چاپ مطلب چاپ مطلب

راهبردها و برنامه های نظام تجاری و بازرگانی کشور به صورت پایلوت در گیلان اجرایی می شود

همای گیلان:مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نشست با مدیران دستگاه های دولتی و اجرایی استان گیلان گفت: باید در حوزه های مختلف مدیریتی از نگاه سلیقه ای و بخشی نگری پرهیز کنیم.

120
کاظم سلیمی خاطر نشان کرد: برای توسعه بخش تجارت می بایست در مباحثی مانند برندسازی،استانداردسازی کالا، توزیع مناسب بیش از پیش پرداخته شود.
وی کسب درآمدهای کلان و ایجاد اشتغال در کشورهای ثروتمند را اهمیت بخشی به درآمدهای ناشی از فروش و توزیع کالا و خدمات عنوان کرد و افزود: این بخش از فعالیت های اقتصادی بیشترین سهم را در تولید ناخالص داخلی این کشورها بر عهده دارند.
وی با اشاره به فضای حاکم در عرصه تولید و تجارت گفت: اگر بتوانیم فضای فعلی را به نفع تولید کننده، توزیع کننده و مصرف کننده تغییر دهیم در واقع توانسته ایم نقطه عطفی در این راستا ایجاد کنیم.
سلیمی گیلان را استانی توانمند در تولید و تجارت عنوان کرد و افزود: با توجه به وجود منطقه آزاد انزلی، فرودگاه بین المللی در مرکز استان، وجود بنادر بزرگ و فعال و نیز وجود واحدهای صنعتی و تولیدی و غنی بودن گیلان در تولید انواع محصولات کشاورزی و ….. لازم است آماده سازی زیرساخت های مورد نیاز برای خدمات بازرگانی در گیلان بیشتر از گذشته صورت گیرد.
مدیرکل دفتر خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تدوین راهبردها و برنامه های زیرساختی نظام تجاری و بازرگانی کشور در ۱۲ اولویت تصریح کرد: تدوین لایحه جامع نظام توزیع کالا و خدمات، توسعه و نوسازی شبکه های توزیع، استانداردسازی فروشگاه های زنجیره ای در کشور، تهیه شناسنامه ای از زیرساختهای تجاری موجود در کشور، توسعه نهادهای غیر دولتی به منظور گسترش بازاریابی، تقویت و توسعه زیرساخت های حمل و نقل و ذخیره کالا، ساز و کارهای مناسب برای افزایش خودکنترلی و ایجاد اعتماد بین دولت و بخش غیر دولتی، تدوین سند کاهش هزینه های مبادله در نظام توزیع، اولویت بندی به منظور سرمایه گذاری در زیرساخت های تجاری و تعیین نیازهای اولویت دار در استان های محروم برای ایجاد زیرساخت های ذخیره سازی سرفصل های اساسی این راهبرد بشمار می روند.
وی با اشاره به اجرای طرح پایلوت این برنامه راهبردی در استان گیلان خاطر نشان کرد: راهبرد زیرساخت های نظام تجاری و بازرگانی کشور علاوه بر گیلان در استان های خراسان رضوی، آذربایجان شرقی، فارس و هرمزگان اجرایی می شود.
وی با تاکید بر آماده سازی و تدوین لایحه پیشنهادی زیرساخت های نظام تجاری کشور خواستار همراهی و همفکری مدیران بخش دولتی و خصوصی برای غنی سازی آن به منظور ارائه به مجلس شورای اسلامی شد.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری گیلان در ادامه این نشست بر اهمیت نظام بازرگانی و تولید و خدمات تاکید کرد و افزود: سهم بزرگی از درآمدزایی و اشتغال در کشورهای پیشرفته دنیا از طریق سیستم های نوین عرضه و توزیع کالا و خدمات مانند IT و ICT و سایر روش ها بدست می آید.
محمدحسین اصغریان خاطر نشان کرد: پرداختن به نظام بازرگانی تولید و خدمات می تواند متضمن ارزش افزوده فراوان و بیش از سایر فعالیت های اقتصادی باشد.
