مدیر خبر1 آبان 18, 1400اخبار, اسلایدشودیدگاهها برای ردپای دلالان در افزایش قیمت محصولات باغی گیلان بسته هستند370 Views
همای خبر به نقل از ایسنا/ مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: ورود دلالان در عرصه فروش محصولات باغی منجر میشود که میوه با قیمت بیشتری به دست مردم برسد.
اخیرا اختلاف قیمت میوه از مبدا تا بازار به مشکل تبدیل شده است. عموم مردم با مراجعه به میوه فروشیهای سطح شهر و مشاهده قیمتهای بالای آن بر این تصورند که کشاورزان از آشفتگی بازارهای میوه و تره بار و قیمتهای نجومی بعضی اقلام سودهای هنگفتی به جیب می زنند، اما در بسیاری از مواقع هزینه تولید هم به دست آنها نمی رسد و این دلالان و واسطه ها هستند که بیشترین سود را به جیب می زنند.
رمضان اکبری یکی از باغداران شهرستان رودسر گفت: برای فروش محصولات باغی چارهای جز فروش محصول به دلال وجود ندارد و میدانیم که این سیستم فروش میوه معیوب است.
وی افزود: با فروش محصولات باغی مصرفکنندگان هم دچار مشکل می شوند زیرا با افزایش قیمت میوه ناچار می شوند مقدار کمتری از میزان مورد نیازشان را خریداری کنند.
اختلاف قیمت خرید از تولیدکننده تا مصرفکننده
وی اضافه کرد: نبود برنامه مدون در بازار محصولات باغی زمینه را برای اختلاف قیمت خرید از تولید کننده تا مصرف کننده را رقم می زند که این امر اجحاف در حق تولید کننده و مصرف کننده است.
مهدویان یکی دیگر از باغداران گفت: باغداران به دلیل ضعف در زنجیره تولید و دیگر معضلات مجبورند، تولیدات خود را به پایینترین قیمت به فروش برسانند. اتفاقی که نه تنها کشاورز را متضرر می کند، بلکه مصرف کننده را نیز به شدت آزار میدهد.
وی ادامه داد: کاهش بهای تمام شده، تنها با حذف واسطه ها امکان پذیر است و اتصال بین تولید کننده و مصرف کننده ضرورت توسعه در این حوزه است.
این باغدار گیلانی تصریح کرد: حضور شرکت ها، اتحادیه ها و تعاونی های کشاورزی است که میتواند نقش بسزایی را در حذف واسطه ها و دلالان ایفا کند که متاسفانه سیستم معیوب ما از این موضوع غافل شده است.
اتحادیهها راهحل جلوگیری از نوسان قیمت محصولات کشاورزی
وی گفت: بهترین راه حل تنظیم بازار و جلوگیری از نوسان قیمت محصولات کشاورزی همین اتحادیه ها هستند، که اگر با در اختیار داشتن ابزارهای قانونی مورد حمایت دولت قرار گیرند، بسیاری از مشکلات موجود در بازار مرتفع می شود.
منوچهر پارسافر مدیر امورباغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در گفت و گو با ایسنا گفت: ورود دلالان در عرصه فروش محصولات باغی منجر میشود که میوه با قیمت بیشتری به دست مردم برسد.
وی با اشاره به اینکه بهبود وضعیت اقتصادی باغداران از اولویتهای کاری سازمان جهاد کشاورزی استان است، افزود: هر چقدر تعدادشان واسطه هایی که در بین تولید و مصرف قرار می گیرند بیشتر باشند به همان نسبت به قیمت محصولات باغی افزوده می شود.
راهکارهایی برای جلوگیری از ورود سودهای بودن رنج به جیب دلالان
پارسافر با بیان اینکه تشکیل تعاونی و تشکلها میتواند تا حدودی دست دلالان را در این عرصه کوتاه کند، خاطرنشان کرد: وجود صنف و تعیین قیمت گذاری میوه با میزان مشخص، از ورود سودهای بدون رنج به جیب دلالان محصولات باغی جلوگیری میکند.
مدیر امورباغبانی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: در حال حاضر برای برخی از محصولات انجمنهایی تشکیل شده است و این انجمن ها در قالب زنجیره در مسیر تولید تا عرضه نظارت دارند و مانع از افزایش قیمت بیمورد محصولات باغی میشوند.
وی تصریح کرد: باغداران برای پیشگیری از متضرر شدن باید به سمتی بروند که برای فروش محصولات باغیشان به صورت جمعی حرکت کنند.