدود یازده میلیارد تومان بود .
تجربه ،اخلاق مداری و توانمندی فاکتورهای اصلی ما برای انتخاب شهرداربود
۲-چه فاکتور های در انتخاب شهردار جدید شهر املش برای شورای اسلامی شهر املش حایز اهمیت بود که درنهایت به انتخاب آقای رنجبر منجرگردید؟ آیا ازانتخاب خودراضی هستیداگربله هست جوابتان دلایل رضایت شماچیست؟
ج- با شروع بکار دوره پنجم شورای اسلامی شهر املش که نتیجه انتخاب شهروندان فهیم املشی بود -که جا دارد در این مجال از حضور و حسن انتخاب شان تقدیر و تشکر کنم – در فکر انسجام اعضای شورا و انتخاب شهرداری کاربلد و مجرب بودیم که تجربه کار شهرداری داشته باشد و اخلاق مدار و توانمند نیز باشد . خوشبختانه ماحصل تلاش اعضای شورا به انتخاب آقای مهندس رنجبر انجامید . بنده ،خدا را شاکرم در این وضعیت که شهرداری های کوچک برای اداره امور خود دچار مشکلات فراوان هستند ، ایشان شهرداری را با بدهی فراوان و حجم بالای تعهدات و مشکلات که تابه حال شهرداری املش به خود ندیده بود تحویل گرفتند .
تنها راه ورود به مسیر پیشرفت و توسعه شهر املش حرکت در مسیر قانون است
۳-چه باید کرد تا چهره شهر املش تغییر کند؟به نظر شما پتانسیل ها،نقاط قوت و ضعف شهر املش چیست؟
ج- تنها راه ورود به مسیر پیشرفت و توسعه شهر املش حرکت در مسیر قانون است ، کاری که شورای شهر و مهندس رنجبر و پرسنل زحمتکش شهرداری این مهم را سرلوحه کار خود قرار داده اند . شهر املش دارای تمام ظرفیت های لازم برای تبدیل شدن به یک شهر سالم و مدرن می باشد. شهر املش شهری با تاریخ کهن و چهره های مذهبی و علمی و طبیعت بی نظیر است . شهری که دارای بافت تاریخی در دل شهر و فاصله کمتر از یک کیلومتر تا ارتفاعات کوهستانی دارای محصولات چای و برنج، مرکبات، فندق، گردو، گل گاوزبان و همچنین مناطق جنگلی و مراتع بکر و زیبا و … می باشد . شهرستان املش باتولید بیش از سی درصد چای کشور، بیشترین میزان تولید چای در کشور را داراست. جا دارد تا یادآوری نمایم، عدم وجود صنایع جانبی همانند صنایع فرآوری و بسته بندی محصولات کشاورزی و باغی باعث شده است که متاسفانه درآمد و سود خالص از توزیع این محصولات بجای رسیدن بدست تولید کننده و افزایش درآمد سرانه محلی، عملا به جیب واسطه ها و دلالان سرازیر گردد. من از این فرصت بدست آمده استفاده می کنم و از مسئولین شهرستانی و بویژه از فرماندار محترم درخواست مینمایم تا در خصوص این موضوع اهتمام بیشتری داشته باشند و از خروج درآمد و سرمایه های قابل توجهی که میتواند سهم بسزایی در توسعه شهر و شهرستان املش داشته باشد جلوگیری کنند. اگر این ظرفیت بالای تولید در کنار کارخانه های فرآوری و بسته بندی قرار بگیرد اقتصاد منطقه را متحول می کند.
نقطه ضعف شهرستان املش، عدم قرار گرفتن این شهرستان در مسیر شاه راه اصلی می باشد
به نظر بنده بزرگترین نقطه ضعف شهرستان املش، عدم قرار گرفتن این شهرستان در مسیر شاه راه اصلی می باشد ، امروزه بسیاری از مردم شهرهای مختلف معتقدند که ساخت کمربندی در حاشیه شهرهایشان موجب آسیب زدن به درآمد عمومی و اقتصاد شهرهایشان شده است، زیرا عملا مسافران عبوری را از مشاهده، آشنایی و دسترسی به شهرهایشان محروم میکند و این در حالی است که شهرستان املش بطور طبیعی و ناخواسته در این مسیر قرار گرفته است.
همچنین از دیدگاه اینجانب ، عدم وجود زیرساخت های اساسی همانند شهرک و کارخانجات صنعتی، عدم دسترسی مستقیم به دریای خزر و فرصتهای ممکن برای استفاده از مواهب بندرگاهی و نبود منابع پولی و مالی کافی برای تزریق به شریان اقتصادی این شهرستان از جمله چالشهایی است که شهر و شهرستان املش با آن دست به گریبان است .