وی جهش از ساختارهای سنتی به ساختارهای نوین در تجارت را از الزامات اساسی در نیل به ایجاد نظام بازرگانی تولید و خدمات عنوان کرد و افزود: فرسودگی شدید ناوگان حمل و نقل، ضعف برخی قوانین در نظام تامین تا توزیع کالا و خدمات، کمبودهای زیرساختی در حمل و نقل از مهم ترین نواقص موجود در عرصه تجارت است.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا تکمیل زیرساخت ها و اصلاح برخی از قوانین ناکارآمد از مهم ترین اموری است که باید با جدیت به آن پرداخته شود.
اصغریان با اشاره به موقعیت منحصربفرد گیلان و دارا بودن مرزهای آبی، خاکی و هوایی با کشورهای حاشیه دریای خزر تصریح کرد: همجواری با کشور روسیه با دارا بودن ۳۰۰ میلیون نفر جمعیت، تحریم های اخیر غرب برعلیه این کشور و از سوی دیگر وجود مناسبات دوستانه بین ایران و این کشور و نیاز روسیه به تامین اقلام و محصولات کشاورزی و صنعتی، می تواند نقطه عطفی در توسعه تجارت و بازرگانی خارجی برای استان باشد.
وی ابراز امیدواری کرد: با اصلاح قوانین و مقررات در برنامه ششم توسعه و دوری از بخشی نگری و اولویت بخشی به منافع کشور شاهد رشد و بالندگی تولید و تجارت باشیم.
در ادامه این نشست رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان از فعالیت ۲۶۰۰ واحد صنعتی با ایجاد اشتغال برای بیش از ۸۷ هزار نفر خبر داد و افزود: هم اکنون استان گیلان دارای ۳۴ شهرک و نواحی صنعتی و یک شهر صنعتی می باشد.
علی منتظری همچنین از اجرای احداث یک هزار و ۱۰۰ طرح صنعتی در استان خبر داد و افزود: نیمی از این طرح ها دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ درصد هستند.
وی با اشاره به ظرفیت های تولیدی و صنعتی گیلان از ظرفیت ۴ میلیون تنی تولید فولاد و ۸۰۰ هزار تنی ظرفیت تولید فولاد خام در گیلان خبر داد و افزود: ظرفیت تولید سیمان در گیلان ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن و ظرفیت تولید کاشی و سرامیک ۹ میلیون مترمربع است.
منتظری از افزایش ظرفیت تولید صنایع سلولزی خبر داد و افزود: تا سال آینده ظرفیت تولید این محصولات به یک میلیون مترمکعب خواهد رسید.
وی همچنین تولید محصولات غذایی و دارویی در استان را یکی از مهم ترین توانمندی های گیلان در عرصه سلامت و بهداشت عنوان کرد.
منتظری در ادامه از فعالیت ۱۱۰ واحد معدنی در گیلان خبر داد و افزود: گیلان دارای معادن غنی غیرفلزی مانند میکا، سیلیس، شن و ماسه کوهی می باشد که بیش از یک هزار و ۷۰۰ نفر نیز در بخش فعالیت های معدنی در استان مشغول به فعالیت می باشند.
وی همچنین از فعالیت بیش از ۱۰۰ هزار واحد صنفی و ۱۵۰ شرکت پخش سراسری و استانی در گیلان خبر داد و افزود: با توجه به ظرفیت های صنعتی و معدنی استان می بایست در نظام توزیع کالا به عنوان حلقه اتصال تولید و مصرف تحول نوینی ایجاد کنیم.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان خاطر نشان کرد: اجرای مطالعات کاربردی و عملی ساختن آنها در ارتقاء زیرساخت های لازم برای تجارت و بازرگانی مهم ترین نیاز استان در توسعه تجارت است.
گفتنی است مدیرکل خدمات بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت و هیات همراه از ۳ واحد صنعتی، دو شرکت پخش کالا و تجهیزات بنادر استان نیز بازدید نمودند.

About سردبیر ارشد

Check Also

حضور ۲.۵ میلیون گردشگر در رودسر؛ رونق اقتصادی از جاذبه‌های طبیعی شهرستان دکتر مرادی، سیل، مانع رونق گردشگری رودسر نشد: ۲.۵ میلیون گردشگر نوروزی از جاذبه‌های طبیعی شهرستان دیدن کردند

حضور ۲.۵ میلیون گردشگر در رودسر؛ رونق اقتصادی از جاذبه‌های طبیعی شهرستان دکتر مرادی، سیل، …