چاپ مطلب چاپ مطلب

رئیس سازمان چای کشور؛ پرداخت وام به چایکاران در دستور کار است

 رئیس سازمان چای کشور گفت: به منظور ارتقای کیفیت چای و حمایت از تولید داخلی ،پرداخت وام های مناسب به چایکاران در دستور کار این سازمان قرار دارد.

همای گیلان، محمدولی روزبهان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: باتوجه به درخواست وزارت جهادکشاورزی برای ارتقای بهره وری محصولات کشاورزی، این سازمان برای ارتقای کیفیت چای تولید داخلی وام های مناسب و کم بهره به چایکاران را مورد توجه قرار داده که در همین رابطه از ابتدای آذرماه تاکنون ۱۳۰میلیارد ریال وام با کارمزد چهار درصد به حدود ۱۰هزار و ۵۰۰نفر از چایکاران پرداخت شده است .
وی اظهارداشت:چایکاران باید از این تسهیلات دریافتی به امور مختلف باغ های چای از جمله عملیات بهزراعی ، آماده سازی بوته ها، انواع هرس نظیر سر هرس، کمر بر و کف بر و تغذیه باغ ها استفاده کنند تا بتوانند در فصل زراعی سال آینده با بهبود بوته های چای و ارتقای کیفیت باغ ها ، برگ سبز مرغوب و مورد تایید تحویل دهند.
وی تصریح کرد:همچنین در این مدت ۱۰میلیارد ریال وام با بهره کم به کارخانه های چایسازی نیز پرداخت شده است.
وی خاطرنشان کرد: در مجموع از آذرماه سال جاری تاکنون ۱۴۰میلیارد ریال تسهیلات به چایکاران و صاحبان کارخانه های چایسازی با بهره چهار درصد پرداخت شده است و ظرفیت پرداخت ۴۰۰میلیارد ریال وام برای بهبود کیفیت تولید چای وجود دارد که چایکاران باید برای استفاده از آن در مدت باقی مانده به ادارات زیر مجموعه سازمان چای مراجعه و برای آماده سازی باغ های خود به منظور تولید با کیفیت و مناسب تر از این تسهیلات اقدام کنند.
وی گفت: برای ارتقای کیفیت محصول چای و افزایش بهره وری پرداخت تسهیلات یارانه هایی برای تجهیز باغ های چای به شبکه های آبیاری تحت فشار نیز در نظر گرفته شده است که ۸۵درصد بهای آن را دولت بصورت یارانه ای پرداخت می کند.
وی در ارتباط با سیاست های وزارت بازرگانی در ارتباط با واردات چای خشک اظهارداشت : هرگونه اقدامی که منجر به رقابت پذیری تولیدات داخلی در مقابل واردات خارجی شود و در جهت تقویت تولید چای داخلی باشد مورد نظر این سازمان قرار می گیرد.
استان های گیلان و مازندران بین ۲۵ تا ۲۸ هزار هکتار باغ چای دارند که ۹۰ درصد این باغ ها در استان گیلان قرار دارند.
۱۰۸ هزار تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران به ارزش اقتصادی ۲ هزار و ۳۰ میلیارد ریال در سال ۹۶ خریداری شد و از این میزان ۲۴ هزار تن چای خشک تولید شد.
نیاز مصرف کشور به چای ۱۲۰هزارتن بر آورد شده است که مازاد بر تولید داخلی باید چای وارد شود.
برداشت برگ سبز چای از باغ های شمال کشور در سه چین بهاره، تابستانه و پاییزه صورت می گیرد که چین بهاره از اوایل اردیبهشت ماه، تابستانه از نیمه دوم خردادماه و چین پاییزه در شهریور و مهرماه انجام می شود.

با کانال همای خبر همراه باشید

About عطیه نصرتی

Check Also

سوم و چهارم خردادماه امسال؛ نهمین نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی و ششمین جایزه ملی انرژیهای تجدیدپذیر ایران سوم و چهارم خرداد سال جاری در مرکز همایشهای بین‌المللی برج میلاد برگزار می‌شود

سوم و چهارم خردادماه امسال؛ نهمین نمایشگاه و کنفرانس بین‌المللی و ششمین جایزه ملی انرژیهای …