مجوز برگزاری مناقصه عمومی زیرسازی، جدول گذاری و آسفالت کمربندی شهر املش برای اجرا به شهرداری ابلاغ شده است
۴-اقای امیری چند درصد از کوچه های شهر املش قبل از شما آسفالت بوده است طی این مدت در این زمینه چه کرده اید و برای اینده چه برنامه ای دارید؟
ج- بیش از نیمی از کوچه های املش خاکی هستند و یا نیاز به ترمیم آسفالت دارند و از جمله تلاش مدیریت شهری در طول این دوره اقدام به زیرسازی و آسفالت کوچه ها ست. در قسمت ورودی و خروجی شهر املش چه مسیر املش به شلمان و چه مسیر املش به اطاقور و برخی معابر سطح شهر مناقصه روکش آسفالت برگزار شده و طی چند روز آینده تعیین تکلیف خواهد شد . مجوز برگزاری مناقصه عمومی زیرسازی، جدول گذاری و آسفالت کمربندی شهر املش موسوم به خیابان آیت الله طالقانی به طول تقریبی ۳۲۰۰ متر در فاز اول توسط شورای شهر تصویب و برای اجرا به شهرداری ابلاغ شده است و به زودی برگزار خواهد شد.
۵-طی مدت این دوره شوراچه خدماتی مهمی که منجربه برنداملش شودانجام خواهدگرفت ؟
ج- اینجانب معتقدم که شهر املش برای معرفی شدن نیازمند برند سازی است. هم اکنون در شهرداری املش برای شناسایی نقاط قوت این شهر چه در مسیر گردشگری و صنعت توریسم و چه از محصولات کشاورزی و غیره، اتاق سرمایه گذاری دایر شده است که خوشبختانه این اتاق از پشتوانه علمی اساتید مجرب دانشگاهی و نخبگان شهر بهره میگیرد .
۶-بودجه سال گذشته شهرداری چقدربوداین بودجه درسال ۹۷به چه اندازه ارتقاداده شده است؟
ج- بودجه شهرداری در سال ۹۶ مبلغ هشت و نیم میلیارد تومان بود ودرسال جدید نیزبدون تغییر درمبلغ مصوب شد.
درآمد پایدار بعد از حصول نتیجه به اطلاع شهروندان خواهد رسید
۷- به عقیده اینجانب شهرداری های کوچک اگر به فکر ایجاد درآمد پایدار نباشند در سالهای آینده به ورشکستگی نزدیک خواهند شد نظرتان در این مورد چیست؟
شهردار املش باتوجه به ظرفیت های شهرستان به دنبال ایجاد زیرساخت های درآمد پایدار است که انشاالله بعد از حصول نتیجه در آینده به اطلاع شهروندان محترم خواهد رسید . بنده به توان و ظرفیت های موجود در مدیریت امور شهرداری املش، علیرغم بدهی سنگین شهرداری امیدوار هستم و انتظار مجموعه اعضای محترم شورا نیز از شهردار محترم این است که برای توسعه این شهر و رفع مشکلات آن نهایت تلاش شان را انجام دهند .
توان و قدرتی که در این مجموعه وجود دارد حتما بر مشکلات چیره خواهد شد
۸-خیلی ها معتقدند انباشت بدهکاریهای شهرداری املش مانع از اقدامات موثر خواهد شد باتوجه به شناخت شما از شهردار املش ، آیا موفقیتی حاصل خواهد شد؟
مجموعه اعضای محترم دوره پنجم شورا و شهردار محترم با علم به این موضوع این مسئولیت ها را پذیرفته اند البته نه اینکه انباشت بدهی ها و تعهدات ، طی این راه را سخت نمی کند، ولی بنده معتقدم با توان و قدرتی که در این مجموعه وجود دارد حتما بر مشکلات چیره خواهد شد . تمام تلاش شهردار محترم املش در جهت پرداخت این بدهی ها از مسیر های قانونی است و ایشان شخصا نیز بشدت پیگیر این موضوع هستند . امیدوارم در پایان این دوره شورا، شرمنده مردم مهربان شهرمان نشویم .
۹-انتظارات شما از مردم؟
ج – مردم فهیم شهر املش روز ۲۹ اردیبهشت ۹۶ اعضای شورا را مورد لطف و عنایت خویش قرار دادند و انتظار داریم باتوجه به حجم بالای مشکلات و تعهدات ایجاد شده به خادمان خود فرصت بیشتری برای رفع این مسائل بدهند . اینجانب به عنوان کمترین در مجموعه شورای شهر به همشهریان اطمینان می دهم که از هیج تلاشی برای حل مشکلات و توسعه شهرمان دریغ نکنیم .